زاهدان - ايرنا - مدير صنايع تبديلي و غذايي سازمان جهاد كشاورزي سيستان و بلوچستان گفت: امسال افزون بر 242 ميليارد تومان سرمايه گذاري در بخش صنايع تبديلي و غذايي اين استان انجام شده است.

محمد راحتي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: در اين مدت 93موافقت اصولي در زمينه هاي صنايع شيلاتي، دام و طيور، زراعت و باغباني صادر شده است كه 43 فقره آن با سرمايه گذاري 242 ميليارد تومان موفق به دريافت جواز تاسيس شدند.
وي افزود: با راه اندازي اين طرح‌ ها 73 هزار و 250 تن به ظرفيت نگهداري و فرآوري محصولات كشاورزي سيستان و بلوچستان افزوده شد.
مدير صنايع تبديلي و غذايي سازمان جهاد كشاورزي سيستان و بلوچستان ايجاد امنيت غذايي، افزايش صادرات، جلوگيري از صادرات محصولات خام كشاورزي، افزايش ماندگاري، تسهيل و ارتقاي فعاليت هاي بخش كشاورزي، افزايش توان صنعت منطقه اي و ملي، بالابردن بهره وري توليد و ارتقاي درآمد خانوارهاي كم درآمد روستايي، ايجاد اشتغال نوين در كنار فعاليت هاي درون مزرعه اي و كاهش ريسك و ايجاد توازن چرخه درآمد روستايي را از جمله برخي مزيت هاي ايجاد صنايع تبديلي عنوان كرد.
وي بيان كرد: راه اندازي صنايع تبديلي و غذايي بخش كشاورزي سيستان و بلوچستان امسال زمينه اشتغال 637 نفر را به طور مستقيم فراهم كرد.
راحتي گفت: با توجه به اينكه سيستان و بلوچستان دومين توليد كننده خرماي كشور محسوب مي شود بيش از 60 درصد مجوزهاي صادر شده اين مدت استان را بسته ‌بندي، فرآوري و نگهداري خرما به خود اختصاص داده است.
مدير صنايع تبديلي و غذايي سازمان جهاد كشاورزي سيستان و بلوچستان خاطر نشان كرد: تمامي فرآيند درخواست و صدور مجوز صنايع تبديلي و غذايي از طريق سامانه الكترونيكي پنجره واحد جهاد كشاورزي انجام مي شود.
به گزارش ايرنا سيستان و بلوچستان به سبب نزديكي به خط استوا و بهره گيري از رطوبت دريا توانمندي زيادي در توليد محصولات گرمسيري و نيمه گرمسيري و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپايا، گواوا، هندوانه آناناسي، نارگيل، زيتون محلي، انار، مركبات و غيره دارد.
توليد محصولات كشاورزي در سيستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمين هاي برخي مناطق اين استان مانند نيكشهر، سرباز، ايرانشهر، كنارك و چابهار در هر سال توان توليد 2 بار محصول را دارند.
7316**3213