به گزارش خبرنگار ایرنا، درحالی كه آمریكایی ها در سال های اخیر بسیاری از نیروهای عراقی بویژه فعالان در جبهه سیاسی مقاومت و حتی نیروهای الحشد الشعبی كه طبق قانون مصوب پارلمان از نیروهای نظامی رسمی بشمار می روند را فرقه گرا و یا شبه نظامی می خوانند و به این بهانه طرد و محكوم می كنند، اكنون به اقدامی علیه روزنامه نگاران عراقی دست زده اند كه عراقی آن را فرقه گرایانه و در تضاد با شعارهای مطرح شده دانسته اند.
اقدام فرقه گرایانه الحره آمریكا به اخراج نیروهای مستقل، موجی از اعتراضات را در بین اصحاب رسانه و روزنامه نگاران در عراق به دنبال داشته به ویژه اینكه این شبكه خبری متهم است كه بعد از رسیدن «دونالد ترامپ» به پست ریاست جمهوری، تحت تاثیر فشارهای كشورهای عربی حوزه خلیج فارس، خصوصا امارات، منش فرقه گرایانه را در پیش گرفته است.
مدیریت این شبكه تلویزیونی در واكنش به اعتراضات عمومی كه در بین اصحاب رسانه در عراق ایجاد شده، در بیانیه ای كه ناظران آن را عذر بدتر از گناه دانسته اند، مدعی شده است كه كادری كه بیرون كرده است، متاثر از «گرایش های ایرانی» بوده اند.
نیروهای اخراجی الحره در دفتر بغداد نیز در بیانیه ای روز سه شنبه به این ادعاهای مدیریت شبكه پاسخ داده و تاكید كرده اند كه این ادعای مدیریت الحره، اتهامات را علیه آن مبنی بر اینكه اخراج كادر دفتر بغداد، متاثر از گرایش های فرقه گرایانه بوده، تقویت می كند.
سازمان «دیده بان دفاع از آزادی مطبوعات» وابسته به «كانون خبرنگاران عراق» نیز در بیانیه ای اعلام كرده است كه با نگرانی اوضاع 37 تن از نیروهای اخراج شده شبكه الحره دفتر بغداد را دنبال می كند.
این سازمان با تاكید بر اینكه اخراج این نیروها، ظالمانه بوده افزوده است كه نیروهای دفتر بغداد تنها دو روز قبل، از حكم اخراج خود مطلع شده اند بدون اینكه به آنها اطلاع قبلی داده شود.
طبق گزارش های منتشر شده در رسانه های عراق، با رسیدن ترامپ به كاخ سفید، در اولین اقدام مدیریت شبكه الحره را تغییر داد و دیپلمات آمریكایی «الفردو فرناندز» كوبایی الاصل را كه به دشمنی با جبهه مقاومت شهرت دارد، به ریاست این شبكه برگزید.
براساس گزارش سایت خبری «اولترا صوت» (صدای اولترا) از وقتی فرناندز به ریاست این شبكه رسیده است، این شبكه آمریكایی به اماراتی ها نزدیك شده و در 17 نوامبر 2017 «ناروت بوران» اردنی تبار و مدیر سابق شبكه خبری اماراتی «اسكای نیوز» را به عنوان معاون خود انتخاب كرد.
این سایت خبری اضافه كرده است كه با آمدن ناروت بوران، عملیات تصفیه برنامه ریزی شده كادرهای مستقل و شیعه از این شبكه خبری آمریكایی در دو بخش «الحره دفتر بغداد» و «الحره بین الملل» آغاز شد.
این سایت خبری از احتمال نفوذ شیخ «محمد بن زاید» حاكم دبی و ولی عهد امارات به شبكه خبری الحره خبر داده است و دلیل خود را در این راستا فشار چند باره اماراتی ها از 2008 تاكنون برای بستن مقر رادیو «سوا» (از رسانه های زیر مجموعه MBN) به خاطر عدم همكاری این رادیو با ابوظبی عنوان كرده است.
براساس گزارش ها، بعد از روی كار آمدن فرناندز، دفاتر اصلی این شبكه از بغداد و واشنگتن به دبی منتقل شد و كادرهای جدیدی كه اغلب از شبكه خبری اسكای نیوز هستند، با قراردادهای مالی بالا به خدمت گرفته شدند.
براساس گزارش این سایت خبری حتی خود فرناندز محل كار خود را به مركزی در دبی منتقل كرده كه زیر نظر دولت امارات اداره می شود و اغلب مدیران این مركز از مشاوران محمد بن زاید هستند.
نزدیكی بیش از حد مدیریت شبكه الحره آمریكا به امارات متحده عربی، احتمال خرید یا حمایت مالی اماراتی ها از این شبكه خبری عرب زبان آمریكایی را تقویت كرده است كه به اعتقاد كارشناسان، اولین تجلیات این اتفاقات در اخراج نیروهای مستقل، ملی و نیز شیعه از این شبكه بوده است.
برهمین اساس كارشناسان رسانه پیش بینی كرده اند كه با سیاستی كه الحره آمریكا در پیش گرفته شاید این شبكه خبری نیز همانند «العربیه» و اسكای نیوز و «العربیه حدث» از این پس مواضع تندی علیه جبهه مقاومت در منطقه اتخاذ كند.
در پی اخراج نیروهای مستقل از سوی الحره، «شبكه رسانه های عراق» وابسته به دولت این كشور كه تلویزیون «العراقیه» و روزنامه «الصباح» و چند مجله و موسسه رسانه ای را در اختیار دارد برای به خدمت گرفتن آنان اعلام آمادگی كرده است.
شبكه خبری عرب زبان الحره در 2004 فعالیت خود را در دو بخش الحره بین الملل و الحره عراق آغاز كرد.
شبكه MBN (شبكه پخش خاورمیانه) كه بر تلویزیون الحره نظارت دارد علاوه بر آن دارای چند رسانه از جمله رادیو سوا و چند سایت الكترونیك مانند «ارفع صوتك» (صدایت را بلند كن) است.
همه این موسسه های رسانه ای با هزینه و نظارت مستقیم كنگره آمریكا و با هدف تبلیغ و توجیه سیاست های ظالمانه آمریكا در منطقه فعالیت می كنند.
خاورم *10*353*380*
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۲
بغداد – ایرنا – شبكه عرب زبان «الحره» آمریكا كه تحت نظر مستقیم كنگره این كشور فعالیت می كند و متعلق به شبكه رسانه ای آمریكایی موسوم به «MBN» است اخیرا 37 نفر از كادرهای رسانه ای خود را در دفتر بغداد اخراج كرده كه همگی از طیف نیروهای مستقل و ملی هستند.