انزلي - ايرنا - استاندار گيلان پسماند را موضوعي مهم و قابل توجه دانست و گفت: اين مشكل را هيچ شهرداري به تنهايي نمي تواند برطرف كند و بايد بخش تفكيك زباله از مبدا و آموزش شهروندي مورد توجه قرار گيرد.

به گزارش خبرنگار ايرنا مصطفي سالاري روز پنجشنبه در دومين سمينار تخصصي شهرداران گيلان در بندرانزلي اظهار داشت: اگر ما عمران و خدمات شهري را خوب مديريت كنيم و توسعه دهيم، رضايتمندي در اكثريت جمعيت استان را پديد مي آورد كه در نهايت تاثير پذير از نوع عملكرد شماست.
وي ادامه داد: البته نوع عملكرد شما هم تاثيرپذير از نوع همكاري ساير دستگاه هاي اجراي هم هست ولي باز هم بخش مهم هنر مديريتي شماست كه بتوانيد از ظرفيت بقيه دستگاه ها و بخش خصوصي و ساير دستگاه ها استفاده كنيد كه در نهايت رضايتمندي مردم را به دنبال داشته باشد.
سالاري اضافه كرد: اگر انضباط در مجموعه اي وجود نداشته باشد، احتمال اينكه كار با كيفيت ارائه دهد، كم است و حداقل مي توان گفت كار انجام شده ، ضعيف خواهد بود و توقع ما از شهرداري ها اين است كه معاملاتشان شفاف و دقيق باشد.
استاندار گيلان ادامه داد: تبعيت از قانون مسائل را حل مي كند و مي توان زمان را مديريت كرد تا كارها طولاني نشود و هم اينكه فرآيندها و تشريفات مزايده و مناقصه انجام شود و من تاكيد دارم نظارت توام با آموزش باشد تا در بخش معاملات نظارتي بهتر و دقيق تر داشته باشيم و سطح شهرداري ها از اين حيث ارتقا يابد.
وي اضافه كرد: انباشت بيش از حد نيروي انساني خصوصا نيروي انساني غير متخصص به عنوان يكي از مسائل همه شهرداري هاست؛ نيروهايي كه به صورت شركتي وارد شده اند و به نوعي پرداخت حقوق به اينها نيز تضييع حقوق شهروندان است و تاكيد دارم اگر ببينم ورودها توام با توصيه بوده و قوم و خويش و نفوذي وجود داشته باشد، من خودم توصيه مي كنم كه تعديل شوند.
سالاري گفت: پسماند بحث جدي است كه در حلقه آخر خيلي مشكل داريم كه هيچ شهرداري به تنهايي نمي تواند كار كند البته در برخي موارد قابل اصلاح است، بخش تفكيك زباله از مبدا و آموزش شهروندي شدني است و كم هزينه و بهتر از اين مي توان انجام داد و موارد ديگر مثل زباله سوز براي سراوان و موارد ديگر براي بقيه جاهاي استان، بايد از طريق قانون بودجه انجام شود.
استاندار گيلان در بخش ديگري از سخنانش گفت: تعداد پرونده ها در كميسيون ماده 100 زياد است و اين امر، بيانگر ضعف ماست يعني گشت هاي نظارت و بازرسي احيانا با تسامح برخورد مي كنند و درنهايت به گرفتاري شهرداري و سيستم قضايي منجر مي شود چراكه در صورت تخريب آن ساختمان نيز عوارض اجتماعي در پي دارد و اگر هم نشود ، اغماض كرده ايم.
وي ادامه داد: بايد زمان پاسخگويي به ارباب رجوع كمتر شود ضمن اينكه تاكنون شهرداري ها طرح و برنامه هايي براي ايجاد درامد پايدار ارائه نكرده اند؛اين آمادگي وجود دارد كه در شهرهاي ساحلي مجوز بهره برداري را به سرمايه گذار بخش خصوصي بدهيم كه هم جاي ايمن تري براي گردشگران بسازيم و هم بخش خصوصي سرمايه گذاري كند.
وي يكي از دلايل عمده حاشيه نشيني را ناشي از مهاجرت، مشكلات مربوط به آن يا ناشي از نارسايي خدمات و نبود يا كمبود شغل دانست و افزود: دنبال اين هستيم كه كارهايي كنيم تا وضعيت در روستاها بهبود يافته و از مهاجرت روستاييان به شهرها كاسته شود.
وي نقش شهرداران را در اين بخش مهم دانست و گفت: درخصوص ايجاد درامد پايدار در شهرداري ها پيگير باشيد تا در نهايت وضعيت بهتري را شاهد باشيم.
7471/2007