دوحه – ايرنا – كاربران فضاي مجازي و شبكه هاي اجتماعي از 'شيخ تميم بن حمد آل ثاني' امير قطر خواستند تا نشست سران شوراي همكاري خليج فارس در رياض را تحريم كند.

به گزارش روز پنجشنبه ايرنا ، نشست آتي سران شوراي همكاري خليج فارس كه ابتدا قرار بود در عمان برگزار شود ، ماه دسامبر در رياض پايتخت سعودي برگزار خواهد شد.
اين گزارش مي افزايد : شمار زيادي از كاربران شبكه اجتماعي توئيتر از دولت قطر خواستند تا به دليل تحريم هاي سعودي ها عليه قطر طي يك سال و نيم گذشته ، مشاركت خود در نشست رياض را به سطح وزير كاهش دهد.
'خالد الجارالله' معاون وزير خارجه كويت اوايل هفته جاري اعلام كرد كه نشست سران شوراي همكاري خليج فارس در موعد مقرر يعني ماه دسامبر به جاي مسقط در رياض و با حضور همه سران برگزار خواهد شد.
فعالان فضاي مجازي قطر با بيان اينكه شوراي همكاري خليج فارس در حل تنش ميان اعضا موفق نبوده است ، خواستار تحريم اين نشست شده اند.
از سوي ديگر، پايگاه خبري العربي الجديد به نقل از ' ماجد الانصاري' استاد علوم سياسي دانشگاه قطر نوشت : دوحه از ابتداي بروز تنش خود را ملزم دانسته است تا در بالاترين سطح در نشست هاي شوراي همكاري خليج فرس حضور داشته باشد..
الانصاري اظهار داشت : چنانچه قبل از برگزاري نشست رياض ما موضع مثبتي از سوي دولت هاي تحريم كننده در مورد قطر ديديم آنگاه مانعي براي حضور قطر در بالاترين سطوح وجود نخواهد داشت .
'جابر الحرمي' روزنامه نگار قطري هم در اين خصوص در حساب كاربري توئيتر خود اظهار داشت : معتقدم قطر در اين نشست حضور خواهد داشت اما سطح مشاركت اين كشور بسته به بروز تحول حقيقي در خصوص تنش موجود و تعيين مكانيسم هاي جديد براي همكاري به دور از اقدامات وقت گير خواهد بود.
كارشناسان مي گويند : موفقيت نشست رياض بسته به اقداماتي است كه كويت به عنوان رييس دوره اي شوراي همكاري خليج فارس براي حل پيچيدگي هاي موجود به ويژه تهيه دستور كار نشست رياض انجام مي دهد.
عربستان ، بحرين ، امارات و مصر از 5 ژوئن 2017 (15 خرداد 96 ) با متهم كردن قطر به حمايت از تروريسم روابط خود با اين كشور را قطع و مرزهاي زميني ، دريايي و هوايي به روي قطر را هم بستند.
اين كشورها 13 شرط براي از سرگيري روابط خود با قطر تعيين كردند اما دوحه اين شروط را ناقض حاكميت ملي خود مي داند و تاكنون به آن تن نداده است .
طي اين مدت امير كويت تلاش هاي وسيعي براي حل اين بحران انجام داده است اما اين تلاش ها تاكنون موفقيت آميز نبوده است .
بعد از اين اختلاف روابط ميان اعضاي شوراي همكاري خليج فارس به شدت متنشج شد واختلافات آنان را بيش از پيش كرد به نحوي كه در حال حاضر امارات ، بحرين و عربستان در يك سو و كويت ، قطر و عمان هم در سوي ديگر اين ميدان ايستاده اند.
برخي گزارش ها حاكيست كه 'دونالد ترامپ' رييس جمهوري آمريكا قصد دارد از رسوايي ناشي از دخالت سران سعودي در قتل 'جمال خاشقچي' روزنامه نگار مخالف 'محمد بن سلمان' وليعهد عربستان ، براي وارد آوردن فشار به آنها براي بهبود روابط با قطر استفاده كند.
پنجم آبان ماه جاري و چند روز بعد از آنكه 'محمد بن سلمان' وليعهد سعودي در سخناني آشتي جويانه از اقتصاد قطر تمجيد كرد ، 'خالد العطيه' معاون نخست وزير و وزير دفاع قطر در سخناني اعلام كرد عذرخواهي از مردم قطر ، پايان دادن به تحريم و آغاز مذاكرات شروط دوحه براي از سرگيري روابط با كشورهاي موسوم به مربع تحريم است .
امير قطر سه شنبه گذشته با غير قابل توجيه خواندن تحريم هاي اعمال شده عليه كشورش، اظهار داشت : گفت وگو با كشورهاي تحريم كننده مي بايست براساس اصول ثابت در روابط بين المللي و در راس آن احترام به حق حاكميت هر كشور و عدم دخالت در امور داخلي آن باشد و اين تنها راه حل براي رفع تنش با تحريم كنندگان قطر است .
خاورم**1508