به گزارش ایرنا بابك دایی، دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: همچنین سه طرح دیگر با اعتبار یك میلیارد دلار در نوبت گشایش اعتبار اسنادی خارجی قرار دارد.
وی اضافه كرد: 11 طرح جدید نیز با اعتباری افزون بر 2 میلیارد و600 میلیون دلار در اولویت گشایش اعتبارات فاینانس قرار گرفته است.
مدیركل امور اقتصادی و دارایی فارس بیان داشت: در هدف گذاری پذیرش سرمایه خارجی، سقف مشخصی برای سرمایه گذاری در این استان در نظر گرفته نشده است.
دایی ادامه داد: در سال 96 بیش از 100هیات خارجی برای سرمایه گذاری به این استان وارد شدند اما شمار این هیات ها از ابتدای سال 97 تا كنون 12هیات بوده و در برخی از استان ها هیچ هیاتی برای سرمایه گذاری مراجعه نكرده است.
وی در مورد وضعیت اقتصادی استان فارس در حوزه جذب سرمایه گذار بیان كرد: فارس نسبت به سایر استان ها شرایط بدی در حوزه جذب هیات سرمایه گذار و سرمایه های خارجی ندارد اما در مقایسه با سال 96 استان فارس شرایط مطلوبی ندارد.
او افزود: كشور های چین، چك، لهستان، كنیا، ارمنستان، جمهوری ایرلند و قطر كشورهایی بوده اند كه به صورت هیات های سرمایه گذار خارجی به استان فارس وارد شده اند.
دایی گفت: نتایج سفر هیات های اقتصادی كشورهای یاد شده به استان فارس، انعقاد هفت طرح با اعتباری بیش از
150 میلیون دلار است كه همه آنها محقق شده و از جمله مهمترین این طرح ها می توان به ساخت قوطی های فلزی، نیروگاه تولید برق چهار مگاواتی، كرومیت آلومینیوم، آزمایشگاه مركزی شیراز و انرژی خورشیدی اشاره كرد.
وی افزود: بیشترین تعداد طرح های سرمایه گذاری در استان فارس با اعتباری افزون بر 18میلیون و 700 هزار دلار متعلق به كشور چین است و كشور اتریش با حجم سرمایه گذاری 50 میلیون دلاری بیشترین حجم سرمایه گذاری خارجی را در فارس دارد.
دایی اضافه كرد: كشورهایی دیگری نظیر بلژیك و مالزی نیز در فارس طرح های سرمایه گذاری دارند همچنین فردی با ملیت ایرانی كه ساكن آمریكاست طرحی با اعتبار چهار میلیون و 600 هزار دلار در این استان در دست اجرا دارد.
مدیر كل امور اقتصادی و دارایی استان فارس ادامه داد: از ابتدای سال 97 تا كنون، هشت طرح سرمایه گذاری خارجی مصوب و بیش از 92 میلیون دلار جلب سرمایه گذاری خارجی در این استان صورت گرفته و طرح هایی كه پیشتر جذب سرمایه گذاری آنها انجام شده هم اینك روند فعالیت های عمرانی آنها در حال پیگیری است.
به گفته دایی، در سال 96 برای بیش از 14طرح با اعتباری بیش از یك میلیارد و هشت میلیون دلار سرمایه جلب شده و 105 میلیون دلار نیز جذب شده است.
** نقشه راه سرمایه گذاری استان فارس تدوین شده است
مدیر كل امور اقتصادی و دارایی استان فارس در بخش دیگری از مطالب خود با بیان این كه تدوین نقشه راه سرمایه گذاری استان به پایان رسیده است، اظهار داشت: نقشه راه سرمایه گذاری این استان با طراحی برنامه عملیاتی (Action Plan) بیش از 27 میلیارد دلار طرح های سرمایه گذاری در استان فارس تدوین شده و این نقشه راه نیز در حال به روز رسانی است.
دایی افزود: یكی از مزیت هایی كه این نقشه راه دارد این است كه افزون بر مشخص كردن چگونگی تامین مالی طرح ها با مشخص كردن سرفصل نوع تامین منابع مالی، كمك شایان توجه ای به جذب سریع تر سرمایه در گردش می كند.
مدیر كل امور اقتصادی و دارایی استان فارس گفت: امنیت سرمایه گذاری و بازده اقتصادی از جمله موارد بسیار مهمی است كه سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این استان و به صورت كلان تر در ایران به آن نیازمند هستند.
*** سرمایه گذاران بدون حمایت قانون می توانند سرمایه گذاری كنند
دایی، در بخش دیگری از سخنان خود گفت: منعی برای این كه سرمایه گذاران خارجی باید حتما تحت حمایت قانون اقدام به سرمایه گذاری كنند وجود ندارد اما اگر به دنبال تحقق سود سرمایه گذاری و انتقال آن به خارج از ایران باشند باید حتما تحت حمایت قانون و وزارت اقتصادی و دارایی قرار گیرند.
