كرمان - ایرنا - فرمانده سپاه قدس گفت : رهبر معظم انقلاب، تحجر در معرفت دینی را یكی از آفت های این معرفت و راه مقابله با آن را حاكم شدن عقل و نوآوری های علمی در معارف اسلامی كه همان اجتهاد است ، می دانند.

به گزارش ایرنا، سردار قاسم سلیمانی روز چهارشنبه در همایش ملی نظام فكری «آیت ‌الله خامنه ‌ای در گستره فرهنگ» در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر كرمان با قدردانی از مجموعه هایی كه برای برگزاری این همایش تلاش كرده اند، افزود: برگزاری این برنامه نیاز ضروری جامعه است.
وی با اشاره به اینكه حق دانشگاه شهید باهنر كرمان است كه روی این افكار و نظریه های بلند كار كند گفت: برگزاری این همایش شاید قدری دیر بود اما وقت ارزشمندی است كه این دانشگاه پیشگام چنین حركتی شد.
فرمانده سپاه قدس تصریح كرد: نظریه ها و دیدگاه های امام راحل (ره) و رهبر معظم انقلاب محدوده بسیار گسترده ای دارد و هر موضوعی را بخواهیم مورد بحث قرار دهیم به اندازه یك كتاب قطور می شود.
سردار سلیمانی با اشاره به اینكه رهبر معظم انقلاب اسلامی نظریه های متفاوتی در رابطه با جهان اسلام ارائه كرده اند بیان داشت: نظرات ایشان بر 2 ویژگی مهم انطباق بر محوریت استاد و شاگردی است زیرا تربیت یافته امام راحل (ره) هستند و ویژگی دیگر توحید محوری است.
وی با بیان اینكه مقوله معرفت دینی در نظریات رهبر معظم انقلاب موضوع حائز اهمیتی است افزود: در این مقوله بحث معنویت در نظام اسلامی و ادیان مورد توجه است.

** شناخت مسیر انقلاب نیاز به پیاده كردن اندیشه های رهبر معظم انقلاب دارد
فرمانده سپاه قدس با بیان اینكه جایگاه تربیت در نظام اسلامی، نظریه فرهنگ اسلامی است تصریح كرد: چرا شناخت اندیشه های ناب امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب برای جامعه بویژه جامعه علمی ضرورت دارد؟
سردار سلیمانی گفت: ما پیوسته در همه موضوعاتی كه می خواهیم طراحی كنیم نیازمند منابع بالا دستی و مادر هستیم كه به آنها استناد كنیم و درست است كه قرآن كریم و سنت وجود دارد اما هر خبره موفقی نمی تواند از این منبع كاوش دقیق و صحیحی را انجام دهد.
وی با بیان اینكه برای شناخت مسیر انقلاب و نقشه راه برای مسئولان نظام نیازمند پیاده كردن این اندیشه ها هستیم افزود: برگزاری این همایش برای خدمت به جامعه اسلامی ضرورت دارد.
فرمانده سپاه قدس تصریح كرد: اگر این اندیشه ها به طور جدی تبیین و مورد تحقیق و بررسی قرار نگیرند؛ مشخص نیست تهاجم فرهنگی چه بر سر ما خواهد آورد لذا در رابطه با تبیین اندیشه های امام راحل (ره) غفلت كرده ایم.
سردار سلیمانی گفت: تنها كسی كه در هر سخنی، بیانی، پندی، سیاستی بر نظریه های امام راحل تاكید می كنند؛ رهبر معظم انقلاب است.
فرمانده سپاه قدس تاكید كرد: در این همایش ها همه دانشگاهیان باید حضور داشته باشند تا حرف حق به گوش همه برسد و قشر علمی جامعه با افكار و اندیشه های ناب رهبر معظم انقلاب اسلامی آشنا شوند.
سردار سلیمانی اشاره كرد: رهبر معظم انقلاب بالاترین خطر، دشمن و موانع را در بحث معرفت دینی، خودِ معرف دینی می دانند یعنی مهم ترین عامل معرفت، خود معرفت است.
