قم - ايرنا - درسال هاي اخير، سازندگي كشور به يكي از ماموريت هاي مهم بسيج تبديل شده و اين نيروي مقتدر با استفاده از پشتوانه مردمي خود، آباداني هرچه بيشتر ايران را هدف گذاري كرده است.

به گزارش ايرنا، بسيج نيرويي برآمده از دل مردم است كه در هر موقعيتي متناسب با شرايط پيش آمده، براي دفاع از ارزش هاي انقلاب اسلامي وارد صحنه مي شود و تمام توان خود را براي انجام صحيح ماموريت خود به كار مي گيرد.
بسيج در زمان هشت سال دفاع مقدس با توجه به جنگ سخت دشمن، به صورت يك نيروي نظامي وارد صحنه دفاع از كشور شد اما با پايان يافتن اين دوره، علاوه بر توجه به بعد نظامي و امنيتي، دامنه فعاليت هاي خود را به بخش هاي ديگر نيز گسترش داد تا توان مقابله با دشمن در جبهه جنگ نرم را هم داشته باشد.
در دامنه فعاليت هاي بسيج، بحث سازندگي و آباداني كشور از جمله موضوعاتي است كه از همان روزهاي نخست تشكيل اين نيروي مردمي، مورد توجه متوليان آن قرار گرفت و اين روند درطول چهار دهه گذشته همواره جريان داشته است، اما امروز موضوع مهم سازندگي به يكي از ماموريت هاي اصلي بسيج تبديل شده و حجم زيادي از توان اين نيرو براي آباداني كشور صرف مي شود.

** بسيج در آباداني كشور به كمك دولت آمده است
در همين رابطه خبرنگار ايرنا به بررسي بيشتر موضوع از نگاه مسئولان ارشد بسيج قم پرداخت؛ فرمانده سپاه امام علي بن ابي طالب (ع) پيرامون اين موضوع با اشاره به اين كه هر فردي در اين كشور دل به نظام و انقلاب و رشد كشور داشته باشد بسيجي است، گفت: مهم اين است كه براي دفاع از كشور و سازندگي آن تلاش كنيم و هر كسي در اين مسير گام بردارد بسيجي نام دارد.
سردار سيد محمد تقي شاهچراغي ادامه داد: نيروي مردمي بسيج در تمام طول سال، خدمت رساني به مردم و محروميت زدايي را هدف نهايي خود مي داند و در اين مسير از همه توانش استفاده مي كند.
وي با بيان اين كه بسيجيان آماده اند هرجا كه لازم باشد حضور پيدا كنند، گفت: امروز بسيج علاوه بر فعاليت در بخش هاي نظامي و امنيتي در عرصه هاي خدمت رساني، محروميت زدايي و مقابله با آسيب هاي اجتماعي به كمك دولت آمده و هرجايي كه نياز به حضور بسيج است اين نيروي مردمي حاضر مي باشد.
وي با اشاره به اين كه هفته بسيج فرصت خوبي براي نگاه عميق به جايگاه و نقش اين نيروي مردمي در پيشرفت كشور است، افزود: امروز مهمترين عرصه اي كه بسيج مي تواند در آن نقش ايفا كند، فضاي خدمت رساني به مردم است كه نقش موثري در مقابله با جنگ رواني دشمن دارد.
وي با اشاره به طرح هاي سازندگي درنظر گرفته شده براي گراميداشت هفته بسيج در قم، بيان كرد: از جمله برنامه هاي تدارك ديده شده براي اين هفته، اجراي فعاليت هاي خدمت رساني و محروميت زدايي است كه در همين رابطه 20 طرح شاخص و مورد نياز مردم استان از جمله در بخش آبرساني و ساخت مسجد و مدرسه افتتاح خواهد شد.
شاهچراغي ادامه داد: همچنين در اين هفته، 50 گروه جهادي بسيج از ميان خواهران و برادران در سطح روستاها و محله هاي استان فعال خواهند شد و در حوزه هاي آموزشي، فرهنگي، تربيتي و عمراني، به فعاليت مي پردازند.
5 آذر، سالروز تشكيل بسيج مستضعفين به فرمان امام خميني (ره) در سال 1358 است؛ بيست و نهم آبان تا پنجم آذرماه به نام هفته بسيج نامگذاري شده است.
بيش از 400 هزار بسيجي برادر و خواهر در قشرهاي مختلف بسيج استان قم فعاليت مي كنند.
40 عنوان برنامه راهبردي و همچنين 380 برنامه ارزشمند در محورهاي مختلف اقتصادي، اجتماعي، امنيتي و فرهنگي به مناسبت هفته بسيج در استان قم اجرا مي شود.

