به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، در اين فناوري به منظور تشخيص صداي مربوط به نشتي آب در لوله ها، از حسگرهاي هيدروفوني استفاده مي شود كه بدون نياز به حفاري از طريق دريچه هاي آتشنشاني در خط لوله آب نصب مي شوند.سپس اطلاعات صوتي به دست آمده با استفاده از تكنيك هاي پردازش سيگنال مورد تجزيه و تحليل قرار مي گيرد تا مولفه هاي مربوط به نشتي آب شناسايي شود. بدين ترتيب الگوريتم هاي آموزش ماشين با استفاده از علائم صوتي به دست آمده از از درون سيستم توزيع آب مي توانند وجود نشتي در لوله ها را تشخيص دهند.
در سيستم هاي انتقال آب شهري كانادا حدود 13 درصد از آب شرب، در مسير انتقال بين تصفيه خانه و مصرف كننده به دليل نشتي خطوط لوله از بين مي رود. در كشورهايي كه از زيرساخت هاي انتقال آب قديمي تر استفاده مي كنند ميزان آب به هدر رفته در اثر نشتي لوله ها بيشتر است.
محققان با استفاده از اين سيستم جديد توانستند نشتي هايي با ميزان خروج 17 ليتر آب در دقيقه را درون آزمايشگاه تشخيص دهند. اكنون محققان در تلاشند تا كارآيي اين سيستم را در خطوط لوله شهري مورد آزمايش قرار دهند. همچنين به دنبال راهكارهايي براي شناسايي موقعيت دقيق نشتي در لوله ها هستند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Urban Water Journal منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۸
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه واترلو كانادا با استفاده از فناوري پردازش سيگنال و هوش مصنوعي، راهكار جديدي را براي تشخيص نشتي در لوله هاي انتقال آب ابداع كردند.