به گزارش ایرنا، «مهدی زندیه وكیلی» روز دوشنبه در نشست كارگروه طرح جامع كاهش آلودگی هوای شهر اراك افزود: با بسته شدن پرونده پنج خط قدیمی و آلاینده ایرالكو، نگرانی ها در خصوص بخشی از آلاینده های این صنعت كمتر شده و اكنون زمان تعیین تكلیف واحد تولید 65 هزار تنی آندسازی است و در این راستا باید با برنامه امور به پیش برود.
وی بیان كرد: ساخت واحد جدید آندسازی در شعاع 30 كیلومتری شهر اراك تكلیف قانونی است و شركت ایرالكو باید تا تحقق كامل این طرح آند مورد نیاز خطوط تولید را از طریق واردات حل كند و واحد آلاینده فعلی نیز باید از مدار تولید خارج شود.
معاون عمرانی استانداری مركزی ادامه داد: شركت ایرالكو باید در زمان اضطرار و روزهای آلوده با نظر اداره كل حفاظت محیط زیست استان مركزی تولید آند خود را متوقف كند.
زندیه وكیلی تصریح كرد: نیروگاه شازند نیز باید همه تلاش خود را بگیرد تا در مواقع اضطرار از سوخت مازوت كمتر استفاده كند و تولیدات خود را در روزهای آلوده كاهش دهد.
وی عنوان كرد: گره های ترافیكی شهر اراك نقش موثری در افزایش آلاینده های این شهر دارد و می طلبد كه تكمیل طرح های تقاطع در دست اجرای شهرداری شتاب بیشتری بگیرد.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان مركزی نیز در این نشست گفت: كلانشهر اراك از ابتدای سال تا پایان آبان ماه امسال 34 روز آلوده داشته كه نسبت به مدت مشابه قبل حدود 20 درصد كاهش دارد و نسبت به سال 95 نیز با كاهش 60 درصدی همراه است.
«رضا میرزایی» افزود: مركز پایش آلاینده های زیست محیطی كلانشهر اراك در سال جاری هیچ روز ناسالم برای تمام گروه های سنی را ثبت نكرده و غلظت آلاینده ها بر اساس شاخص های موجود ناسالم برای گروه های سنی حساس بوده است.
وی بیان كرد: بیشترین شمار روزهای آلوده كلانشهر اراك در سال جاری در شهریورماه و كمترین روزهای ناسالم در ماه های اردیبهشت و مردادماه بوده است.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان مركزی ادامه داد: جمع آوری 42 دیگ قدیمی شركت ایرالكو یكی از مطالبات زیست محیطی و مردم بود كه در نیمه آبان ماه اجرایی شد.
میرزایی تصریح كرد: وضعیت توزیع سوخت در استان مطلوب است و مشكل سوخت ناپاك وجود ندارد.
وی عنوان كرد: جامعه علمی این استان باید با مطالعات علمی راهكارهای مناسب برای كاهش آلایندگی صنایع و سایر بخش ها ارایه دهند.
مدیر كارخانه ایرالكو هم در ادامه این نشست گفت: 42 دیگ قدیمی باقیمانده این شركت 15 آبان ماه امسال از مدار خارج شده و بازسازی خطوط جدید در دستور كار است.
«مجید بوالحسنی» افزود: مشكلات جدی در خصوص راه اندازی خطوط جدید وجود دارد و تجهیزات مورد نیاز برای این امر 9 ماه است كه از گمرك ترخیص نشده است.
وی بیان كرد: تلاش برای ساخت واحد آند این شركت با جدیت دنبال می شود و پیشرفت فیزیكی این طرح به 26 درصد رسیده است.
مدیركارخانه ایرالكو ادامه داد: در راستای ایجاد این طرح نیز مشكلات زیادی وجود دارد، معارضات آن هنوز برطرف نشده و در خصوص تامین زیرساخت ها نیز مشكلات جدی وجود دارد.
بوالحسنی تصریح كرد: اعتبار پیش بینی شده برای تولید 100 هزار تن آند در واحد فعلی جوابگو نیست و برای خرید و واردات آند تا تكمیل كارخانه نیز مشكلات زیادی وجود دارد.