مدیركل امور اقتصادی و دارایی استان فارس همچنین در مورد ساخت هتل از سوی سرمایه گذاری خارجی در شیراز نیز بیان كرد: یكی از این سرمایه گذاران خارجی مشكلاتی با شهرداری ها در این زمینه داشت كه با مراجعه به این اداره كل این مشكل برطرف شد و روند فعالیت های عمرانی این طرح در حال پیگیری است.
او گفت: چنین طرح هایی جزو سرمایه گذاری های ثبت نشده اداره كل امور اقتصادی و دارایی است اما تلاش هایی صورت گرفت تا این طرح ها نیز مورد حمایت قرار گیرند و از مزایای حمایت های وزارت اقتصاد بهره مند شوند، از جمله مهمترین این حمایت ها می توان به حمایت های مالی برای انتقال سود سرمایه گذاری و عدم از بین رفتن اصل سرمایه گذاری اشاره كرد.
وی، در مورد تسریع روند سرمایه گذاری در فارس بیان داشت: با توجه به ظرفیت هایی كه این استان در جذب و جلب سرمایه گذاری های خارجی دارد، توانسته ایم موانع و مشكلات ابتدایی هر سرمایه گذار را برای اخذ مجوز های لازم كاهش دهیم.
دایی افزود: همچنین با توجه به تعهدات حمایتی كه نسبت به سرمایه گذاران قانونی داشته ایم، نظارت هایی نیز در روند انجام فعالیت های عمرانی نیز صورت گرفته و اگر مشكلی وجود داشته باشد ابتدا در كارگروه های مرتبط با استان بررسی شده و اگر مشكل ملی باشد ضمن انعكاس آن به مدیران ملی نسبت به برطرف كردن مشكلات اقدام خواهیم كرد.
** آلومینیوم لامرد جزو پنج طرح برتر كشور است
مدیر كل امور اقتصادی و دارایی استان فارس همچنین در مورد منطقه انرژی بر شهرستان لامرد بیان كرد: در منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان، یك طرح با حمایت وزارت اقتصاد با استفاده از تسهیلات خارجی (فاینانس) در حال اجراست.
دایی افزود: افزون بر سرمایه گذاری خارجی از ظرفیت سرمایه گذاران داخلی نیز برای اجرای طرح ها در این منطقه ویژه اقتصادی بهره گرفته شده و آلومینیوم لامرد در زمره پنج طرح برتر ملی است.
بنا به گفته مسئولان منطقه ویژه اقتصادی شهرستان لامرد، امكان تولید سالانه آلومینیوم با ظرفیت حدود یك میلیون تن، سیمان با ظرفیت 10میلیون تن، منیزیم با ظرفیت 60هزار تن، نیروگاه سیكل تركیبی، نیروگاه خورشیدی، پتروشیمی با ظرفیت سالانه پنج میلیون تن، پالایشگاه میعانات گازی، زنجیره تولید بوتان، تولید پروپیلین از پروپان، صنایع پشتیبان، صنایع پایین دست فولاد در این منطقه فراهم است.
شهرستان لامرد در فاصله 464 كیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.
منطقه ویژه اقتصادی، محدوده جغرافیایی مشخصی در مبادی ورودی یا در داخل كشور است كه با هدف جذب سرمایه های خارجی و داخلی و همچنین ایجاد عرصه فعالیت های تولیدی و تجاری برای افزایش صادرات كالا و ارایه بهینه خدمات برای حضور فعال در بازارهای منطقه ای و بین المللی ایجاد می شود.
از جمله مزایای منطقه ویژه اقتصادی، صدور مجوز ساخت و پایان كار سرمایه گذاری و تولیدی به صورت رایگان، تبعیت از قانون كار مناطق آزاد تجاری و صنعتی، ورود ماشین آلات خط تولید و ابزار و اثاثیه بدون عوارض گمركی، فعالیت گمركی تا سقف ارزش افزوده و پرداخت عوارض گمركی مازاد بر ارزش افزوده قطعات خارجی در تولیدات، خرده فروشی كالا برای اتباع خارجی و تخفیف مالیاتی ویژه است.
ع.پ/ 6118 /2027
تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۰
شیراز-ایرنا- مدیركل امور اقتصادی و دارایی استان فارس گفت: بیش از 10 طرح سرمایه گذاری خارجی هم اكنون در این استان فعال است كه از این تعداد، هفت طرح با اعتباری بیش از سه میلیارد دلار از محل اعتبارات طرح های فاینانس (تسهیلات خارجی) تامین اعتبار شده است.