به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، ابوذر ابراهيمي تركمان روز شنبه در ديدار با آيوزو گواكسي، با يادكرد از كاردينال توران، رييس فقيد شوراي پاپي گفتوگوي اديان واتيكان كه چندي پيش درگذشت، ابراز اميدواري كرد؛ گفتوگوهاي ديني اسلام و مسيحيت كاتوليك (ايران و واتيكان) كه تاكنون 10 دور آن برگزار شده است، همچنان تداوم يابد.
وي با تأكيد بر اينكه گفتوگو با واتيكان را براي خود ضروري ميدانيم، گفت: خوشبختانه گفتوگوهاي مؤثري تاكنون انجام شده و انجام اين 10دور گفتوگوي ديني، در شناختن همديگر، كمك زيادي به ما كرده است ازاين رو راهها و افقهاي پيش رو را روشن ميبينيم.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي يادآور شد: از زمان برگزاري نخستين دور گفتوگوها در سال 1994 ميلادي تا كنون نگاههاي ما به همدگير تغيير يافته است و البته حس خوب دو طرف سبب ماندگاري اين گفتوگوها و تداوم طولاني آن شده است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در بخش ديگري از سخنانش با يادآوري آغاز سيودومين كنفرانس بينالمللي وحدت اسلامي در تهران، گفت: بسياري از رهبران مذاهب اسلامي به اين كنفرانس دعوت شدهاند تا راهكارهاي وحدت در جهان اسلام را بررسي كنند.
تركمان همچنين با بيان اينكه مواضع پاپ فرانسيس به دليل انساني بودن در ايران مورد توجه است، گفت: گفتوگوهاي ديني ما با واتيكان، در سطح وسيعي تأثير خودش را در ايران گذاشته است. ما در ده دور قبلي تلاشهاي زيادي انجام دادهايم و حالا بايد به سمت اثربخش كردن اين گفتوگوها حركت كنيم.
**هدف فعالان گفتوگوهاي ديني اشاعه وحدت ميان پيروان همه اديان است
براساس اعلام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در ادامه اين ديدار دبير شوراي پاپي گفتوگوي اديان واتيكان نيز با قدرداني از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي براي ارسال پيامهاي تسليت به مناسبت درگذشت كاردينال توران، رييس فقيد شوراي پاپي گفتوگوي اديان واتيكان از ايشان به عنوان شخصيتي ياد كرد كه در راه تداوم گفتوگوهاي ديني با اسلام و ايران تلاشهاي بسياري انجام داد.
آيوزو گواكسي، همچنين گفتوگو را براي هر كسي در هر جايي و در هر زماني، اولويت اول عنوان كرد و گفت: امروز شاهد بشريتي هستيم كه زخمخورده است و اين نياز احساس ميشود كه بشر در كنار هم قرار بگيرند و بر اين اساس ضرورت زيادي براي انجام گفتوگو احساس ميشود.
گواكسي بر دستاوردهاي 10 دور گفتوگوي قبلي ايران و واتيكان تأكيد كرد و با روشن دانستن آينده در خصوص اين مهم، گفت: از سال 1994 تا 2018 تغييرات زيادي را شاهد بودهايم و اين خرد را داشتيم تا به نسل جديد فكر كنيم و به دنبال راهكارهايي براي وحدت بشر باشيم.
وي افزود: پاپ فرانسيس، رهبر كاتوليكهاي جهان هميشه پيشنهاد و تأكيد ميكند كه گفتوگوها بر مبناي احترام و دوستي باشد. وي هميشه به دنبال اعتلاي فرهنگ جامعيت است؛ به معناي مراقبت از هر يك از اعضاي بشريت است و ايجاد پلهايي براي رسيدن هر شخص براي ايجاد روح وحدت.
دبير شوراي پاپي گفتوگوي اديان واتيكان از برگزاري كنفرانس بينالمللي وحدت اسلامي در تهران اظهار خرسندي كرد و هدف تمامي فعالان گفتوگوهاي ديني را اشاعه وحدت ميان پيروان همه اديان عنوان كرد.
به گزارش ايرنا، آيوزو گواكسي، دبير شوراي پاپي گفتوگوي اديان واتيكان و مونسينيور خالد عكاشه، رييس بخش اسلام اين شورا با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ضمن ديدار با ابوذر ابراهيميتركمان، رييس اين سازمان از نمايشگاه جانبي برپا در اين سازمان هم ديدن كردند.
سابقه گفتوگوهاي ديني بين جمهوي اسلامي ايران و واتيكان به اولين گفتوگوي مركز گفتوگوي اديان و فرهنگهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و شوراي پاپي گفتوگوي اديان واتيكان در سال 1373 بازميگردد كه اولين نشست در تهران برگزار و دور دهم گفتوگوي ديني سال 1395 در شهر رم برگزار شد.
فراهنگ ** 1355 ** 1418
تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۱
تهران - ايرنا - رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در ديدار با دبير شوراي پاپي گفتوگوي اديان واتيكان، گفت: تنها راه نجات بشر براي بازگرداندن آرامش به جهان، گفتوگوست و تنها حركت در چارچوب آموزههاي ديني ميتواند صلح را تضمين و محقق كند.