به گزارش ايرنا، پيمان قمري روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: رشته كوه هاي زاگرس (كردستان و همدان)يكي از خاستگاه هاي اوليه و قديمي گياه زعفران بوده و بعدها به مناطق خراسان گسترش پيدا كرده است.
وي افزود: با توجه به اينكه زعفران توان تطابق با شرايط آب و هوايي بيجار را دارد احيا و توسعه اين محصول را با جديت دنبال مي كنيم و در اين راستا هر سال دوره آموزشي كشت زعفران براي كشاورزان متقاضي برگزار مي شود.
قمري با اشاره به استقبال مناسب كشاورزان از كشت اين محصول در بيجار تاكيد كرد: كشت محصول زعفران در راستاي حمايت از توليد داخلي، اصلاح الگوي كشت و جايگزيني محصولات كم توقع از لحاظ آبي در دستور كار كارشناسان جهاد كشاورزي اين شهرستان قرار گرفته است.
وي با بيان اينكه بيجار از ظرفيت خوبي براي كشت گياهان دارويي برخوردار است، گفت: به جز زعفران حدود سه هكتار موسير و دو هكتار گل محمدي نيز در مزارع اين شهرستان كشت شده است.
مدير جهاد كشاورزي بيجار يادآور شد: با توجه به درآمدزا بودن و كيفيت بالاي زعفران بيجار، امكان ايجاد صنايع تبديلي و تكميلي مرتبط نيز وجود دارد كه اين امر مستلزم ورود سرمايه گذار به اين بخش است.
وي با بيان اينكه كشت زعفران در اين شهرستان از نيم هكتار در سال 93 به 6 هكتار در سال 97 رسيده است، اضافه كرد: زعفران گياهي چند ساله (هشت تا 10 سال) است كه بيشترين عملكرد آن در سال پنجم است.
به گزش ايرنا، 50 بهره بردار در استان كردستان 30 هكتار از اراضي خود را به كشت زعفران اختصاص دادند كه 20 هكتار آن بارور است.
اين استان يك ميليون و 220 هزار هكتار اراضي كشاورزي شامل 896 هزار و 235 هكتار اراضي ديم معادل 88 درصد و 121 هزار هكتار اراضي آبي معادل 12 درصد دارد.
توليد سالانه محصولات كشاورزي كردستان نزديك به 2 ميليون تن است كه بيش از يك ميليون و 600 هزار تن آن شامل انواع محصولات زراعي و بقيه باغي است.
3034/9102
تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۹
سنندج - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي بيجار گفت: رتبه اول كشت زعفران در استان كردستان با 6 هكتار در اختيار كشاورزان اين شهرستان است.