اهواز - ايرنا - مديركل امور عشايري خوزستان گفت: بارندگي هاي پاييزي اخير به خصوص در مناطق شمال شرق استان كه كانون اصلي عشاير كوچ رو است نگراني هاي اين قشر زحمت كش و مولد را برطرف و آنها را اميدوار كرده است.

علي رحم كريمي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بارندگي ها ضمن آنكه مسيل هاي فصلي را پرآب كرده ، رشد مراتع در مناطق قشلاقي استان خوزستان را براي تعليف دام هاي سبك (گوسفند و بز) افزايش داده است.
وي با اشاره به برخي مشكلاتي كه بر اثر بارندگي ها در مناطق عشايري به وجود آمده است افزود: اين مشكلات طبيعي است و عشاير ما از قبل همه تمهيدات لازم را براي پيشگيري از خسارات احتمالي به كار بسته اند و اداره هاي امور عشايري در سطح استان نيز نيازهاي فوري آنان را برطرف مي كنند.
كريمي افزود: خوشبختانه بارندگي هاي اخير پاييزي در مناطق قشلاقي خوزستان به صورت سيل آسا نبوده و همين مساله خسارتها به عشاير را به حداقل ممكن رسانده است.

* توزيع علوفه دام بين عشاير
مديركل امور عشايري خوزستان گفت: توزيع علوفه دامي(جو وارداتي) با قيمت مصوب بين عشاير خوزستان از چند روز پيش شروع شده و هم اكنون نيز در حال انجام است.
كريمي افزود: علوفه دامي مورد نياز عشاير از طريق بندر اميرآباد وارد كشور مي شود ولي به دليل دوري مسافت و مشكلات صنعت حمل و نقل كشور ، توزيع علوفه بين عشاير استان به تدريج مي شود.
وي با اشاره به اينكه تعليف دام از مراتع براي عشاير براي يك دوره 100روزه مجاز است افزود: با وجود آنكه رشد مراتع با بارش رحمت الهي مناسب بوده ولي چراي بي رويه و خارج از تقويم ممنوع است ، با اين حال بارندگي ها نياز عشاير به علوفه وارداتي را به حداقل رسانده است.

* بارندگي ها آب شرب و دام عشاير را تامين كرد
به گفته مدير كل امور عشايري خوزستان ، بارندگي ها نياز آبي عشاير و دام آنان را تامين و نگراني اساسي آنان را برطرف كرده است.
كريمي با اشاره به اينكه همه مسيل ها فصلي كه دام هاي عشاير از آنان استفاده مي كنند پرآب است افزود: بر اساس بازديد هاي ميداني ، تاكنون گزارشي از خسارات وارده به عشاير خوزستان دريافت نشده و اكثر 'ايلراه هاي' عشاير نيز باز است.
مناطق قشلاقي خوزستان ميزبان دام عشاير استان هاي لرستان ، همدان ، ايلام ، اصفهان ، كهگيلويه و بويراحمد و چهارمحال و بختياري و كرمانشاه است.
استان خوزستان در سال آبي 97-96 با خشكسالي بي سابقه در نيم قرن اخير رو به رو بود كه همين مساله مشكلات زيادي براي عشاير استان به وجود آورد.
اين عشاير با داشتن 1.1ميليون راس دام سبك به مدت هفت ماه در مناطق قشلاقي ، شمال ، شمال شرق و جنوب شرق استان خوزستان ساكن هستند.
عشاير خوزستان نيز حدود يك ميليون و 950هزار راس دام سبك نيز در اختيار دارند و از مراتع استان بر اساس تقويم چراي دام ، استفاده مي كنند.
بر اساس اعلام سازمان امور عشايري كشور ، عشاير ايران حدود 25درصد نياز كشور به گوشت قرمز را تامين مي كند.
6065/6002