ساري- ايرنا- معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش مازندران گفت: با استقرار پايه دوازدهم در هنرستانها، 35 درصد به جمعيت دانش اموزي هنرستانها در مازندران اضافه شد و لذا اين بخش با كمبود فضا، تجهيزات و نيروي انساني روبرو است.

به گزارش ايرنا، اسفنديار نظري، امروزچهارشنبه در همايش مشترك شوراي دبيران هنرستان هاي كار و دانش و فني و حرفه اي بهشهر افزود: امسال 45 هزار دانش آموز در سه سطح در هنرستان هاي مازندران ثبت نام كردند كه بيش از ظرفيت استاندارد اين مدارس است.
وي با بيان اينكه تاكنون موظف به اجراي نظام 6-3-3- بوديم كه اجرايي شد و در سال تحصيلي 98- 99 شعار سال ما كيفيت بخشي، توانمندسازي و مدرسه كارآفرين است و بايد مدرسه محوري، مهارت آموزي و توسعه مشاركت را شاهد باشيم.
نظري افزود: براساس بررسي هاي انجام شده امروز 80 درصد مشاغل ما نياز به آموزش مهارت دارند و 60 درصد فارغ التحصيلان دانشگاهي ما هيچ گونه مهارتي ندارند.
وي اظهار كرد: 80 درصد فارغ التحصيلان هنرستان ها داراي كسب و كار هستند و داراي كسب و كار شخصي بوده و يا جذب شبكه ها و مراكز كارآفريني شدند.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش مازندران با اعلام اينكه نهاد آموزشي در بخش خريداري تجهيزات و فضاهاي آموزشي با مشكل اساسي مواجه است؛ خاطر نشان كرد: بزرگترين خطاي حاجي بابايي وزير وقت آموزش و پرورش اين بود كه آموزشكده ها را كه مملو از تجهيزات و نيروي انساني بود؛ تحويل وزارت علوم داد و امروز بايد براي همان تجهيزات خواهش كنيم.
اين مسئول ادامه داد: نمازخانه هاي كوچكتر و كتابخانه ها تعطيل شد تا مدارس تك شيفت شود و امروز بايد به دليل جمعيت بالاي دانش آموزي و كمبود فضا دوباره به سمت مدارس دو شيفت حركت كنيم و اين از مشكلات و چالش هاي آموزش و پرورش است.
نظري با اعلام اينكه امروزه ازدياد جمعيت دانش آموزان در مدارس مشكلي است كه با آن مواجه هستيم، يادآور شد: آموزش در بستر تربيت اتفاق مي افتد و امروز بايد به سمتي حركت كنيم كه نظام آموزشي ما به نظام آموزشي فرهنگي و تربيتي تبديل شود.
وي در ادامه از پيگيري ايجاد يك هنرستان شبانه روزي كشاورزي در بهشهر خبر داد.
مدير آموزش و پرورش بهشهر هم در اين همايش با اعلام اينكه آموزش بدون توجه به مهارت آموزي مردود است، اظهار داشت: بايد در حوزه فني و حرفه اي و كار و دانش و سوق دادن دانش آموزان به رشته هاي مهارتي تلاش بيشتري انجام شود.
صادق علي‌ بيكي افزود: براي ايجاد تحول بايد از اموزش هاي سنتي گذشته خارج و به سمت آموزش هاي جديد متناسب با نياز روز حركت كرد.
وي گفت: توجه به رشته هاي مورد نياز جامعه و ايجاد مهارتي متناسب با شرايط روز از موارد مهمي است كه نبايد از آن غافل شد.
استان مازندران بيش از 535 هزار دانش آموز دارد كه در حدود چهار هزار مدرسه و 21 هزار كلاس درس در حال تحصيل هستند.
/7332/1899