مشهد- ایرنا- مدیركل امورعشایر خراسان رضوی گفت: كوچ پاییزه هفت هزار خانوار عشایر این استان به همراه یك میلیون رأس دام به مناطق قشلاقی پایان یافت.

محمد نبوی فرد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این چارچوب عشایر قوچان عمدتا از ایل زعفرانلو در قالب 'برون كوچ' با جمعیت 350 خانوار همراه با 71 هزار رأس دام و مسافت 370 كیلومتری از شهرستانهای فاروج، شیروان، بجنورد، مانه و سملقان و ایلراههای شلمی و خشتلی را طی و در حوزه استان گلستان (قشلاق مراوه تپه) مستقر شدند.
وی گفت: همچنین 480 خانوار از عشایر طایفه طاهری و ایلخانی شهرستان بردسكن به همراه 56 هزار رأس دام با طی مسافتی 130 كیلومتری به مناطق قشلاقی كوه سفید و چاه مسافر در شهرستان طبس خراسان جنوبی كوچ كردند.
مدیركل امور عشایر خراسان رضوی افزود: كوچ عشایر شهرستانهای مشهد و چناران نیز به مناطق قشلاقی سرخس و كلات و همچنین عشایر درگز، سبزوار، خواف و نیشابور به مناطق گرمسیری همین شهرستانها صورت می گیرد.
وی ادامه داد: با توجه به آیین نامه ساماندهی عشایر، دستگاههای ذیربط شامل نیروی انتظامی، آموزش و پرورش و بهداشت و درمان با هماهنگی اداره كل امور عشایر موظفند نسبت به تامین امنیت و خدمات رسانی مناسب به عشایر در مناطق قشلاق اقدام كنند.
نبوی فرد گفت: در این چارچوب آب شرب دام عشایر از طریق تانكرهای ثابت و سیار در 'میان بندها' تامین شده است. قسمتی از علوفه دام، سوخت گاز مایع و همچنین ارزاق عمومی مورد نیاز عشایر در قشلاق از طریق شبكه تعاونیهای عشایری تهیه و در زمانهای مناسب توزیع می شود.
وی افزود: عشایرخراسان رضوی پنج ماه از سال را در مناطق قشلاقی داخل و خارج استان سپری و پس از آن فروردین ماه كوچ بهاره خود را به سمت مناطق ییلاقی شروع می كنند.
هفت هزار خانوار عشایر خراسان رضوی با 35 هزار نفر جمعیت در قالب 35 طایفه، افزون بر یك میلیون راس دام در اختیار دارند. عشایر این استان با تولید سالانه 12 هزار تن گوشت قرمز، 17 هزار تن فراورده های دامی شامل شیر، روغن، پشم، كرك و كود حیوانی و 41 هزار و 800 مترمربع صنایع دستی شامل 'گلیم، قالیچه، فرش و تابلوفرش' نقش بسزایی در اقتصاد خراسان رضوی ایفا می كنند. بر این اساس جمعیت عشایری خراسان رضوی با جمعیتی كمتر از یك درصد جمعیت شش میلیون و 400 هزار نفری استان 15 درصد دام منطقه را در اختیار دارند.
7496/1858