طهماسب غلامپور روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: جمعیت دامی شتر در هرمزگان حدود 21 هزار نفر است كه در گذشته بیش از 9 هزار 600 نفر آنها هویت گذاری شد و با احتساب این 10 هزار نفر، همه شترهای استان هویت دار می شوند.
وی بیان كرد: اجرای این طرح با هدف ثبت و احراز مالكیت شتر، تهیه آمار دقیق از جمعیت و پراكنش دام، برنامه ریزی اصلاح نژادی و دسترسی فوری به اطلاعات، ردیابی دام از مزرعه تا كشتارگاه، پایش قرنطینه ای و بهداشتی تا پایان امسال ادامه دارد.
در شرق استان هرمزگان با توجه به شرایط كویری و جغرافیایی، برخی روستاییان با پرورش شتر زندگانی خود را می گذرانند كه بیشتر این شترها در بیابان ها رها شده و با حركت در مسیر راه ها، حادثه آفرین می شوند.
جاده میناب به جاسك، سیریك و بشاگرد به علت تردد حیوانات اهلی به ویژه شترهای سرگردان و بدون چوپان، از مسیرهای پرخطر استان هرمزگان است به گونه ای كه هر سال مواردی از حوادث منجر به فوت و مصدومیت در آن گزارش می شود.
حضور شبانه شترها در برخی راه های هرمزگان تاكنون منجر به بروز حوادث رانندگی و تلفات و خسارت شده است و از آنجایی كه شترها هیچ نشانه ای نداشتند امكان شناسایی مالكان آنها مقدور نبود، با پلاك دار شدن شترها افزون بر دقت بیشتر مالكان آنها در نگهداری از این حیوان اهلی، از بروز مشكلات متعدد از جمله قاچاق حیوان نیز جلوگیری می شود.
در طرح هویت گذاری شترها پلاك شناسایی حاوی كد پانزده رقمی بر گردن شتر نصب می شود كه اطلاعات شتر و مالك آن بر روی سامانه ای ویژه ثبت می شود.
7198/6048
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۳
بندرعباس - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان گفت: با اجرای طرح هویت گذاری از نخستین روزهای آذر جاری، اطلاعات 10 هزار نفر شتر این استان در سامانه اصلاح نژاد دام كشور ثبت می شود.