به گزارش ایرنا، این كنفرانس با حضور مسوولان و كارشناسان اتحادیه اروپا و با هدف معرفی زمینه های همكاری های علمی و فناوری بین این اتحادیه و كشورهای دیگر و روش های جذب منابع مالی در نظر گرفته شده برای این طرح ها در قالب برنامه افق 2020 (HORIZON 2020) برگزار شد.
اتحادیه اروپا برنامه افق 2020 را با هدف ارتقای سطح علمی و توسعه فناوری در قالب طرحی 6 ساله از سال 2014 تا 2020 میلادی در دست اجرا دارد كه بیش از 80 میلیارد یورو برای آن در نظر گرفته شده است.
مدیر دفتر همكاری های علمی بین المللی دانشگاه اصفهان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در این نشست، چگونگی اجرای طرح های پژوهشی مشترك با اتحادیه اروپا و جذب منابع مالی آنها از سوی محققان و اعضای هیات علمی دانشگاه های كشورمان بررسی شد.
سید كمیل طیبی افزود: با توجه به 2 طرح كلان تعریف شده توسط اتحادیه اروپا به نام های افق 2020 و 'اراسموس پلاس'، می توان در قالب برنامه های مختلف مانند تبادل استاد و دانشجو، اجرای طرح های پژوهشی مشترك و برگزاری كارگاه های مشترك از منابع مالی آنها استفاده كرد.
'اراسموس پلاس' برنامه بورس آموزشی تحت حمایت اتحادیه اروپاست كه با هدف سازماندهی تبادل دانشجو بین دانشگاهها و مؤسسه های آموزش عالی اروپا و سایر نقاط جهان راه اندازی شده است.
طیبی گفت: در كنفرانس امروز موضوع های مهاجرت، علوم پایه، علوم اجتماعی، اقتصاد سبز و روان شناسی برای همكاری مشترك در طرح های پژوهشی بین محققان و استادان كشورمان با اتحادیه اروپا مطرح شد.
وی با بیان اینكه دیروز ششم آذر نیز دانشگاه اصفهان با همكاری اتحادیه اروپا، كنفرانس بین المللی مهاجرت در قالب طرح افق 2020 را برگزار كرد، افزود: با برگزاری این كنفرانس، زمینه اجرای طرح های مشترك پژوهشی بین دانشگاه ها و مراكز علمی ایران با اتحادیه اروپا در باره مهاجرت فراهم شد.
مهاجرت به معنای جابهجایی مردم از مكانی به مكانی دیگر برای كار یا زندگی است، مردم بطور معمول به دلیل دور شدن از شرایط یا عواملی مانند فقر، بیماری، مسائل سیاسی، كمبود غذا، بلایای طبیعی، جنگ، بیكاری و كمبود امنیت یا برای رسیدن به آموزش بهتر و درآمد بیشتر مهاجرت می كنند.
مدیر دفتر همكاری های علمی بین المللی دانشگاه اصفهان با اشاره به اینكه مبلغ قابل توجهی در قالب طرح های افق 2020 و اراسموس پلاس برای همكاری پژوهشی با كشورهای ایران، عراق و یمن تخصیص یافته است، تصریح كرد : كشورمان با توجه به توانایی ها و ظرفیت های بالایی كه دارد می تواند بخوبی از این فرصت استفاده كند.
وی خاطرنشان كرد: این دانشگاه در قالب برنامه اراسموس پلاس، طرح های مشتركی با دانشگاه های كُرواسی، آلمان، اسپانیا و سوئد و در قالب افق 2020، طرح بزرگی با موضوع میراث فرهنگی را در دست اجرا دارد.
طیبی، برگزاری این نشست را در چارچوب توافق هایی كه اتحادیه اروپا با ایران در سند برجام داشت، عنوان و اضافه كرد: علاوه بر محورهای سیاسی و اقتصادی كه در این مذاكره ها مطرح شد، بحث همكاری های علمی نیز مطرح بوده است.
دانشگاه اصفهان به عنوان دانشگاه جامع و مادر استان اصفهان دارای حدود 15 هزار دانشجو و 650 عضو هیات علمی و یكی از دانشگاه های برتر كشور است.
3011/6027
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۲
اصفهان - ایرنا - كنفرانس بین المللی 'روشهای تدوین و تأمین منابع مالی طرح های پژوهشی اتحادیه اروپا در چهارچوب افق 2020'، با هدف آشنایی پژوهشگران ایرانی با این روش ها، روز چهارشنبه در دانشگاه اصفهان برگزار شد.