تهران- ایرنا- برخی منابع آگاه عربی اعلام كردند كه امارات برای شروع روابط دیپلماتیك در نخستین گام با سوریه تبادلات تجاری با دمشق را از سر می گیرد.

به گزارش روز پنجشنبه شبكه تلویزیونی «روسیا الیوم»، پیش بینی می شود از سرگیری روابط تجاری دوجانبه امارات و سوریه، اوایل سال آینده میلادی آغاز و بدین ترتیب بازگشت روابط دوجانبه بزودی از سر گرفته شود.
بر اساس اطلاعاتی كه این شبكه تلویزیونی به آن دست یافته، از هفته ها پیش گفت وگو میان دو طرف انجام شد و گروهی از دیپلمات های سوری در امارات حضور پیدا كردند كه این موضوع، موجب شد، ابوظبی گروهی را برای ساماندهی سفارتخانه این كشور عازم پایتخت سوریه كند.
اظهارات مقام های سوری از تلاش امارات برای بازگشایی سفارت این كشور در دمشق حكایت دارد؛ اما این اقدام از سوی مقام های سوریه بیان نشد و اعلام آن را به مقام های ابوظبی محول كردند؛ به گونه ای كه «فیصل المقداد» معاون وزیر امورخارجه سوریه اعلام كرد: تصمیم به بازگشایی سفارت امارات به خود این كشور بستگی دارد؛ چرا كه كشوری مستقل است و حق اعلام و انتشار این خبر را دارد.
به نظر می رسد موضوع بازگشایی سفارتخانه های كشورهای عربی تنها محدود به امارات نباشد؛ چرا كه برخی منابع سیاسی در ژنو اعلام كردند كه دیگر كشورهای عربی نیز عملاً گام هایی برای بازگشت روابط دیپلماتیك با سوریه برداشته اند.
این منابع كه خواستند نامشان فاش نشود، اعلام كردند كه موضوع قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد سعودی، تصمیم گیری برای از سرگیری روابط این كشورها با سوریه را تسریع بخشیده است.
این منابع گزارش دادند كه گشایش روابط امارات با دمشق را نمی توان گامی متمایز از اقدامات مشابه از سوی عربستان دانست؛ چرا كه سیاست های این اعضای حاشیه خلیج فارس در بسیاری از موضوعات بسیار به یكدیگر نزدیك است.
همزمان با بالاگرفتن خبرهای از سرگیری روابط كشورهای عربی با دولت سوریه، خبرگزاری رسمی كویت (كونا) پیش تر به نقل از «خالد الجارالله» معاون وزیر امور خارجه این كشور اعلام كرد كه روابط دیپلماتیك كشورش با سوریه قطع نیست؛ بلكه معلق است.
به نظر می رسد بازگشت روابط عادی میان كشورهای عربی و سوریه، یك موضوع حیاتی برای حل سیاسی بحران دمشق است؛ به گونه ای كه «خالد المحامید» عضو پیشین هیأت مذاكره كننده مخالفان سوریه اعلام كرد كه جدا افتادن دمشق از اعراب، فرصت ها برای راه حل سیاسی را از بین برده و تأثیر این كشورها برای یافتن راه برون رفت از این بحران را تضعیف كرد.
المحامید اعلام كرد: اكنون بیش از هر زمان دیگری ضرورت بازگشت سوریه به اتحادیه عرب احساس می شود.
مقام های مصر نیز در هفته های اخیر اعلام كردند كه قاهره امیدوار است دمشق پس از پایان درگیری ها و تحقق اراده سوری ها، به اتحادیه عرب بازگردد.
اتحادیه عرب از ماه نوامبر سال 2011 ( آبان 1390) عضویت سوریه را كه یكی از اعضای مؤسس آن بود، به حال تعلیق در آورد؛ اما این روزها و با گذشت هفت سال از این رویداد، سیگنال های مثبتی برای بازگشت دمشق به این سازمان منطقه ای مشاهده می شود.
شبس**9363**1488