به گزارش روز چهارشنبه ايرنا، از نگاه مقامات رژيم صهيونيستي توافق با ايتاليا، يونان و قبرس براي ايجاد خط لوله گاز از فلسطين اشغالي به اين سه كشور موجب مي شود تا نفوذ اعراب در بازار انرژي اروپا كاهش يابد.
صهيونيست ها در سال 1947 سرزمين فلسطين را با حمايت برخي قدرت هاي جهاني اشغال و از آن زمان تا كنون با زيرپاگذاشتن حقوق فلسطينيان و ساكنان اصلي اين سرزمين اقدامات تجاوزكارانه خود را ادامه مي دهند.
در همين زمينه يونان، ايتاليا و قبرس با رژيم صهيونيستي به توافقي براي ايجاد يك خط لوله از فلسطين اشغالي به سمت اروپا رسيدند تا ذخاير گازي اين سه كشور از مناطق اشغالي فلسطين تامين شود.
اين پروژه اولين بار دو سال گذشته توسط يووال اشتاينيتز وزير انرژي رژيم صهيونيستي در كنفرانسي در ابوظبي مطرح شد.
وي با اشاره به توافق به دست آمده در ارتباط با انتقال گاز به اروپا اعلام كرد كه اين توافق مي تواند نفوذ اعراب در اروپا را كاهش دهد.
مقام مزبور افزود: چندين دهه، نسبت به نفوذ اعراب در اروپا براي نفت و گاز اعتراض داشتيم. صادرات گاز به اروپا تا حدي اين نفوذ را معتدل خواهد كرد و يك وزنه تعادل براي قدرت دنياي عرب است.
دسامبر گذشته، اشتاينيتز گفت مطالعات پروژه نشان مي دهد اين ارتباط امكان پذير است، گرچه از سويي با چالش هاي فني به خاطر عمق زياد و همچنين هزينه هاي بالا مواجه است.
روزنامه تايمز آو اسرائيل به نقل از شبكه تلويزيوني هاداشات رژيم صهيونيستي هم نوشت: به عنوان بخشي از اين توافقنامه اسرائيل و قبرس از اين مزيت برخوردار خواهند بود تا گاز را به بازار اروپا صادر كنند.
هزينه پروژه موسوم به 'ايست مد' (EastMed) حدود 7 ميليارد دلار تخمين زده شده است. اين خط لوله گاز از سواحل شرقي مديترانه (سواحل سرزمين هاي اشغالي و در فاصله 170 كيلومتري سواحل جنوبي قبرس) كليد مي خورد و بعد از گذر از قبرس با طول 2 هزار و 200 متر از طريق جزيره كرت در جنوب يونان و سرزمين اصلي اين كشور به اوترانتو در ايتاليا راه پيدا خواهد كرد. بر اساس برخي گزارش ها اين خط لوله از عمق 3 تا 3.5 كيلومتري درياي مديترانه عبور خواهد كرد.
بر مبناي اين گزارش، خط لوله پروژه ايست مد ظرفيت انتقال 20 ميليارد متر مكعب گاز را به صورت ساليانه دارد.
در همين ارتباط بر اساس نيازهاي واردات گاز به اروپا برنامه اي براي افزايش آن به ميزان 100 ميليارد متر مكعب ساليانه تا سال 2030 طرح ريزي مي شود.
بر اساس اعلام شبكه تلويزيوني هاداشات، اتحاديه اروپا براي سرمايه گذاري 100 ميليون دلاري در فاز مطالعاتي براي پروژه توافق كرد ، پيش از اينكه توافقنامه اجراي طولاني ترين و عميق ترين خط لوله زير آب در جهان به نتيجه برسد.
طبق اين گزارش، كار بر روي اين پروژه قرار است چندين ماه ديگر آغاز شده و در عرض 5 سال به پايان برسد.
اخيرا نيز روزنامه راي اليوم گزارش كرد كه شركت آمريكايي «جني» با همكاري شركت نفت و گاز اسرائيل اجازه پيدا كرده تا تحقيقات خود را براي اكتشاف نفت در جولان اشغالي سوريه آغاز كند.
اقدامات رژيم صهيونيستي در اين بخش از مناطق اشغالي سوريه در حالي انجام مي شود كه به تازگي بشار الجعفري نماينده سوريه در سازمان ملل متحد تاكيد كرد كه سوريه براي آزادي كامل سراسر اراضي خود حتي مناطق اشغالي در جولان اقدام خواهد كرد.
اروپام**3234*1436*
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۵
تهران – ايرنا – اخبار و گزارش هاي منتشره از فلسطين اشغالي در روزهاي اخير حكايت از آن دارد كه رژيم صهيونيستي در تلاش است تا در ادامه اقدامات خود در مناطق اشغالي با استخراج گاز و نفت اين مناطق آنها را به بازارهاي اروپايي صادر كند.