به گزارش ایرنا، «عیسی منصوری» عصر پنجشنبه در كارگروه تخصصی اشتغال استان مركزی و شهرستان های فراهان، تفرش و آشتیان در محل فرمانداری فراهان، افزود: مجموع طرح های اشتغال روستایی كشور حدود 130 هزار فقره برآورد می شود.
وی ادامه داد: میزان تسهیلات درخواستی متقاضیان نیز بیش از 170 هزار میلیارد ریال است كه تاكنون 70 هزار میلیارد ریال آن در بانك های عامل مصوب شده است.
معاون توسعه كارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: میزان تعهد این وزارتخانه در خصوص تسهیلات اشتغال روستایی 60 هزار میلیارد ریال است كه تاكنون هفت هزار میلیارد ریال مصوب شده و بخش قابل توجهی پرداخت و بقیه نیز در حال پرداخت است.
منصوری ادامه داد: تسهیلات اشتغال روستایی در بخش های خدمات، آی تی، گردشگری، معادن كوچك، كشاورزی و دامپروری است.
وی بیان كرد: با توجه به اینكه طرح های اشتغال روستایی پیش از افزایش نرخ ارز تنظیم و ارایه شده، ساز و كاری ترتیب داده شد تا میزان تسهیلات متقاضیانی كه تاكنون موفق به دریافت رقم درخواستی نشده اند،افزایش یابد.
معاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی تاكید كرد: تجمیع كسب و كار روستایی و برای هر روستا یك محصول و خوشه بندی تولیدات رویكرد این وزارتخانه است كه باید در تمامی استان ها مورد توجه قرار گیرد.
منصوری گفت: الگوی توسعه مشاغل خانگی نیز از سوی این وزاتخانه در 9 استان كشور اجرایی شده و به زودی نتایج آن به دیگر استان ها ابلاغ می شود.
وی ارایه ضمانتنامه بانكی را از مهمترین مشكلان متقاضیان تسهیلات اشتغال روستایی عنوان كرد و گفت: این مهم به صورت جدی از سوی وزارت تعاون در حال پیگیری است و اكنون بانك توسعه تعاون تسهیلات تا سقف 2 میلیارد ریال را با دریافت سفته پرداخت می كند.
معاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی افزود: هدف از پرداخت یك و نیم میلیارد دلار تسهیلات ایجاد اشتغال است و این مهم باید در این راستا هزینه شود و از پرداخت تسهیلات معیشتی خودداری شود.
منصوری افزود: چهار هزار و 400 روستا از 49 هزار روستای كشور به عنوان روستای كانونی انتخاب شده اند كه سال آینده یكهزار روستا از این چهار هزار و 400 روستا معرفی می شود.
وی با بیان اینكه تسهیلات اشتغال ایجاد نمی كند، بیان كرد: جذب بازار برای محصولات مسئله مهمی است كه مسئولان باید در راستای فروش تولیدات روستایی در دستور كار قرار دهند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری نیز در این نشست گفت: قانون اشتغال پایدار در سطح ملی به یك میدان مسابقه تبدیل شده كه این مهم اساس طرح را با مشكل مواجه می كند.
«سعید فرخی» افزود: پرداخت تسهیلات اشتغال باید بر اساس ساز و كار علمی و منطقی پایه گذاری و اجرا شود تا ضمن صرفه جویی در بیت المال اشتغال پایدار و مولد را نیز به همراه داشته باشد.
وی تاكید كرد: سطح انتظار متقاضیان از این قانون بالا است و آنچنان كه باید مهارت آموزی و مسایل مربوط به فنی و حرفه ای در آن دیده نشده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اضافه كرد: بخش عمده ای از طرح های متقاضیان تسهیلات اشتغال روستایی استان مركزی در بخش های كشاورزی و دامپروری است و بخش های مهمی از قبیل آی تی، حمل و نقل و ورزش با استقبال مواجه نبوده اند.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی نیز گفت: یكهزار و 50 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی در این استان پرداخت شده است.
