دزفول - ايرنا - كارآفرينان و توليدكنندگان شهرستان دزفول با توجه به مشكلات اقتصادي سال هاي اخير نيازمند حمايت مسئولان هستند.

به گزارش ايرنا دشمن در سال هاي اخير براي فروپاشي نظام اقتصادي ايران از هيچ تلاشي دريغ نكرده و با اعمال تحريم هاي ظالمانه جنگي تمام عيار را به اقتصاد كشور ما تحميل كرده است.
كارآفرينان در اين جنگ اقتصادي مي توانند سربازان خوبي براي نظام باشند البته براي ايفاي اين نقش خطير بايد به مشكلات و خواسته هاي منطقي آنها توجه ويژه شود.
كارآفرينان متعهد و تلاشگري در شهرستان دزفول وجود دارد كه برخي از آنها در سال هاي اخير عنوان كارآفرين برتر ملي را نيز كسب كرده اند.
اين كارآفرينان ده ها فرصت شغلي در شهرستان دزفول ايجاد كرده اند و با توجه به مشكلات فراواني كه پيش رو دارند در صورت حمايت نشدن به طور قطع از ادامه فعاليت دلسرد خواهند شد.
دلسرد شدن هر يك از اين كارآفرينان به معني برداشته شدن نان از سفره چندين خانوار است كه خود تبعات بيشتري دارد.
مديرعامل يكي از شركت هاي دزفول كه در زمينه توليد قطعات بتني و پيمانكاري فعاليت دارد به خبرنگار ايرنا گفت: اين شركت قراردادهاي مدت داري با ادارات و سازمان هاي آب و برق، شهرداري و راه امضا كرده كه افزايش ناگهاني نرخ دلار مشكلات فراواني را براي اين شركت ايجاد كرده است.
محمد سعادت پور افزود: تهيه مواد اوليه براي توليد بتن به صورت نقدي انجام مي شود ولي پرداختي ها چندين سال طول مي كشد كه همين امر باعث ايجاد خسارت هاي مالي زيادي براي شركت شده و تعداد نيروهاي اين شركت با 40 سال سابقه فعاليت به 60 نفر رسيده اند.
وي با بيان اينكه اين شركت با مشكلات موجود با 20 درصد توان فعاليت مي كند، اظهار داشت: نداشتن صرفه اقتصادي منجر به تعطيل شدن چندين شركت توليدي در شهرستان دزفول شده است.
اين كارآفرين دزفولي افزود: يكي از نهادهاي دزفول 40 ميليارد ريال به شركت بدهي دارد كه با توجه به مشكلات اقتصادي و ناتواني در پرداخت حقوق كاركنان شركت لازم است اين طلب و ساير طلب ها هرچه سريعتر وصول شوند.
وي اظهار داشت: شركت با توجه به وضعيت بازار توانايي پرداخت اقساط بانكي را ندارد و با اين روند در پرداخت سه ماه حقوق معوقه كاركنان دچار مشكل مي شود.
يكي ديگر از كارآفرينان دزفول با اشاره به فعاليت شركت خود در زمينه كشاورزي، توليد بتن و صندوق قرض الحسنه گفت: بخش توليد بتن شركت ما بدليل مشكلات بيمه اي و مالياتي و همچنين ناتواني در كنترل قيمت ها از طرف اتحاديه با مشكلات زيادي روبرو شد.
