به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، محققان به مدت چهار هفته به موش هاي ماده آزمايشگاهي مكمل Lactobacillus rhamnosus GG دادند كه نوعي پروبيوتيك است.نتايج نشان مي دهد پروبيوتيك منجر به رشد باكتري هايي در روده مي شوند كه يك متابوليت خاص به نام بوتيرات توليد مي كنند.
بوتيرات سبب مي شود تا سلول هاي T در مغز استخوان پروتئيني به نام Wnt10b توليد كنند كه در رشد استخوان نقش دارد. اين مطالعه نشان مي دهد باكتري هاي پروبيوتيك در رشد استخوان و افزايش توده استخواني نقش دارد و تاثير مستقيم آن نيازمند بررسي بيشتر است.
يك خانواده خاص از باكتري ها، پروبيوتيك (Probiotics) نام دارند. اين باكتري ها در حين فرآيند هضم زنده مي مانند و براي سلامتي بسيار مفيد هستند. از بين مواد غذايي شناخته شده، ماست حاوي بيشترين مقدار پروبيوتيك است. سيب، موز، توت، كشمش، انواع سبزي، پياز، سير، تره فرنگي، عدس، نخود، لوبيا، ذرت، بادام، عسل و چاي سبز نيز حاوي اين باكتري هستند.
استخوان ها از فيبرهاي كلاژن و مواد معدني تشكيل شده اند. از بدو تولد تا اوايل 20 سالگي، سلول هاي استخواني با جذب مواد مغذي و معدني رشد مي كنند و متراكم مي شوند. معمولا اوج تراكم استخوان ها در 20 سالگي است.
رشد و توسعه استخوان ها تا حدود 25 سالگي ادامه دارد و پس از آن به ندرت كاهش مي يابد. پس از 45 سالگي و با افزايش سن، تراكم استخوان ها به تدريج كاهش مي يابد و كلسيم لازم براي بدن از ذخيره استخوان ها تامين مي شود.
كاهش تراكم استخوان ها با افزايش سن كاملا طبيعي است ولي برخي عوامل از قبيل كم تحركي، عدم استفاده از مواد حاوي كلسيم، كاهش ويتامين D در بدن، ابتلا به بيماري هاي خاص مانند سرطان، استفاده از داروهاي استروئيدي، يائسگي زودرس (كمتر از 45 سال)، استعمال دخانيات، كاهش استروژن در بدن و شرايط پزشكي خاص مانند پركاري تيروييد، بيماري سلياك، نارسايي مزمن كليه و آرتريت اين فرآيند را تسريع مي كند.
نتايج اين مطالعه در نشريه Immunity منتشر شده است.
علمي (6)** 9259**1440
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۹
تهران – ايرنا – مطالعات محققان دانشگاه اموري در آتلانتا نشان مي دهد باكتري هاي پروبيوتيك با رشد استخوان و افزايش حجم استخواني احتمال پوكي استخوان را كاهش مي دهند.