تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۱

تهران - ایرنا - شرایط مردم یمن با گذشت تهاجم بیش از سه ساله و نیم همه جانبه جبهه عربی - آمریكایی به سركردگی عربستان به رغم سكوت جامعه حقوق بشری به حدی بغرنج شده كه بالاخره صدای رییس برنامه غذایی جهان را پس از سال ها درآورد.

شرایط بغرنج مردم یمن در روزهای اخیر به حدی وخیم شده كه سازمان غیردولتی 'كودكان را نجات دهید' هشدار داده كه گرسنگی در یمن جان پنج میلیون كودك یمنی را تهدید كرده و جنگ در بندر الحدیده این آمار را بالا برده است.
این روزها جبهه استكبار تمام عزم خود را جزم كرده تا با حملات دیوانه وار بندر الحدیده را كه تنها مسیر و امكان ورود دارو و مواد غذایی به دست مردم مظلوم یمن می باشد، به تصرف خود درآورد تا شاید بن سلمان كودك كش بتواند از این راه در مذاكرات آینده یمن به زعم خود دست برتر داشته و بتواند خروجی آبرومند از این باتلاق برای خود بیابد و تا حدی شهوت قدرت خود را فرو نشاند.
رژیم آل سعود پس از روی كار آمدن 'محمد بن سلمان' به عنوان وزیر دفاع عربستان، در ششم فروردین ماه سال 1394 به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رییس جمهور مستعفی و فراری یمن به قدرت حمله همه جانبه ای را به یمن آغاز كرد كه نتیجه آن تاكنون كشته شدن بیش از 17 هزار یمنی ، زخمی شدن 23 هزار نفر و آوارگی صدها هزار شهروند این كشور و گرسنگی میلیون ها یمنی دیگر شده است.
شرایط مردم یمن از تاریخ 23 خرداد ماه سال جاری در اثر مرحله اول حمله ائتلاف متجاوز سعودی - اماراتی - آمریكایی به بندر و استان الحدیده در غرب این كشور به عنوان تنها مسیر ورود كالا روز به روز وخیم تر می شود و اوضاع مردم مسلمان و بی دفاع این كشور با آغاز مرحله دوم هجوم ناقضان حقوق بشر در روزهای اخیر بغرنج تر شده، ولی حامیان دروغین حقوق بشر در كشورهای غربی و سازمان های بین المللی هنوز هم در مقابل این جنایات عموما سكوت اختیار كرده اند.
بمب افكن های متجاوز ائتلاف سعودی - آمریكایی - اماراتی از 23 خرداد ماه سال جاری مدام در حال بمباران استان و شهر الحدیده و در ادامه با یورش نیروهای زمینی متجاوز به این استان به دنبال نابودی تمام زیرساخت های استان الحدیده و كشتار مردم بی دفاع آن می باشند؛ این شرایط در روزهای اخیر و با آغاز مرحله دوم عملیات تصرف استان الحدیده (مرحله اول با شكست روبه رو شد) شدت بیشتری یافته است.
شرایط مردم یمن در ماه ها و روزهای اخیر آن قدر وخیم شده كه صدای رئیس برنامه جهانی غذا را درآورده و وی با دعوت از جامعه جهانی برای توقف جنگ یمن، شرایط این كشور را موجب شرم جهانیان دانسته است.
اوضاع و احوال وخیم مردم یمن موجب شده تا 'دیوید بیسلی' رئیس برنامه جهانی غذا در نشست شورای امنیت (در خصوص یمن) خواستار نجات اقتصاد این كشور و جلوگیری از مرگ شهروندان یمنی به خاطر گرسنگی شود.
به گزارش خبرگزاری رسمی یمن (سبأ نت) بیسلی تاكید كرد كه یمن در آستانه یك فاجعه است و باید با یكدیگر برای جلوگیری از آن اقدام كنیم و جامعه جهانی باید تمام نیروی خود را جهت پایان دادن به این جنگ و نجات اقتصاد یمن به كار گیرد.