مجيد عطايي نژاد افزود: اين شركت پارسال سه ميليارد و 750 ميليون ريال ماليات پرداخت كرد ولي به دليل ناتواني در تامين ديگر هزينه ها به صورت موقت تعطيل شد.
وي افزود: با وجود اينكه اين شركت تعاوني چندمنظوره است، بخش نمايشگاهي آن به افراد غيربومي سپرده شده است كه همين امر بدليل حمايت نكردن از كارآفرينان بومي منجر به تعطيلي يكي از شركت هاي زيرمجموعه شد.
اين كارآفرين دزفولي گفت: در حوزه گلخانه نيز ورود كرديم ولي با توجه به شرايط موجود دست خالي برگشتيم لذا انتظار مي رود مسئولان حمايت بيشتري از شركت هاي توليدي داشته باشند.
مديرعامل يك شركت توليدي دزفول نيز با گلايه از حمايت نشدن شركت هاي توليدي در اين شهرستان اظهار داشت: متاسفانه برخي نامه ها و درخواست هاي ما بي جواب مانده است.
محمد پويه افزود: اين شركت سه سال متوالي به عنوان واحد برتر استان و 2 سال متوالي به عنوان تعاوني برتر استان معرفي شده كه نشان از ظرفيت هاي آن است.
وي گفت: با وجود مشكلات اقتصادي فراوان در سال هاي اخير اجازه نداديم اقساط بانكي به تعويق بيفتند ولي مسئولان نيز بايد با حمايت از كارآفرينان اجازه تصاحب اين افراد توسط ديگر كشورها را ندهند.
پويه افزود: تاكنون دعوت نامه هاي متعددي براي راه اندازي واحدهاي صنعتي در كشورهاي مختلف براي اين شركت ارسال شده و كشورهاي ديگر به دليل كيفيت توليد خواهان راه اندازي اين شركت در كشور خود شده اند در حاليكه در كشورمان از هيچ حمايتي بهره مند نيستيم.
وي خواستار حمايت مسئولان از توليدكنندگان شد و به آنها توصيه كرد اجازه ندهند توليدكنندگان و كارآفرينان از ادامه فعاليت دلسرد شوند.
يكي از كارآفرينان فعال در حوزه پرورش ماهي نيز به خبرنگار ايرنا گفت: بدليل شرايط خشكسالي، افزايش نرخ دلار و شرايط حاكم بر اقتصاد كشور شرايط براي پرورش ماهي سخت شده است به طوريكه عرضه آبزيان نيز سود ده نيست.
عبدالمجيد حنطوش زاده افزود: با وجود اينكه بارها مشكلات كارآفرينان در زمينه پرورش آبزيان بيان شده تاكنون هيچ پاسخي داده نشده است.
مديرعامل يكي ديگر از شركت هاي دزفول نيز اظهارداشت: با وجود اينكه كارآفرينان تثبيت اشتغال و بومي سازي را هدف قرار داده اند به صورت شخصي به مشكلات آنها پرداخته مي شود در حاليكه بايد نسبت به توليدكنندگان و كارآفرينان به صورت يك مجموعه توجه شود.
بهزاد عليزاده حداد بر مديريت شرايط توسط سرمايه گذار تاكيد كرد و افزود: بايد برنامه هاي بلندمدتي براي سرمايه گذاران تدوين شود تا افرادي كه به اين بخش ورود مي كنند نگران سرمايه و وضعيت اقتصادي نباشند.