** اجراي موفق رزمايش سپاهيان محمد رسول الله (ص)
مسئول سازمان بسيج سازندگي سپاه امام علي ابن ابيطالب(ع) قم نيز در اين رابطه به خبرنگار ايرنا، گفت: رزمايش جهادي سپاهيان محمد رسول الله (ص) 2 به عنوان نماد خدمت رساني بسيج به مردم، همزمان با سراسر كشور از نهم تا بيست و نهم شهريورماه سال جاري به مدت 20 روز در مناطق حاشيه اي و كمتر برخوردار شهر قم برگزار و در آن برنامه هاي مختلف سازندگي و خدمت رساني توسط گروه هاي جهادي اجرا شد.
وي با بيان اين كه در اين رزمايش يكهزار و 400 جهادگر خواهر و برادر در قالب 120 گروه جهادي حضور داشتند، ادامه داد: در اين مدت شش هزار نفر روز اردوي جهادي در قم برگزار و خدمت رساني لازم به جامعه هدف رزمايش ارائه شد.
وي با اشاره به اجراي 26 طرح فني و عمراني توسط جهادگران قمي در اين رزمايش افزود: عرصه فعاليت گروه هاي جهادي در اين رزمايش متفاوت و متنوع بود و در برنامه هاي عمراني اقدام هايي همچون ساخت و مرمت منازل مسكوني و مساجد، رنگ آميزي مدارس، بهسازي معابر شهري و جدول گذاري، ايجاد شبكه هاي آب رساني و احداث زيرساخت هاي مورد نياز مردم مناطق محروم، مورد توجه قرار گرفت.
بيش از سه هزار جهادگر بسيجي در قالب 75 گروه جهادي به صورت داوطلبانه در فعاليت هاي بسيج سازندگي استان قم، حضور دارند.
بسيج سازندگي قم داراي 33 گروه جهادي از ميان طلبه هاي حوزه هاي علميه، 22 گروه جهادي از ميان دانشجويان دانشگاه هاي استان و 20 گروه جهادي از بين داوطلبان حوزه هاي مساجد و محلات است.
مجموعه بسيج سازندگي با هدف محروميت زدايي و انجام طرح هاي عام المنفعه در ارديبهشت ماه سال 1379 به فرمان رهبر معظم انقلاب، تشكيل شد.

** رسانه ها فعاليت هاي سازندگي بسيج را به مردم اطلاع دهند
همچنين معاون روابط عمومي سپاه امام علي بن ابي طالب (ع) استان قم، پيرامون اين موضوع گفت: يكي از مهمترين همكاري هايي كه رسانه ها مي توانند با مجموعه بسيج ايفا كنند، معرفي و شناساندن ظرفيت هاي بسيج در مساله سازندگي و محروميت زدايي از كشور است كه توسط بدنه مردمي اين نهاد انقلابي صورت مي گيرد.
علي تقوايي افزود: در اين زمينه آمادگي داريم، جهادگران و گروه هاي سازندگي فعال در بسيج استان قم را به رسانه ها و خبرگزاري هاي علاقه مند معرفي كنيم تا از دستاوردهاي ايشان، گزارش هاي خبري و مصاحبه هاي جذاب تهيه و در اختيار مردم قرار گيرد.
وي ادامه داد: جهادگران بسيجي، الگوهاي مطلوبي هستند كه معرفي آنان به جامعه، باعث ايجاد حس اميد و تلاش در ميان جوانان مي شود و انگيزه افراد را براي گسترش فعاليت هاي اجتماعي بالا مي برد.
تقوايي گفت: فعاليت گروه هاي جهادي بسيج براي سازندگي كشور و محروميت زدايي از مستضعفان جامعه كه به صورت داوطلبانه صورت مي گيرد، بهترين راه مقابله با عمليات رواني دشمن و پيشرفت كشور در اين جنگ سخت اقتصادي است.
7405/ 6133/