وی تصریح كرد، 'كشورهای جهان باید تمام دانش خود را برای تغییر شرایط یمن به كار گیرند و سازمان‌های بشردوستانه مانند برنامه جهانی غذا باید منابع لازم را برای نجات جان انسان‌ها در اختیار داشته باشند'.
'اینكه مدام بگوییم 'فاجعه آمیز' است، هیچ چیز را در یمن تغییر نمی دهد؛ جامعه بشری باید شرمسار باشد؛ چرا كه در سایه این مقدار از ثروت و دانش و تكنولوژی كه با خود دارد، نباید كودكی با شكم گرسنه به خواب برود'.
شبكه تلویزیونی آلمانی NTV نیز روز شنبه در گزارشی اعلام كرد كه با گذشت نزدیك به چهار سال از جنگ در یمن، از بین هر دو نفر از مردم این كشور، یكی گرسنه است(یعنی 13 میلیون از جمعیت 26 میلیون نفری یمن) و این در حالی است كه همزمان بیماری وبا هم در یمن اپیدمی شده است؛ قطعا عربستان مسئول چنین وضعیتی است، اما غربی ها هم كه (در ظاهر) مراتب خشم خود را از اقدامات سعودی‌ها ابراز كرده اند دست از معامله تسلیحاتی با ریاض بر نمی‌دارند.
در حالی كه عربستان و همپیمانانش روز به روز بر حملات ضدانسانی خود در یمن می افزایند، جنبش انصارالله یمن اعلام كرد كه آماده توقف حملات موشكی و پهپادی خود علیه عربستان است.
رئیس كمیته عالی انقلاب یمن روز دوشنبه (دیروز) اعلام كرد كه یمن در راستای حمایت از صلح و از بین بردن هرگونه بهانه ائتلاف سعودی برای ادامه تجاوزاتش، این آمادگی را دارد كه همه عملیات نظامی خود از جمله موشكی و پهپادی را متوقف كند.
'محمد علی الحوثی' رئیس كمیته عالی انقلاب یمن در بیانیه‌ای تاكید كرد كه 'اگر ائتلاف سعودی صلح می‌خواهد، ما آماده توقف عملیات نظامی خود در همه جبهه‌ها هستیم تا بهانه ادامه تجاوز و محاصره را از دشمن بگیریم.'
رئیس كمیته عالی انقلاب یمن تصریح كرد: یمن از موشك‌های قاره پیما و پهپادهای خود فقط برای بازدارندگی و دفاع در برابر جنایات ائتلاف استفاده می كند.
الحوثی همچنین خاطر نشان كرد كه یمن از بزرگ ترین فاجعه انسانی در جهان به دلیل حملات ائتلاف سعودی و محاصره آن رنج می ‌برد.
'مایك پمپئو' وزیر خارجه و 'جیمز متیس' وزیر دفاع آمریكا كه كشورشان شریك جنایات آل سعود در یمن می باشد نیز چند روز پیش ادعا كردند كه خواستار توقف جنگ در این كشور می باشند؛ اظهاراتی كه در ظاهر نشان از دل سوزی یانكی ها برای مردم یمن دارد!
وبگاه لبنانی النشره هم طی یاداشتی به قلم 'حسن حردان' در این باره نوشت : در اصل آمریكا با دعوت به پایان جنگ در یمن به دنبال ایجاد راه حلی سیاسی نیست، بلكه می‌خواهد جلوی هزینه‌های مالی سنگین عربستان در جنگ یمن و پیامدهای منفی این جنگ بر نفوذ آمریكا در منطقه را بگیرد.
