اروميه- ايرنا- مديركل راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي گفت: 600 ميليارد ريال در راستاي توسعه پايانه هاي مرزي پنجگانه استان سرمايه گذاري شده كه نتيجه آن توسعه ترانزيت كالا به شمار مي رود.

ارسلان شكري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در حال حاضر از 22 پايانه مرزي كشور، پنج پايانه در آذربايجان غربي واقع است و همين امر اهميت اين استان در حوزه ترانزيت بين المللي را نشان مي دهد.
وي اضافه كرد: بازرگان ماكو، رازي خوي و سرو اروميه در مرز تركيه، صنم بلاغي پلدشت در مرز نخجوان و تمرچين پيرانشهر در مرز عراق پايانه هاي استان را شامل مي شود كه در همه آنها طرح هاي عمراني در راستاي توسعه فعاليت ها در حال انجام است.
وي بيان كرد: ايجاد سالن مسافري، سالن هاي ترانزيت، توسعه انبارها و بهبود مسيرهاي ارتباطي شهرهاي بزرگ با پايانه ها از جمله مهمترين طرح هاي اجرايي در راستاي توسعه اين پايانه ها به شمار مي رود.
مديركل راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي ادامه داد: بر اساس معيارهاي جهاني، ورود هر كاميون ترانزيتي به كشور برابر با ايجاد 2.5 نفر اشتغال پايدار است كه بايد از اين امتياز استان براي رشد كمي و كيفي ساير شاخص هاي اقتصادي بهره ببريم.
شكري با اشاره به اينكه بازرگان بزرگترين مرز زميني كشور و داراي رتبه هاي اول تا سوم در زمينه صادرات، واردات و ترانزيت است، گفت: علاوه بر آن، تردد سالانه ميليون ها مسافر از پايانه هاي مرزي استان، سهم 60 درصدي از صنايع تبديلي كشور بخش ديگري از شاخصه هايي است كه استان را به قطب ترانزيت و هاب اقتصادي منطقه تبديل كرده است و بايد از اين فرصت به خوبي بهره برداري شود.
وي اظهار اميدواري كرد كه با اجراي طرح هاي مصوب مرتبط با حوزه پايانه هاي مرزي استان در سفر اخير رييس جمهوري و هيات دولت به آذربايجان غربي، روند تبديل استان به هاب لجستيك و ترانزيت كشور سرعت گيرد.
به گزارش ايرنا، در سفر اخير رييس جمهوري و هيات دولت به آذربايجان غربي سه هزار و 250 ميليارد ريال اعتبار براي توسعه بخش حمل و نقل استان اختصاص يافت.
7129/8137