** سبد مشاغل مورد نياز براي هر شهر و روستا تهيه شود
لقمان داودي مدير صندوق كارآفريني اميد دزفول درباره مشكلات كارآفرينان اين شهرستان گفت: متاسفانه تاكنون مشاغل مورد نياز هر روستا و شهر شناسايي و معرفي نشده اند كه اين امر يكي از خلاهاي موجود است.
وي با تاكيد بر لزوم ايجاد بانك اطلاعاتي مشخص در زمينه نياز توليد هر روستا و شهر افزود: كارآفرين مي تواند با مراجعه به اين بانك اطلاعاتي متوجه نياز توليد هر منطقه شود.
وي اظهار داشت: اگر بدون توجه به نياز منطقه درخصوص صدور مجوز اقدام شود به طور قطع توليدكننده شكست خواهد خورد لذا بايد نظارت كارشناسي بر فعاليت هاي توليدي صورت گيرد.

** بانك ها مصوبه استمهال تسهيلات بانكي صنايع را اجرا نمي كنند
مدير توليد يك شركت كشاورزي نيز به خبرنگار ايرنا گفت: هفت ماه پيش مصوبه استمهال تسهيلات بانكي واحدهاي توليدي در هيات دولت به تصويب رسيده و به بانك ها ابلاغ شده است ولي بانك ها اين مصوبه را با اعلام وجود ابهام اجرا نمي كنند.
غلامعلي اسلامي افزود: مشكلات اقتصادي باعث شده هيچ توليدي در زمينه كشاورزي و صنعتي جوابگوي هزينه ها نباشد و كارآفرينان براي اينكه بتوانند اقتصاد را سرپا نگه دارند نيازمند حمايت همه جانبه مسئولان هستند.
وي با بيان اينكه معوقات بانكي كارآفرينان بسيار زياد است، تصريح كرد: هزينه يك فرد بيكار براي نظام خيلي بيشتر از ايجاد اشتغال است كه مسئولان بايد به اين نكته توجه داشته باشند.
معاون اشتغال اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان خوزستان نيز درخصوص اين مشكلات به ايرنا گفت: مصوبه استمهال تسهيلات بانكي كارآفرينان مربوط به تسهلات زير يك ميليارد ريال است كه بانك ها براي اجراي آن 22 شرط قايل شده اند.
سيد سعيد حسيني نژاد افزود: بانك ها ترجيح مي دهند بدهكاران بيشتري با بدهي كم را آزاد كند تا اينكه يك بدهي ميلياردي تسويه شود.
وي پيشنهاد كرد ستاد تسهيل و رونق توليد با دبيري صنعت و معدن در شهرستان ها برگزار شود تا مشكلات و خواسته هاي صنعتگران در آن ستاد بررسي شوند.
وي با اشاره به اينكه برخي مشكلات مربوط به سطح كلان كشور است، گفت: با توجه به ركودي كه در بازار ساخت و ساز ايجاد شده 200 صنعت وابسته به ساخت و ساز نيز دچار ركود شده اند كه تاثير زيادي بر بازار داشته اند.

** نوآوري لازمه حيات صنايع است
معاون اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان خوزستان تكيه بر نوآوري ها را ضروري دانست و افزود: كارآفرينان بايد ضمن تشخيص فرصت ها توانايي ريسك را داشته باشند.
وي افزود: با توجه به شرايط اقتصادي كنوني و كاهش نرخ پول ملي بايد شرايط براي صادرات توليدات داخلي فراهم شود و اين تهديد به فرصت تبديل شود.
حسيني نژاد توسعه گردشگري را يكي از راهكارهاي برون رفت از وضعيت اقتصادي دانست و گفت: توسعه گردشگري و ورود گردشگر به استان خوزستان مي تواند موجب ورود ارز خارجي به كشور شود چراكه وجود منطقه آزاد در آبادان و خرمشهر موجب ورود گردشگران به منطقه شده و تاثيرات مثبتي داشته است.
وي با بيان اينكه براي ورود گردشگر مي توان از ظرفيت هاي گردشگري دزفول استفاده كرد، افزود: خوشبختانه عملكرد امور مالياتي استان خوزستان بسيار خوب بوده و بيش از 100 درصد تحقق عملكرد در دريافت ماليات مشاهده شده كه اين نشانه همكاري خوب كارآفرينان و صنعتگران استان با دولت است.

** دزفول هيچ عضوي در كانون كارآفرينان خوزستان ندارد
وي ادامه داد: كانون كارآفرينان استان خوزستان در حالي تشكيل شده كه دزفول هيچ عضوي در اين كانون ندارد لذا پيشنهاد مي شود در ذيل اين كانون كارگروه هاي تخصصي در بخش صنعت، كشاورزي و فناوري اطلاعات تشكيل شود و جزئيات مورد بحث قرار گيرند تا بتوان نسبت به رفع آنها اقدام كرد.
وي با بيان اينكه 50 درصد طرح هاي جذب شده اقتصادي استان خوزستان در بخش روستايي بوده است، گفت: يكي از راه هاي عبور مشكلات مالي كارآفرينان از اين بحران اقتصادي جايگزين كردن تسهيلات كم بهره است.

** شوراي گفت و گوي صنعت در دزفول تشكيل شد
مسئول امور اجتماعي فرمانداري ويژه دزفول نيز در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت: براي نخستين بار شوراي گفت و گوي صنعت براي بررسي و رفع مشكلات صنعتگران در فرمانداري دزفول تشكيل شده كه اميد است گامي در راستاي حمايت از كارآفرينان باشد.
غلامرضا فردوست افزود: كارآفرينان بايد در شرايط جنگ اقتصادي همت كنند و با اقدامي جهادي در راستاي بهبود وضعيت اقتصادي كشور گام بردارند.
حدود 300 واحد صنعتي و توليدي فعال در شهرستان دزفول وجود دارد.
7278/3022