به گزارش خبرنگار ايرنا، مهدي رازجويان عصر چهارشنبه در جلسه بررسي روند بازسازي مناطق سيلزده شهرستان تنكابن كه در بخشداري نشتا برگزار شد، افزود: اقدامات انجام شده در طول يك ماه گذشته بخشي از مشكلات را برطرف كرد اما بخش ديگري از مشكلات بويژه ساماندهي و ايمن سازي رودخانه ها باقي مانده كه بايد هر چه سريعتر آن را انجام داد.
وي اظهار داشت: براي برداشت مصالح مازاد بايد هر چه سريعتر از طريق مزايده اقدام و پيمانكاران را معرفي نمود تا هر چه سريعتر رودخانه هاي منطقه را پاكسازي نمايند.
رازجويان به برخي از مشكلات روستاهاي سيلزده هم اشاره كرد و اظهار داشت: راه ارتباطي روستاي تقي آباد كه مسير عبور ماشين هاي سنگين به روستاهاي پلطان و مهاجرآباد است بايد ايمن سازي شود تا مشكلي از بابت رانش زمين به وجود نيايد.
وي خاطر نشان كرد: براي پل روستاي پلطان بايد يك گوشواره اضافي به همراه يك آبراه كناري ايجاد شود و ديواره سازي آن در مناطق بالادست در دستور كار قرار گيرد.
سرپرست معاونت عمراني استانداري مازندران همچنين خواستار احداث سريع ديوار حفاظتي در روستاي تالش محله شد و اعلام كرد كه براي اين منظور اعتبار بيشتري را در نظر خواهيم گرفت.
وي يادآور شد: دو هفته ديگر به مناطق سيلزده شهرستان تنكابن خواهيم آمد تا نتيجه بخش بودن اين جلسات از نزديك شاهد باشيم.
مدير كل مديريت بحران استانداري مازندران نيز در اين جلسه گفت: از سوي دولت مبلغ 500 ميليارد تومان براي جبران خسارت هاي بخش زيرساخت ها در نظر گرفته شده كه تاكنون 50 ميليارد تومان به صورت علي الحساب به استان ابلاغ شده كه 40 درصد آن به تنكابن اختصاص يافته است.
علي اصغر احمدي افزود: 35 ميليارد تومان در حوزه زيرساخت به بنياد مسكن از سوي دولت ابلاغ شده و 86 ميليارد تومان نيز تسهيلات روستايي براي خسارت ديدگان در نظر گرفته شده است.
وي پاكسازي رودخانه ها از مصالح مازاد را كار بسيار سختي دانست و اظهار داشت: برداشت مصالح مازاد از رودخانه ها در كوتاه مدت امكان پذير نيست اما بايد روند كار تسريع يابد چرا كه در سيل بعدي شاهد خسارت هاي بيشتري خواهيم بود.
احمدي با اشاره به اينكه بايد با برنامه ريزي دقيق و كارشناسي جلوي اتفاقات بعدي را بگيريم تا مردم بيش از اين متضرر نگردند،
يادآور شد : براي پاكسازي رودخانه ها بايد از پيمانكاراني استفاده شود كه به كار در رودخانه ها آشنايي داشته باشند تا مشكلات اين بخش هر چه سريعتر برطرف گردد.
فرماندار ويژه شهرستان تنكابن با بيان اينكه در سيل مهرماه 27 واحد مسكوني كاملا تخريب شده بود، افزود : يك هزار و 200 واحد مسكوني نيز بين 30 تا 60 درصد دچار آبگرفتگي شده بودند كه هم اكنون بيشترين مراجعات را در اين زمينه داريم.
سيد امير حسيني جو افزود : مردم به واسطه مشكلاتي كه در برف سال 92 ، سرمازدگي سال 95 و سيل اخير داشتند ، ديگر تحمل خسارت هاي مجدد را ندارند و بايد نقاط آسيب پذير منطقه هر چه سريعتر برطرف گردد.
وي خسارت هاي برآورده شده سيل اخير را 680 ميليارد تومان اعلام كرد و با انتقاد از اعتبارات در نظر گرفته شده براي جبران خسارت ها، اظهار داشت: رقم اختصاص داده شده همچون قطره اي در اقيانوس است و بايد اعتبارات بيشتري در اين زمينه در نظر گرفته شود.
حسيني جو خاطرنشان كرد: اجراي ديواره حفاظتي براي روستاي كترا ، احداث سردهنه هاي زراعي ، احداث پل توكله و ساماندهي رودخانه ها بايد در اولويت قرار گيرد تا بخشي از مشكلات سيل اخير برطرف گردد.
پيش از اين جلسه، سرپرست معاونت عمراني استانداري مازندران، مدير كل مديريت بحران استانداري مازندران و جمعي از مديران كل دستگاه هاي اجرايي به همراه مديران شهرستاني از مناطق سيلزده شهرستان تنكابن بازديد كردند.
سيل 13 مهرماه كه در غرب استان مازندران رخ داده است باعث تخريب زيرساخت ها ، واحدهاي مسسكوني ، باغ ها و مزارع كشاورزي مردم در تنكابن شده است.
شهرستان 165 هزار نفري تنكابن در غرب مازندران واقع است.
/1602/7513/1899
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۶
نوشهر - ايرنا - سرپرست معاونت عمراني استانداري مازندران گفت: تمامي نيروها در مناطق آسيب ديده شهرستان تنكابن فعاليت دارند اما سرعت و نحوه كار پس از گذشت يك ماه از وقوع سيل براي مردم رضايت بخش نيست و بايد تلاش بيشتري در اين زمينه صورت گيرد.