سردار سلیمانی با اشاره به اینكه رهبر معظم انقلاب تحجر در معرفت دینی را یكی دیگر از آفت های معرفت دینی می دانند ادامه داد: معظم له نیز فرمودند، 'تحجر سبب فراموش شدن عقل، متوقف نمودن فهم از دین و مانع از تحقق اهداف اسلامی است.'
وی در ادامه تصریح كرد: یكی از تحجرهای دانشگاه زمزمه های روشنفكری جدایی دین از سیاست است كه رهبر معظم انقلاب نتیجه این تحجر را ویرانی و راه مقابله با ان را حاكم شدن عقل و نوآوری های علمی در معارف اسلامی كه از آن به عنوان اجتهاد نام برده می شود، می دانند.

** استفاده از اساتید دم دستی برای دروس دفاع مقدس و وصیت های امام راحل در دانشگاه ها
فرمانده سپاه قدس با اشاره به اینكه زمانی وصایای امام خمینی (ره) جزو درس های اختیاری دانشگاه ها بود و بعد لطف كردند دفاع مقدس را نیز جزو درس های ضروری یا غیرضروری قرار دادند گفت: در تدریس نظریه های جامعه بهترین استاد را انتخاب می كنند اما وقتی نوبت معارف دفاع مقدس و یا وصیت های امام راحل (ره) می رسد، استاد دم دستی است.
سردار سلیمانی افزود: رهبر معظم انقلاب محدود كردن دین به امور شخصی را از دیگر آفت های معرفت دینی می دانند و این مهم به معنی به فراموشی سپردن و كنار گذاشتن امور وسیع زندگی جمعی و جامعه است.
وی به نقل از مقام معظم رهبری اشار كرد و گفت: 'یكی از آفت های غلط همگرایی با مخالفان ،جلب رضایت آنها است'.
وی ادامه داد: همگرایی با مخالفان موجب شده برای جلب رضایت مخالفان بسیاری از متفكران و روشنفكران از اسلام ناب دور شوند و غرب زدگی و روشنفكری بر پایه رضایتمندی از یك فرهنگ؛ مهم ترین مسئله تاثیر بر معرفت حقیقی دینی است.

**عمل دینی بودن عمل از آفت های معرفت دینی است
فرمانده سپاه قدس با بیان اینكه مقام معظم رهبری عمل دینی بدون عمل را از آفت های معرفت دینی می دانند گفت: یعنی عمل دینی بدون عمل در جامعه كمتر از یك درخت بی ثمر است زیرا از سایه درخت می توان استفاده كرد.
وی خاطرنشان كرد: در سالی كه كشتار حجاج در عربستان رخ داده بود امام خمینی (ره) در زمینه معرفت دینی یك مبانی پراهمیتی را مطرح كردند كه شاید تا آن روز در جهان اسلام كسی به آن توجه نداشته است و آن مفهوم نظریه اسلام ناب محمدی (ص) و اسلام آمریكایی بود و این از ابداعات و ابتكارات امام بر تبیین اسلام ناب و معرفت دینی بود.
فرمانده سپاه قدس با اشاره به اینكه رهبر معظم انقلاب عناصر مهمی مانند عقلانیت، علمی بودن، متكی به كتاب و سنت بودن را ركن اساسی اسلام ناب دانستند گفت: حضرت آقا اسلام آمریكایی را تحجر، التقاط، تحریف، خرافه گویی و بدعت می دانند.
سردار سلیمانی بیان داشت: رهبرمعظم انقلاب معتقدند كه در حوزه اسلام ناب محمدی (ص) عناصر مهمی چون جهاد، شهادت طلبی، قیام، معنویت، عقلانیت و عدالت خواهی باید مورد تاكید قرار گیرد.
وی با اشاره به فرمایشات معظم له ادامه داد: اگر اسلام ناب محمدی بر مبنای حاكمیت عاقل، آگاه و فهیم نباشد چه كسی می تواند جهاد، شهادت، عقلانیت و غیره را تبیین كند.