«محمد تقی آبایی» افزود: این میزان تسهیلات به 692 طرح اشتغال روستایی پرداخت شد كه بیش از یكهزار و 800 فرصت شغلی در استان مركزی به دنبال داشته است.
وی اظهار داشت: در مجموع یكهزار و 359 طرح اشتغال روستایی با تسهیلات 3 هزار و 900 میلیارد ریال به بانك های عامل معرفی شده كه 821 طرح با یكهزار و 640 میلیارد ریال در بانك های عامل استان مصوب شد.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان مركزی اظهار داشت: از این میزان طرح های اشتغال، 741 طرح در بانك های استان عقد قرارداد شده كه 692 طرح در مرحله پرداخت رسیده است.
وی مجموع اعتبارات اشتغال روستایی را 120 هزار میلیارد ریال عنوان كرد كه سهم استان مركزی از آن 2 هزار و 930 میلیارد ریال است و 70 درصد این اعتبار در قالب تسهیلات به استان تخصیص یافته و یكهزار و 20 میلیارد ریال جذب شده است.
آبایی ادامه داد: تسهیلات اشتغال روستایی از طرف صندوق كارآفرینی امید، پست بانك و بانك های توسعه تعاون و كشاورزی به متقاضیان پرداخت می شود.
وی یادآور شد: میزان تسهیلات ابلاغی به شهرستان فراهان 55 میلیارد ریال و تفرش و آشتیان هر كدام 25 میلیارد ریال است.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان مركزی بیان كرد: 59 میلیارد ریال در قالب 42 طرح در شهرستان فراهان، 40 میلیارد ریال در قالب 26 طرح در شهرستان آشتیان و 14 میلیارد ریال در قالب 19 طرح در شهرستان تفرش پرداخت شد.
نماینده مردم آشتیان، تفرش و فراهان در خانه ملت نیزگفت : در شرایط كنونی كشور ایجاد اشتغال در صنایع بزرگ بسیار دشوار است و می طلبد كه با توجه به ظرفیت های موجود هر بخش با اختصاص تسهیلات ارزان قیمت زمینه اشتغال پایدار فراهم شود.
«محمد حسینی» افزود : اشتغال روستاها باید با اختصاص منابع و تسهیلات ایجاد شود و با این رویه، مهاجرت روستاییان به شهرها كنترل می شود.
وی با بیان اینكه اختصاص تسهیلات مشكل اشتغال كشور را حل نمی كند، بیان كرد : آموزش و مهارت آموزی باید چاشنی انگیزشی این مهم قرار گیرد.
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی بیان كرد: منابع كافی برای تسهیلات موجود است و در تبصره 13 قانون بودجه یك و نیم میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی به منظور اشتغال در روستاها اختصاص یافت و در حال حاضر منابع و تسهیلات ارزان قیمت نیز برای حفظ اشتغال موجود در كشور وجود دارد .
حسینی گفت : در سال 95 نرخ بیكاری هفت و 6 دهم در صد بود و امروز به بیش از 9 درصد رسیده واگر رویه مشكلات صنایع بزرگ طولانی باشد ضریب بیكاری افزایش می یابد كه می طلبد با ارایه راهكارهای موثر، زیرساخت های لازم را برای اشتغال را فراهم شود.
حسینی با اشاره به اختصاص یك و نیم میلیارد دلار اعتبار تخصیص یافته به اشتغال روستایی گفت : 50 درصد این میزان اعتبار پرونده قراردادهای منعقد شده با بانك هااست و 50 درصد بقیه از صندوق توسعه ملی نهایی شده است.
استان مركزی با یك میلیون و 414 هزار نفر جمعیت در قلب ایران قرار دارد.
3017/6013/
تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۰
اراك - ایرنا - معاون توسعه كارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: 70 هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی كشور در بانك های عامل تصویب و بخش قابل توجهی نیز پرداخت شده است.