تهران- ایرنا- فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تنگه هرمز را تنگه راهبردی انرژی جهان دانست و گفت: اجازه نمی‌دهیم كسی در این منطقه شیطنت كند.

امیر دریادار حسین خانزادی شامگاه پنجشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی ایرنا اظهار داشت: تنگه هرمز، تنگه راهبردی انرژی جهان است زیرا روزانه 17 میلیون بشكه نفت از این منطقه صادر می‌شود.
وی تصریح كرد: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های آمریكا امنیت تنگه هرمز را به درستی و تمام وقت برقرار كرده است و اجازه نمی‌دهد در این منطقه كسی برای ایجاد كانون ناامنی، شیطنت كند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینكه «بسیار استوار و محكم در تنگه هرمز مستقر هستیم» گفت: تنگه هرمز، خلیج فارس و دریای عمان مناطق تحت نظر ایران و جزء امن‌ترین مناطق دریایی جهان هستند.

**اعزام 57 ناوگروه به خلیج عدن
این مقام ارشد نظامی اعلام كرد كه تا امروز 57 ناوگروه ایران برای اسكورت كشتی‌های تجاری و حفاظت از خطوط مواصلاتی دریایی كشور به خلیج عدن اعزام شده‌اند.
دریادار خانزادی اظهار داشت: نیروی دریایی ارتش در دوران دفاع مقدس بیش از 10 هزار كشتی تجاری ایران را اسكورت كرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: امروز ادامه روند اسكورت كشتی‌های تجاری توسط نیروی دریایی ارتش از خلیج فارس به اقیانوس هند، خلیج عدن و آن بخشی كه جامعه جهانی به عنوان منطقه پر خطر دریایی می‌شناسد، منتقل شده است.
دریادار خانزادی با بیان اینكه مقتدارانه در آب‌های آزاد حضور داریم، اعلام كرد: نیروی دریایی ارتش امروز از نیروی دریایی آب‌های سبز و كرانه‌ای به نیروی دریایی آب‌های آبی و اقیانوسی تبدیل شده است.
وی با اعلام اینكه اسكورت كشتی‌ها تا زمانی كه نیاز باشد ادامه خواهد داشت، گفت: تحریم‌ها هیچ تاثیری در روند اسكورت كشتی‌های تجاری ندارند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش عنوان كرد: بیشتر كشورهای دنیا زیر پرچم ائتلاف در خلیج عدن حضور دارند اما ایران به صورت كاملا مستقل و بدون هیچ ائتلافی پرچم جمهوری اسلامی ایران را به اهتزاز در آورده است.
دریادار خانزادی با اشاره به ساخت ناوشكن جماران در سال 88 گفت: پس از انقلاب، تجهیزات دفاعی و نظامی نیروی دریایی ارتش كاملا بومی شدند و نیروی دریایی ایران از سواحل به آب‌های آزاد رفت.
وی عنوان كرد: ناوگان جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس هند، خلیج عدن و تنگه باب‌ المندب، دریای چین جنوبی و تنگه جبل الطارق با اقتدار حضور پیدا می‌كند تا امنیت برای ناوگان تجاری و نفتكش‌های ایرانی تامین شود.
بر اساس اعلام فرمانده منطقه یكم امامت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی مستقر در بندرعباس، ابتدای آبان ماه پس از پهلو گرفتن ناوگروه 56 ارتش در بندرعباس، ناوگروه 57 ارتش از چابهار اعزام و در خلیج عدن مستقر شد.
امیر دریادار دوم مجتبی محمدی در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفته است: ناوگروه 56 ارتش متشكل از ناوشكن نقدی و ناو لجستیك بوشهر است كه پس از گذشت 65 روز و طی هشت هزار و 872 مایل دریایی به كشور بازگشت.
سیام*9612* 1055