تهران- ایرنا- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در واكنش به گزارش تلویزیونی درباره خدمات ارائه شده به پیام‌رسان‌های داخلی از ابتدای فعالیت آنها نوشت، در برنامه خبری 20:30، همه خدمات ارائه شده دولت از جمله ارائه پهنای باند رایگان،نیم بها شدن مصرف آنها برای كاربران و ارائه فضای مراكز داده رایگان تكذیب شد.

به گزارش ایرنا، محمدجواد آذری جهرمی چهارشنبه شب در توئیتر خود نوشت: «وام به پیام رسان‌ها؛ارائه پهنای باند رایگان،نیم بها شدن مصرف آنها برای كاربران،ارائه فضای مراكز داده رایگان به آنها كه در مصوبه شورای عالی فضای مجازی در حمایت از پیام رسانها آمده و در بیانیه‌ای مدیران پیام رسان‌ها آن را تایید كرده‌اند،یكجا در (برنامه خبری) 20:30 تكذیب شد.»
اواخر هفته گذشته بود كه نشست تحلیلی بررسی چرایی مهاجرت نكردن مردم به پیام‌رسان‌های داخلی با حضور حمید فتاحی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، احسان قاضی‌ زاده هاشمی، رییس فراكسیون فضای مجازی مجلس شورای اسلامی، مهدی داوری مدیرعامل پیام‌ رسان بیسفون‌ پلاس، محسن غفاری مدیرعامل پیام‌رسان ایتا، ایمان عیسی‌زاده مدیر فنی پیام‌رسان سروش توسط اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان برگزار شد.
حمید فتاحی در این نشست از تصمیم بر حذف 5پیام رسان داخلی از گردونه حمایت این وزارتخانه خبر داد و گفت: با این وجود برخی حمایت‌ها از سوی وزارت ارتباطات همچنان ادامه می یابد.
وی افزود: در كشور شبكه ‌های اجتماعی زیادی با 30 تا 40 میلیون كاربر وجود دارد اما برخی از اینها موفق هستند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره علل نبود اقبال كافی از سوی مردم به پیام‌رسان‌های داخلی یادآوری كرد: از سال گذشته سند حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی كه نتیجه تلاش 18 ماهه دستگاه‌های مختلف كشور بود، در شورای عالی فضای مجازی تصویب و به رهبر معظم انقلاب تقدیم شد و سپس رییس جمهوری نیز آن را ابلاغ كرد.
وی افزود: در این سند، ابعاد زیادی وجود داشته و برای همه نهادها و دستگاه‌ها تكالیفی تعیین شده بود كه در مركز ملی فضای مجازی وظایف مشخص و به همه نهادهای مسوول ابلاغ شد و از این موارد 6مورد به وزارت ارتباطات مربوط می ‌شد.
به گفته فتاحی، پیام‌رسان‌های داخلی از زمان اجرای این سند كه دی‌ماه سال گذشته بود، رشد 10 تا 12برابری داشتند كه بسیار ارزشمند است. همچنین در تمام شركت‌های دانش بنیان فعال در این حوزه تا امروز یك تولید دانش جدید صورت گرفته است.
27 آبان ماه نیز سخنگوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به ایرنا گفت: فقط 2 پیام رسان بومی «سروش» و «گپ» كه از نظر فنی توانایی های لازم را برای جلب بیش از 10 میلیون كاربر دارند، مورد حمایت های بیشتر قرار می‌گیرند.
به گفته «سیدجمال هادیان طبایی زواره» طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی حمایت از پیام رسان های بومی قانومند و ضابطه مند شده است.
شبك* 2023 *1983 **1908