به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، محمدباقر الفت روز چهارشنبه در مراسم افتتاحيه كنفرانس بينالمللي منطقه اي حقوق كودك با شعار «عدالت براي كودكان و نوجوانان»، افزود: امروز در شبكه هاي اجتماعي بازنشر نمونه هايي از كودك آزاري در كشور را شاهد هستيم؛ بنابراين به فكر افتاديم تا سند ائتلاف ملي در اين حوزه تدوين شود و تمام دستگاه ها با يك هدف همه امكانات خود را براي هم افزايي به منظور پيشگيري از كودك آزاري به كار بندند.
وي درباره اقدامات قوه قضاييه براي پيشگيري آسيب هاي اجتماعي در حوزه كودكان در سال ٩6 و ٩٧ گفت: طراحي و اجراي نظام مشاوره در محاكم اطفال و نوجوانان براي مواجهه منطقي با كودكان بزهكار و معارض قانون حاصل از خانواده هاي طلاق و متشنج، تدوين مفاهيم و سازوكارهاي انتقال مهارت هاي اجتماعي پايه به كودكان در سنين پيشگيري با تمركز بر كودكان زير هشت سال و پياده سازي آن در كشور از جمله اقداماتي است كه در حوزه پيشگيري براي احقاق حقوق كودكان انجام شده است.
الفت اضافه كرد: راهبري اقدامات فرهنگي و هدايت برگزاري كارگاه هاي ملي و استاني شيوه هاي مواجهه صحيح با آسيبهاي بازي هاي رايانه اي، توسعه و پياده سازي پيشگيري هاي رشدمدار در راستاي كنترل و كاهش آسيبهاي اجتماعي مانند برگزاري كارگاه هاي مهارت هاي اجتماعي پايه براي مربيان مهدكودك و مراكز پيش دبستاني، اجراي طرح ملي نظام مراقبت اجتماعي دانش آموزان در مدارس در سال ٩6 و رسيدگي به وضعيت فرزندان ناشي از طلاق در مراكز «مهر خانواده» از مهمترين برنامه هاي قوه قضاييه براي صيانت از حقوق كودكان است.
وي خاطرنشان كرد: تلاش هاي ما در حوزه حقوق كودكان و نوجوانان مبتني بر پيشگيري هاي رشد مدار است و منشا برقراري و اجراي عدالت براي كودكان و نوجوانان ناشي از حرمت انساني برگرفته از حقوق در نظر گرفته شده در دولتها است كه در اسناد بينالمللي نيز مورد توجه قرار گرفته است.
الفت اظهار داشت: كنوانسيون ها، قطعنامه ها، اصول زيربنايي و حقوق حمايت از كودكان را مشخص كرده كه شامل حق حيات، بقا، رشد، بهداشت، تعليم و تربيت، تفريح، حق برخورداري از منافع مادي و معنوي و برخورداري از آزادي هاي مدني است.
معاون قوه قضاييه اضافه كرد: حوزه عدالت كيفري براي كودكان و نوجوانان مباحث حقوقي ظريفي دارد كه براي تحقق دو هدف اساسي حمايت از كودكان براي تامين حقوق بنيادين آنها در فرايند دادرسي هاي كيفري و اتخاذ روش هاي صحيح متناسب با درمان بزهكاران اين گروه سني است.
الفت با اشاره به جايگاه محاكم اطفال در ايران، افزود: مشاركت كارشناسان در تصميم ها، غيابي و مشاركتي بودن دادگاه هاي اطفال گامي براي احصاي حقوق كودكان است و قانونگذار ما در سالهاي اخير درباره كودكان از نظام عدالت كيفري فاصله گرفته تا عدالت ترميمي درباره اين افراد اعمال شود.
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضاييه تاكيد كرد: كودكان بزهكار بايد به جامعه برگردند و اين مهم با توسعه عدالت ترميمي و اصلاح رفتار كودكان محقق مي شود.
افتتاحيه كنفرانس بينالمللي منطقه اي حقوق كودك با شعار «عدالت براي كودكان» با حضور سيد عليرضا آوايي وزير دادگستري، معصومه ابتكار معاون امور زنان و خانواده رياست جمهوري، مسعود سلطاني فر وزير ورزش و جوانان، فيليپ جفه عضو كميته حقوق كودك سازمان ملل، محمدباقر الفت معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضاييه، ويل پاركز رئيس دفتر نمايندگي يونيسف در تهران، غلامحسين دهقاني معاون وزير امور خارجه، مير محمد صادقي رئيس كرسي حقوق بشر، صلح و دموكراسي يونسكو و جمعي از استادان، انديشمندان، صاحب نظران و كارشناسان حقوق كودك برگزار شد و اين كنفرانس از امروز هفتم آذر آغاز و تا روز جمعه نهم آذر ادامه دارد.
30 نفر از قضات، مسئولان حوزه كودك و نمايندگان كشورهاي لبنان، افغانستان، پاكستان، قزاقستان، آذربايجان، روسيه، سوئيس، فلسطين و اردن در اين كنفرانس سه روزه حضور دارند.
هدف از برگزاري اين كنفرانس، ارائه دستاوردهاي جمهوري اسلامي ايران در زمينه حقوق كودك، ايجاد زمينه تعامل و هم انديشي بين انديشمندان و صاحب نظران حوزه حقوق كودك، آموزش حقوق كودك به نمايندگان كشورهاي شركت كننده و تبادل تجربه در زمينه حقوق كودك است.
اين كنفرانس با همكاري و مشاركت معاونت زنان و امور خانواده رياست جمهوري، وزارت ورزش و جوانان، وزارت امور خارجه، موسسه بين المللي سرزمين ابنا بشر سوئيس، انجمن علمي حقوق كودك ايران و دستگاه هاي عضو شوراي هماهنگي مرجع ملي كنوانسيون حقوق كودك، دانشگاه ها و مراكز علمي برگزار مي شود.
اجتمام*٣٢٢٩*1834
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۹
تهران- ايرنا- معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضاييه گفت: سند ائتلاف ملي كنترل و كاهش كودك آزاري در قوه قضاييه عملياتي و اجرا شد.