در این یادداشت آمده است: جهان با تصمیم دولت آمریكا برای دعوت به آتش ‌بس در یمن و آغاز مذاكرات برای رسیدن به یك راه حل سیاسی بحران این كشور، غافلگیر شده است؛ برخی این تصمیم آمریكا را به عنوان یك مانور تعبیر كردند و گفتند كه واشنگتن در مورد آن جدی نیست، برخی دیگر بر این باورند كه این تصمیم با هدف توقف موج انتقادهای بین المللی از جنگ مخربی گرفته شده كه ائتلاف سعودی برپا كرده و با آن جنایات وحشیانه‌ای را علیه مردم یمن رقم زده است؛ علاوه بر محاصره ظالمانه تحمیل شده بر یمن كه به گسترش فقر، محرومیت و بیماری منجر شده به طوری كه سازمان های بین المللی را وادار به درخواست‌های مكرر برای ارائه كمك‌های پزشكی و انسانی كرده است.
به نوشته النشره، كسانی كه بخوبی وقایع و مسیر جنگ یمن را از روز اول آن دنبال كرده، می دانند كه جنگ یمن با تصمیم آمریكا و تحت حمایت كامل واشنگتن آغاز شد و اگر این پشتوانه و حمایت نظامی، امنیتی، سیاسی و دیپلماتیك آمریكا نبود، ائتلاف سعودی به این جنگ كشیده نمی‌ شد و آن را هم چهار سال با كشتار و قتل عام وحشیانه غیرنظامیان و تخریب زیرساخت‌های یمن ادامه نمی‌ داد.
حردان افزود: هدف اصلی جنگ یمن، جلوگیری از خروج یمن از كنترل عربستان و ایالات متحده و تسلیم كردن مجدد آن بود، بخصوص كه یمن از یك موقعیت جغرافیایی مهم به لحاظ اشراف آن به دریای سرخ و تنگه باب المندب برخوردار است، آبراهه ای كه محل عبور و مرور كشتی‌های تجاری و نفتكش‌های ترانزیت برای رسیدن به خلیج فارس یا برگشتن از آنجاست؛ علاوه بر اینكه یمن در مرز با كشورهای عربی حاشیه خلیج فارس واقع است كه كانون خدمت به سیاست‌های استعماری آمریكا در منطقه محسوب می‌شود.
وی با اشاره به هدف آمریكا از درخواست جدیدش برای توقف جنگ یمن پس از سه سال و نیم خونریزی و كشتار نوشت: چیزی كه هم اكنون مقامات آمریكایی را (در خصوص مساله یمن) تحریك می‌كند، حفظ منافع استعماری آمریكا در منطقه است كه اساس سیاست‌های واشنگتن و استراتژی آن می باشد و می توان گفت كه تصمیم مقامات آمریكا برای متوقف كردن جنگ از سر دغدغه واشنگتن برای متوقف كردن خونریزی‌ در یمن نیست، بلكه از سر نگرانی از منافع آمریكا در منطقه است كه تحت تأثیر ادامه جنگی كه به بن‌بست رسیده، آسیب دیده است.
با نگاه به روند تجاوز بیش از سه ساله و نیم جبهه عربی - آمریكایی به سركردگی عربستان به یمن مشخص می شود كه این جبهه به رغم ناتوانی در كسب پیروزی در این جنگ به دنبال خروج از این بحران و باتلاق است، هر چند جمهوری اسلامی ایران از زمان آغاز جنگ یمن اعلام كرد كه متجاوزان با كشتار مردم این كشور به نتیجه ملموسی دست نخواهند یافت و باید هر چه زودتر یمن را ترك كنند.
مقاومت نزدیك به چهار سال مردم یمن این موضوع را اثبات كرده كه یمنی ها هرگز در مقابل زور سر تعظیم در مقابل دشمنان فرود نمی آورند و مقتدرانه در مقابل آن می ایستند هرچند این روزها یمنی ها با بمباران ها و تجاوزهای بی وقفه بمب افكن های عربستانی - آمریكایی - اماراتی شرایط وخیمی را تجربه می كنند.
خاورم*1275*1436*