به گزارش ايرنا، محمد سعادت نيا روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در اين دانشگاه افزود : هرچه هرم سني جامعه به سمت كهنسالي برود شيوع سكته مغزي افزايش مي يابد.
وي بدون اشاره به ميانگين سني سكته مغزي در كشورهاي پيشرفته، ادامه داد : سن سكته مغزي در كشورمان از ميانگين كشورهاي پيشرفته، 10 سال كمتر است.
اين پزشك متخصص مغز و اعصاب، سكته مغزي در ميان مردان را بيشتر از زنان دانست و اظهارداشت : اما علائم و عوارض سكته مغزي در ميان زنان بيشتر است.
وي عوامل خطر در ابتلا به سكته مغزي را فشار خون، بيماري هاي قلبي عروقي، ديابت، چربي خون، تحرك نداشتن، اضطراب و استعمال سيگار و مواد مخدر اعلام و اضافه كرد : بر اساس مطالعه اي كه در كشور انجام شده استعمال مواد مخدر ترياك و هرويين نيز از عوامل تاثيرگذار در سكته مغزي است.
سعادت نيا يكي از مهمترين و قوي ترين عوامل تاثيرگذار بيماري هاي قلبي و عروقي در سكته مغزي را ' آريتمي قلبي ' ( اختلال در ضربان قلب ) ذكر و تصريح كرد : يكي از اختلال هاي ضربان قلب يعني ' فيبريلاسيون دهليزي ' در اين موضوع اهميت خاصي دارد.
وي بالا رفتن سن را از عوامل تاثيرگذار دانست و گفت : هرچه جمعيت كشورمان به سمت پيري و ميانسالي مي رود، اين عامل خطر خود را بيشتر نشان مي دهد.
اين پزشك متخصص مغز و اعصاب با بيان اينكه بروز سكته مغزي در آب و هواي سرد بيشتر است، افزود : با وجودي كه در كشورمان آب و هواي سرد غالب نمي باشد اما بروز سكته مغزي بالاست زيرا عوامل خطر ابتلا به آن در كشورمان به خوبي كنترل نشده است.
سعادت نيا با اشاره به اينكه هنوز تحقيق جامعي درباره اينكه چه عاملي در كشورمان بيشتر تاثير را در سكته مغزي دارد، تصريح كرد : شواهد نشان مي دهد كه فشار خون، عامل عمده خطرپذيري در اين عارضه است.
وي از مردم خواست تا با مشاهده علائم اوليه سكته مغزي يعني از دست دادن ناگهاني تعادل، از دست دادن بينايي در يك يا هر دو چشم، غير متقارن به نظر رسيدن صورت، ضعيف شدن يا بي حس شدن دست يا پا و مشكلات صحبت كردن در اسرع وقت با اورژانس پزشكي تماس بگيرند.
وي با بيان اينكه سكته مغزي 2 نوع خونريزي دهنده و غير خونريزي دهنده است، گفت : در نوع خونريزي دهنده، شريان مغزي پاره شده و خون داخل مغز تجمع مي كند كه كمتر از 15 درصد از سكته هاي مغزي كشورمان از اين نوع است.
سعادت نيا اضافه كرد : در سكته مغزي غير خونريزي دهنده، عاملي مانند لخته خون باعث بسته شدن رگ مي شود و به خون رساني به مغز آسيب مي رساند كه حدود 85 درصد سكته هاي مغزي در كشورمان از اين نوع است.
مدير گروه داخلي مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، ' آنژيوگرافي ' را يكي از راه هاي درمان سكته مغزي اعلام و تصريح كرد : در اين روش لخته خون از داخل عروق به بيرون كشيده مي شود كه امكانات آن در زمان حاضر به طور محدود در استان وجود دارد اما در سال آينده گسترش مي يابد.
رييس اداره بيماري هاي معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان نيز در اين نشست گفت : واحدهاي مراقبت سكته مغزي در 11 بيمارستان استان ايجاد شده است و خدمات رساني ويژه اي در اين زمينه ارائه مي كند.
شهربانو مظاهري افزود : اين بيمارستان ها در كلانشهر اصفهان شامل الزهرا(س)، امين، غرضي، شريعتي و آيت الله كاشاني و در شهرستان هاي نجف آباد، شاهين شهر، خميني شهر، لنجان، فلاورجان و مباركه فعال است.
وي فاصله زماني استاندارد بين مراجعه بيمار سكته مغزي به بيمارستان تا شروع درمان موثر را كمتر يا مساوي يك ساعت عنوان و تصريح كرد : اين فاصله در اصفهان كمتر از 45 دقيقه و در كشورهاي پيشرفته كمتر از نيم ساعت است.
ژاله صادقيان كارشناس امور بيماري هاي معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان نيز در اين نشست گفت : بر اساس آمار ثبت شده در سالجاري، 80 درصد از افرادي كه سكته مغزي كردند 55 سال به بالا و 20 درصد بين 15 تا 55 سال بودند.
سكته مغزي نوعي اختلال نورولوژيك (مغز و اعصاب) ناگهاني است كه به دنبال آن خونرساني به ناحيهاي كه دچار سكته شده، مختل ميشود.
در سال هاي اخير، سكته مغزي دومين عامل مرگ و مير در كشورهاي در حال توسعه از جمله ايران بوده است.
3011/6026/
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۲
اصفهان- ايرنا- مدير گروه داخلي مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت : كمتر از 10 درصد سكته هاي مغزي در كشورمان در بين افراد بالغ كمتر از 50 سال رخ مي دهد.