فرمانده سپاه قدس تاكید كرد: اگر اسلام ناب بر مبنای غیر اسلام و ولایت باشد كسی نمی تواند آن را تببین كند و از مشخصه های اسلام ناب محمدی (ص) امیدبخشی و از بین بردن ترس و جهل در جامعه است.
وی گفت: بند بند این عناصر در تبیین سیاست های كلان نظام توسط رهبر معظم انقلاب مورد تاكید قرار گرفته و مدیران باید به پیاده كردن این موارد اعتقاد داشته باشند.
سردار سلیمانی افزود: ایشان جامعه مطلوب را جامعه ای می دانند كه هدف آن ملت زنده، بیدار، باهوش و عدالتخواه باشد.
فرمانده سپاه قدس با اشاره به عناصر مهم در آسیب شناسی یك جامعه تاكید كرد: فعالیت های اجتماعی تحت حكومت استبداد، خودفراموشی، دوری از معنویت و اخلاق و طبقاتی شدن جامعه از جمله آسیب های جامعه بشمار می رود.
سردار سلیمانی تصریح كرد: امروز در بین سیاستمداران جهان، همانند آیت الله خامنه ای شخصیتی وجود ندارد كه به توحید و بصیرت در جامعه اعتقاد داشته باشد.
وی ادامه داد: ایشان در تمام سفرهای خود كمتر از 10 روز در هر استانی اقامت نداشتند و با همه اقشار جامعه دیدار كرده و حرفهای آنها را می شنوند.
سردار سلیمانی تصریح كرد: ایشان در مسئله تربیت، تزكیه و معرفت را مقدم بر علم دانسته اند و در صورت فقدان این 2 عنصر، حتی اگر این علم توحیدی باشد هیچ كمكی به بصیرت انسان نمی كند.
وی اظهار داشت: در منظومه فكری رهبر معظم انقلاب اسلامی، انسان نیاز به مربی دارد و وجود مربی یك مسئله اساسی و راهبردی است.
فرمانده سپاه قدس با اشاره لزوم شناخت صحیح از اسلام تصریح كرد: ایشان معتقد هستند كه تمام نهادهای حقیقی و مذهبی اثر تربیتی دارند و شناخت صحیح از اسلام مهم است.
سردار سلیمانی تاكید كرد: ایشان اخلاق را نیز از اهداف اساسی تربیت می دانند و ركن اصلی تربیت، دانش و عمل است و اخلاق و تذهیب نفس در كنار درس خواندن امری ضروری و مهم بشمار می رود.
فرمانده سپاه قدس تصریح كرد: تربیت، فضیلت جویی و گرایش به ارزش ها و فضایل اخلاقی مانند عدالت، امانت و صداقت مورد تاكید مقام معظم رهبری است كه جایگاه آن مدرسه و دانشگاه است.
وی با بیان اینكه تربیت از راه محبت حاصل می شود اظهار داشت: خواهران و برادارن بسیج و انجمن اسلامی بدانند از راه محبت، تدبر و توجیه حسنه تربیت بدست می آید.
سردار سلیمانی گفت: رهبر معظم انقلاب معتقدند در انسان غرایز مختلفی وجود دارد كه گاهی دچار افراط و تفریط می شود، لذا دوری از افراط و تفریط از وظایف مهم تربیتی است.
وی تاكید كرد: در نظر معظم له خودسازی، رسیدن به تقوا، هشداردهی و غفلت زدایی از وظایف اساتید و مربیان در مراكز آموزشی و پرورشی بشمار می رود.
فرمانده سپاه قدس تصریح كرد: آرایش ظاهری در بحث تربیت مهم است و رهبر معظم انقلاب می فرمایند' آراستن ظاهر در تربیت تاثیر دارد و از نفرت و گریز جلوگیری می كند'.
سردار سلیمانی افزود: انسان باید مراقب كلام خود باشد و اگر موعظه بصورت حسنه نباشد نمی تواند منشاء خیر باشد و اگر محتوا برجسته بود در هر قالبی به چشم می آید.
3029/7437/9895