به گزارش خبرگزاری رسمی یمن(سبا) وزارت خارجه این كشور در این یاداشت بر اصرار شورای عالی سیاسی و دولت نجات ملی برای محقق شدن صلح عادلانه و عزتمندانه برای ملت یمن تاكید كرد.
این وزارت اعلام كرد كه یمن با طرح های مختلف برای برقراری صلح با دیدگاه مثبت برخورد و در همه مذاكراتی كه در طول سال های گذشته برقرار شد به شكل فعال شركت كرده است.
در این یاداشت آمده است كه رهبری سیاسی برای حفظ خون ملت، بارها از خواسته های خود كوتاه آمده است ولی این موضوع با شدیدتر شدن موضع متجاوزان و مزدوران آن ها روبرو و به شكست همه تلاش ها برای صلح و مانند آنچه اكنون در الحدیده درجریان است به تشدید حملات و جنایت ها منجر شد.
جنگ و محاصره تحمیلی بر ملت یمن به بدترین فاجعه انسانی در جهان منجر شده است بطوری كه 75 درصد از ملت به كمك های انسانی روبرو هستند و 14 میلیون یمنی در خطر گرسنگی و قحطی قراردارند.
هر 10 دقیقه یك كودك یمنی می میرد و 80 درصد ملت زیر خط فقر قراردارند و پول ملی این كشور 235 درصد ارزش خود را از دست داده است.
وزارت خارجه یمن تاكید كرد كه وقت آن رسیده است كه شورای امنیت به مسئولیت های خود در قبال یمن عمل كند زیرا آنچه در كشور در جریان است امنیت و صلح بین المللی را تهدید می كند و در راستای منافع بین المللی نیست.
شورای امنیت سازمان ملل متحد باید از طریق تصویب یك قطعنامه به تجاوز، محاصره و ممنوعیت ورود كالا پایان دهد و زمینه بازگشایی بنادر و فرودگاه ها بویژه فرودگاه صنعا را فراهم و با درپیش گرفتن اقداماتی از فروپاشی اقتصاد جلوگیری كند.
وزارت خارجه یمن تاكید كرد، تصویب قطعنامه هایی كه خواسته های ملت را نادیده بگیرد و در متناسب با رنج های ملت نباشد، نقشی و سهمی در برقراری صلح نخواهد داشت.
عربستان و امارات از ششم فروردین سال 94 در قالب ائتلافی از چند كشور عربی و با كمك و چراغ سبز آمریكا، حملات گسترده ای را علیه یمن فقیرترین كشور عربی آغاز كردند تا به بهانه بازگرداندن رئیس جمهوری مستعفی این كشور به قدرت، به اهداف و زیادخواهی های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.
تجاوز عربستان و امارات به یمن تاكنون منجر به كشته شدن بیش از 16 هزار یمنی بی گناه و ویرانی زیر ساخت های این كشور شده است.
ائتلاف خودخوانده عربی به سركردگی عربستان و امارات چهارشنبه (23خرداد) به رغم هشدارهای بین المللی درباره وخامت اوضاع انسانی، حملات گسترده ای را برای اشغال بندر الحدیده در غرب یمن آغاز كرد كه تاكنون با مقاومت نیروهای ارتش و كمیته های مردمی این كشور روبه رو شده است.
الحدیده دومین بندر بزرگ یمن در دریای سرخ تنها راه ارتباط دریایی مردم تحت محاصره این كشور با جهان خارج و همچنین تنها گذرگاه ورودی كمكهای بشردوستانه به یمن است.
شبك**6116 ** 1908
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۰
تهران – ایرنا – وزارت خارجه یمن در یاداشتی از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست با قطعنامه ای الزام آور به جنگ و محاصره یمن پایان دهد.