وی بیان كرد: تولید آند فعلی در ایرالكو با سیستم كنترل آلودگی انجام می شود.
مدیرعامل شركت پخش فرآورده های نفتی استان مركزی هم گفت: توزیع بنزین در این استان از 2 سال گذشته تاكنون با استانداردهای یورو چهار بوده است.
«عبدالله گیتی منش» افزود: روزانه چهار میلیون و 200 هزار لیتر سوخت در استان مركزی توزیع می شود كه سه میلیون و 500 هزار لیتر آن نفت و گاز است كه در بخش حمل و نقل استفاده می شود.
وی بیان كرد: مصرف روزانه بنزین استان مركزی یك میلیون و 700 هزار لیتر است كه بیشترین مصرف با 36 درصد در اراك، 21 درصد در ساوه و 10 درصد در شازند است.
مدیرعامل شركت پخش فرآورده های نفتی استان مركزی ادامه داد: كمترین میزان مصرف بنزین این استان با یك و سه دهم درصد در تفرش، یك و چهار دهم درصد در خنداب و كمیجان است.
گیتی منش اظهار داشت: میزان بنزین موجود در سوخت بر اساس استانداردهای یورو چهار باید یك است اما این میزان در سوخت تولیدی پالایشگاه شازند نیم گزارش شده است.
مدیرعامل شركت گاز استان مركزی هم در ادامه این نشست گفت: 75 درصد انرزی مصرفی این استان با منشا گاز است در حالیكه میانگین كشوری آن 70 درصد و میانگین جهانی 33 درصد است.
«محمدرضا سمیعی» افزود: 500 هزار متر مكعب روزانه در بخش حمل و نقل این استان گاز طبیعی مصرف می شود.
وی بیان كرد: نیروگاه شازند سه روز در ایام هفته گذشته را به دلیل ایجاد مشكل در تاسیسات برون استانی و تامین گاز استان های غربی از مازوت استفاده كرد.
مدیرعامل شركت گاز استان مركزی ادامه داد: این مشكل مربوط به استان مركزی نبود و استفاده از سوخت مازوت با هماهنگی دیسپاچینگ وزارت نیرو صورت گرفته است.
مدیرعامل نیروگاه شازند نیز گفت: این نیروگاه در تامین برق كشور و استان مركزی نقش موثری دارد و برای كنترل ولتاژ در منطقه حساسی قرار دارد.
«حمیدرضا بادرستانی» افزود: زمانی كه گاز این نیروگاه قطع شود 2 راه حل وجود دارد كه باید یا با هماهنگی با تهران واحد تولید تعطیل و یا از سوخت مازوت استفاده شود.
وی بیان كرد: استفاده از سوخت مازوت این نیروگاه در سه روز از ایام هفته گذشته با هماهنگی انجام شده و در این مدت 50 درصد ظرفیت نیروگاه به كار گرفته شد.
مدیرعامل نیروگاه شازند ادامه داد: 98 درصد سوخت مصرفی این نیروگاه در پنج سال گذشته و 99 درصد سوخت امسال آن گاز بوده است.
در نشست كارگروه كاهش آلودگی هوای استان مركزی مقرر شد شركت ایرالكو برنامه زمان بندی تعطیلی واحد آندسازی خود را تا نشست بعدی این كارگروه اعلام كند.
تعطیلی واحد آندسازی فعلی شركت ایرالكو در روزهای ناسالم هوا در ایام سرد سال با هماهنگی اداره كل حفاظت محیط زیست استان مركزی، تشدید معاینه فنی خودروها در اراك و استفاده از سوخت گاز در نیروگاه شازند در شرایط اضطرار از مهمترین مصوبات این نشست بود.
كلانشهر اراك در سال جاری 34 روز ناسالم را در كارنامه خود به ثبت رسانده است.
استان مركزی با 12 شهرستان دارای بیش از یك میلیون و 400 هزار نفر جمعیت است.
3005/6013/
تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۶
اراك - ایرنا - معاون عمرانی استانداری مركزی گفت: آندسازی ایرالكو از واحدهای آلاینده است كه انتقال آن به شعاع مناسب شهری در سال های قبل مصوب شده و اكنون باید برنامه زمان بندی مشخصی برای اجرای این طرح و تعطیلی واحد فعلی اعلام شود.