به گزارش خبرگزاري فرانسه، لوكوك قرار است در اين سفر سه روزه با مقامات وابسته به سعودي و امارات در عدن و مسئولان دولتي در صنعا ديدار و گفت وگو كند. وي در اكتبر 2017 نيز از يمن ديدار داشت.
در همين راستا «مارتين گريفيث» فرستاده ويژه سازمان ملل به يمن در حال انجام گفت وگوهاي فشرده با طرف هاي ذيربط در بحران يمن به منظور متقاعد كردن آنها براي شركت در مذاكرات سوئد است.
به گفته ديپلمات ها در سازمان ملل اين مذاكرات در سوم دسامبر ( دوشنبه 12 آذر ماه ) در سوئد آغاز خواهد شد.
از سوي ديگر كشورهاي غربي و در راس آنها آمريكا، نهادها و جامعه بين الملل چندي است خواستار توقف جنگ در يمن شده اند تا بدين ترتيب زمينه از سرگيري تلاش هاي صلح آميز به رهبري سازمان ملل براي پايان دادن به اين جنگ بيش از سه ساله فراهم آيد.
عربستان همراه با امارات، بحرين، كويت، سودان و مصر از ششم فروردين 94 اقدام به تجاوز نظامي به يمن و محاصره زميني، دريايي و هوايي اين كشور به منظور بازگرداندن 'عبدربه منصور هادي' رئيس جمهوري مستعفي يمن به قدرت كرد.
كشورهاي همپيمان عربستان در اين جنگ به دنبال مشاهده بي نتيجه بودن آن به تدريج خود را از ائتلاف عربي كنار كشيدند و فقط امارات به دليل داشتن اهداف توسعه طلبانه و طمع ورزي هاي خاص خود در يمن به حضور نظامي اش در اين جنگ تا به امروز ادامه داده است.
اين تجاوز نظامي تاكنون جز كشته و زخمي شدن ده ها هزار يمني و همچنين آواره شدن ميليون ها تن از شهروندان محروم و فقير و ويراني زيرساخت ها و انتشار قحطي و گرسنگي و بيماري هاي واگيردار در اين كشور، نتيجه اي به همراه نداشته است.
عربستان در تجاوز خود عليه يمن از حمايت هاي مستقيم و غيرمستقيم مالي ، نظامي ، سياسي ، امنيتي و اطلاعاتي آمريكا و رژيم صهيونيستي بهره مند است.
خاورم ** 1487 **شبس**1613
تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۱
تهران – ايرنا – «مارك لوكوك» معاون دبيركل سازمان ملل در امور بشردوستانه براي بررسي اوضاع يمن و آنچه كه سازمان ملل از آن به عنوان 'بدترين بحران انساني در جهان' نام مي برد، امروز (پنجشنبه) به اين كشور سفر مي كند.