به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محمد جواد جعفری افزود: تا كنون پنج فصل كاوش باستانشناسی در محوطه ریوی با مشاركت باستانشناسان آلمانی انجام شده است و فصل ششم این كاوشها از مهرماه امسال آغاز شد و در میانه آبان ماه به پایان رسید.
او با اشاره به ثبت محوطه ریوی با وسعتی 110 هكتاری در سال 1346 در فهرست آثار ملی كشور گفت: طی پژوهشهای باستانشناسی كه از سال 1391 در محوطه تاریخی «ریوی» واقع در دشت سملقان استان خراسان شمالی آغاز شده است، باستانشناسان به بقایای یك شهر از دوران هخامنشی تا ساسانی دست یافتند و با توجه به اهمیت این كشف تاكنون 6 سال پژوهشهای باستانشناسی در این محوطه ادامه یافته است.
به گفته وی، كاوشهای سال 1396 در محوطه تاریخی ریوی منجر به كشف بقایای یك تالار ستوندار در بخش جنوبی محوطه و بقایای یك ساختمان بزرگ خشتی مربوط به دوران هخامنشی تا ساسانی در مركز محوطه و یك گورستان مربوط به عصر مفرغ (چهار هزار سال قبل) در بخش شمالی شد.
جعفری گفت: با توجه به اهمیت باستانشناسی این آثار، در كاوشهای امسال هم مطالعات بر روی این سه نقطه متمركز بود كه منجر به شناخت بخش زیادی از جزئیات معماری بناهای مربوط به دوران هخامنشی، اشكانی و وضعیت گورستان عصر مفرغ محوطه شد.
این باستانشناس افزود: در مهر ماه 1397 همراه با فعالیتهای باستانشناسی، مرمت دیوارهای خشتی تالار ستوندار و دیگر ساختارهای خشتی یافت شده آغاز شد و برای بازدید گردشگران دو گمانه به ابعاد 12× 12 متر و 5× 5 متر با اسكلت فلزی مسقف شد.
او با بیان اینكه محوطه تاریخی ریوی از نوروز 1398 پذیرای گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود، گفت: اهمیت محوطه تاریخی ریوی در این است كه وسعت آن در دوران هخامنشی به بیش از 110 هكتار رسیده و به نظر میرسد یكی از شهرهای مهم دوران هخامنشی در شمال شرق كشور بوده است.
به گفته جعفری بر اساس این پژوهشها، از دوران اشكانی و ساسانی نیز شواهد معماری و باستانشناسی مختلفی در محوطه ریوی به دست آمده است كه نشان از توالی استقراری پس از دوران هخامنشی در محوطه ریوی است.
این باستانشناس اظهار داشت: با توجه به اهمیت علمی و گردشگری این اثر تاریخی، اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی با همكاری موسسه باستانشناسی آلمان، برنامه منظمی را با عنوان «پروژه باستانشناسی ریوی» برای كاوش و پژوهشهای باستانشناسی برنامهریزی كرد.
وی با استناد به شواهد باستانشناختی گفت: «ریوی» یكی از مهمترین محوطههای دوران تاریخی شمال شرق كشور است كه پژوهشهای باستانشناسی هدفمند در آن میتواند موجب ارتقای شناخت ما از هویت تاریخی منطقه و رشد صنعت گردشگری در استان شود.
فراهنگ**3079** 1055
تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۰
تهران- ایرنا- سرپرست فصل ششم كاوش باستانشناسی محوطه ریوی شهرستان مانه و سملقان در خراسان شمالی گفت: این محوطه به عنوان یكی از شهرهای مهم دوران هخامنشی در شمال شرق از نوروز 1398 پذیرای گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود.