رضا جعفري روز چهارشنبه در همايش با هدف نه به خشونت عليه زنان در ساري، افزود: بررسي هاي جهاني نشان مي دهد مردان نيز در معرض خشونت هستند اما زنان پنج برابر بيشتر از مردان دچار خشونت مي شوند و اين در حالي است كه وقتي يك زن از شرايط روحي مطلوبي در خانواده برخوردار نيست در تمامي ابعاد زندگي خانوادگي و تربيت فرزندان و حضور در اجتماع تاثير مي گذارد.
وي به نبود آمار رسمي در مورد خشونت در جامعه اشاره كرد و گفت: نگاه فرهنگي، حريم خصوصي و حفظ تقدس كانون خانواده از جمله موانع كسب اين آمار است.
جعفري خشونت را حتي متوجه كودكان نيز دانست و گفت: بچه هايي كه در خانواده دچار خشونت هستند در بازتوليد خشونت در جامعه نقش دارند.
وي افزود: يكي از جامع ترين و كامل ترين تعاريف در بحث رفاه اجتماعي مجموعه شرايط و كيفياتي است كه نيازهاي فردي اعم از رواني و اجتماعي همراه با احساس لذت را فراهم مي كند و بر اين اساس شاخص هاي رفاه جامعه بايد براساس فرايندهاي همراه با كمترين بار آسيب هاي اجتماعي باشد.
به گفته او براين اساس بايد عوامل توليد و بازتوليد آسيب هاي اجتماعي از جمله همسرآزاري كه شايع ترين خشونت خانوادگي است، بررسي شود.
مديركل دفتر آسيب هاي اجتماعي بهزيستي كشور افزود: خوشبختانه در جامعه امروز با اقبال و گرايش به سمت آموزش از سوي زنان مواجهيم 70 تا 80 درصد زنان جامعه ما زنان داراي تحصيلات آكادميك هستند كه اين آموزش ها در تفكر مقابله با خشونت موثر است.
جعفري تاكيد كرد: در حوزه اشتعال نيز بايد اين تفكر نهادينه شود، همانگونه كه زمينه هاي پيشرفت مردان فراهم مي شود براي زنان نيز بايد فراهم گردد و در اين شرايط نگاه فرهنگي بسيار مهم و حايز اهميت است.
وي گفت: بخش زيادي از خشونت در جامعه امروز بويژه در بحث خانوادگي ناشي از عدم توازن قدرت است، متاسفانه در جامعه امروز خانواده نامتقارن دارد شكل مي گيرد، كدبانويي زن و نان آوري مردان در جامعه امروز با افزايش مشاركت زنان دچار چالش شده و با نقش سنتي و قدرتمند مردان همخواني ندارد.
وي افزود: بايد روي ذهنيت جامعه كار كرد و اين توازن بايد در منابع قدرت در جامعه برقرار شود اما اينگونه اگر فكر كنيم كه زنان نيز اگر قدرتمند شوند خشونت برطرف مي شود تفكر اشتباهي است.
جعفري گفت: امروز نيازمند يك هم افزايي در بحث مقابله با آسيب هاي اجتماعي هستيم به اينگونه كه همه را قربانيان خشونت تصور كنيم چون در جامعه همه اعضا و اضلاع به هم پيوسته اند، پس نگاه علمي بايد معطوف به بحث كاهش آسيب هاي اجتماعي باشد.
همايش با موضوع نه به خشونت عليه زنان در ساري صبح امروز چهارشنبه با حضور اعضاي كلينيك هاي روانشناختي مازندران برگزار شد و هدف ان آگاهي سازي و ارتقاي مطالبات زنان نسبت به امنيت خود بود.
در اين همايش مسائلي همچون خدمات خصوصي براي خدمات گيري زنان و فرزندان آنها، بررسي و خدمات مددكاري اجتماعي با موضوعات فعاليت كاهش بحران، برنامه هاي توسعه شغلي، حمايت و بازتواني و آموزش مهارت هاي زندگي مورد بحث و آموزش قرار گرفت.
7335/1899
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۲
ساري - ايرنا - مدير كل دفتر آسيب هاي اجتماعي بهزيستي كشور گفت: زنان پنج برابر بيشتر از مردان در معرض خشونت قرار دارند و اين در حالي است كه بيشترين خشونت از سوي شريك زندگيشان متوجه آنان است.