تهران – ایرنا – دبیرستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به رشد چشمگیر این علم در حوزه پزشكی دنیا در طول سال های اخیر گفت:بازار سلول های بنیادی تا سال 2030 به 170 میلیارد دلار می رسد.

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، دكتر امیرعلی حمیدیه روز دوشنبه در نشست خبری سومین جشنواره ملی و كنگره بین‌المللی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشكی بازساختی با اشاره به بخش‌های مختلف سومین جشنواره ملی و كنگره بین‌المللی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشكی بازساختی، این جشنواره را بزرگترین رویداد سلولی كشور با حضور همه فعالان این عرصه دانست.
وی افزود:سومین جشنواره ملی و كنگره بین‌المللی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشكی بازساختی‌كه با فعالیت 20 كارگاه از سوم آذرماه جاری آغاز شده است تا 10 آذرماه 1397، توسط ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار می شود.
وی ادامه داد: سومین كنگره جشنواره سلول های بنیادی و پزشكی بازساختی صبح چهارشنبه 7 آذرماه سال جاری در سالن اجلاس سران آغاز به كار خواهد كرد.
حمیدیه، برپایی نمایشگاه تخصصی با حضور شركت‌های دانش‌بنیان، فن بازار، سمپوزیوم بیماری پیوند و رویدادهای استارت آپی در كناربخش های دانشجویی، دانش‌آموزی، كانون اندیشه و نوآوری و جایزه ملی را از مهمترین بخش های این رویداد نام برد.
وی اظهاركرد: سومین كنگره بین‌المللی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشكی بازساختی امسال با حضور جمعی از پزشكان، محققان و دانشمندان برجسته‌ی داخلی و خارجی در حوزه‌های مختلف پزشكی، بیولوژی، مهندسی و نیز سرمایه‌گذاران بخش سلامت جامعه به مباحث مختلفی نظیر پژوهش‌های مرز دانش و تحقیقات كاربردی و بالینی خواهد پرداخت.
به گفته دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی محققان میهمانان و سخنرانان خارجی شركت كننده در سومین كنگره بین المللی علوم و فناوری های سلول های بنیادی و پزشكی بازساختی از كشورهای فرانسه، سنگاپور، سوئیس، سوئد، كانادا، هلند، انگلیس، آمریكا، اسپانیا، لهستان، روسیه، ایرلند، استرالیا و ژاپن می باشند.
وی در ادامه، با بیان اینكه علوم و فناوری های سلول های بنیادی و پزشكی ساختاری در طول سال های اخیر بعنوان یكی از علوم راهبردی و تاثیرگذار در حوزه پزشكی رشد بسیار چشم گیری داشته است، به گونه ای كه از این دانش بعنوان انقلاب جدید در حوزه پزشكی یاد می شود.
حمیدیه افزود:بر اساس مطالعات بازار سال های اخیر، گردش مالی در حوزه بازار سلول های بنیادی و مهندسی بافت روند صعودی قابل توجهی داشته به طوری كه از حدود 7 میلیارد دلار سال 2009 به حدود 20 میلیارددلار در سال 2015 افزایش یافته و بر اساس گزارش آینده پژوهی شركت ریپروسل، این بازار تا 2030 به حدود 170 میلیارد دلار خواهد رسید.
وی در ادامه، با بیان اینكه در حال حاضر سهم بازار كشورمان در حوزه سلول های بنیادی و پزشكی ساختاری بسیار ناچیز است در عین حال افزود: البته این سهم در طول سه سال اخیر با راه اندازی شركت های دانش بنیان سرعت گرفته و پیش بینی می شود تا سال 2020 طبق سند پیش رو ایران یك تا دو درصد سهم بازار بین المللی را بدست آورد.
وی با اشاره به تدوین سند ۱۰ ساله ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۴ و همچنین سند چشم انداز ۲۰ ساله نظام، بهره‌مند شدن یك هزا رو 500 نفر از اساتید، نخبگان و كارشناسان برجسته كشور در حوزه‌های پزشكی، علوم پایه، فنی و مهندسی در قالب ۳۰ كارگروه تخصصی در سطح ملی، جلب مشاركت نخبگان ایرانی شاغل در دانشگاه‌های خارج از كشور، فعال‌سازی شورای سلول‌های بنیادی در بیش از ۲۰ استان را از جمله اقدامات ستاد توسعه سلول‌های بنیادی ذكر كرد.
به گفته دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی در حال حاضر بیش از 100 شركت در این حوزه در حال فعالیت می باشند كه 80 شركت دانش بنیان می باشند.
وی در ادامه همچنین با اشاره به برگزاری سومین جشنواره ملی و كنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشكی بازساختی در سالن اجلاس سران تصریح كرد: در این آئین علاوه بر رونمایی از چندین محصول در این حوزه به فناوران برتر جوایز ملی اعطا می شود.
وی با بیان اینكه، در این جشنواره چند محصول دانش‌بنیان در حوزه‌های علوم سلولی رونمایی خواهد شد، معرفی طرح‌های برتر دانش‌آموزی و اعطا جوایز به 3 نفر از فناوران برتر این حوزه را از دیگر برنامه های جشنواره امسال سلول های بنیادی نام برد.
حمیدیه گفت:بخش استارتاپی از دیگر بخش‌های سومین جشنواره ملی و كنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشكی بازساختی است كه این برنامه دو روزه از امروز دوشنبه در دانشگاه شهید بهشتی آغاز شده است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی همچنین گفت: برای كنگره بین المللی علوم فناوری های سلول های بنیادی بیش از 3 هزار محقق و دانشجو ثبت نام كرده اند.
حمیدیه در ادامه با اشاره به فعال شدن شبكه فعالان سلول‌های بنیادی اظهاركرد:این شبكه با همكاری محققان ایرانی خارج از كشور و اساتید داخلی راه‌اندازی شده است.
وی همچنین با اشاره به رتبه نخست كشورمان در بین كشورهای اسلامی از منظرتولید مقالات در حوزه علوم و فناوری های سلول های بنیادی و پزشكی ساختاری گفت: به طور حتم توجه بیشتر به این حوزه و افزایش سرمایه گذاری رتبه كشورمان در دنیا را تا افق 1404 ارتقاء خواهد داد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی همچنین برگزاری نمایشگاهی از محصولات دانش‌بنیان را از دیگر برنامه‌های سومین جشنواره سلول‌های بنیادی نام برد.
وی همچنین با بیان اینكه در این دوره از جشنواره ۷۰ شركت دانش‌بنیان و فناورمحصولات خود را معرفی خواهند كرد، برگزاری نشست فن بازار تخصصی حوزه‌های سلول‌های بنیادی با حضور صاحبان ایده و ۱۰ سرمایه گذار بزرگ را از دیگر برنامه های این جشنواره عنوان كرد.
حمیدیه افزود:در این بخش جمعی از اساتید، محققان و دانشجویان مشغول به فعالیت در رشته‌های مرتبط با فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشكی بازساختی و تمامی آزمایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و كلینیك‌های مرتبط با سلول‌های بنیادی و پزشكی بازساختی، صاحبان بنگاه‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاران مایل به ورود به حوزه High Tech سلول‌های بنیادی و پزشكی بازساختی و همچنین شركت‌های دارویی فعال و علاقه‌مند به ورود در حیطه سلول درمانی و پزشكی بازساختی حاضر خواهند بود.
1836**1440