لاهيجان - ايرنا - دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گيلان ضمن هشدار به خانواده ها گفت: نوجوانان و جوانان در دانشگاه ها و مدارس، هدف تهديد مواد مخدر صنعتي قرار دارند و خانواده ها بايد مواظب باشند.

به گزارش خبرنگار ايرنا محمدحسين شاهكويي روز پنجشنبه در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر شهرستان لاهيجان افزود: توزيع كنندگان مواد مخدر هدف اصلي خود در جهان را انسان و خانواده قرار داده اند و با انتشار داده هاي خلاف واقع و كاذب در شبكه هاي مجازي و اجتماعي نوجوانان و جوانان را به دليل عدم آگاهي و شناخت از مضرات و آثار مخرب مواد مخدر، به مصرف مواد صنعتي و شيميايي ترغيب مي كنند.
وي با اشاره به اينكه حتي يك بار تجربه مصرف مواد مخدر هم خطرناك و فرد را معتاد مي كند خاطرنشان كرد: هم اكنون بيشترين نگراني ما بين جوانان و نوجوانان بويژه در دانشگاه ها و مدارس است زيرا مواد صنعتي و شيميايي نظير روانگردان ها و گل در مواد غذايي ريخته شده و با تعارف به جوانان داده مي شود كه بسياري از آنان هنوز قدرت پاسخ منفي به اينگونه تعارف ها را ندارند.
شاهكويي ادامه داد: آموزش و پرورش و دانشگاه ها در مقوله آموزش و پيشگيري دو نهاد اساسي و اثرگذار در اعتياد به شمار مي روند و در اين زنجيره فقط پليس ، بهزيستي ، سپاه و وزارت اطلاعات نيستند كه وظيفه كشف و مقابله دارند بلكه همه بايد دست به دست هم دهيم تا آمار مبتلايان به اعتياد كاهش يابد.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر گيلان اظهار داشت: سن مواد مخدر در جامعه پايين آمده و خانواده ها بايد از خريد هرنوع شكلات و آب ميوه خارجي خودداري كنند و مواظب فرزندان خود باشند.
وي يادآور شد: نوجوانان و جوانان بدون اينكه از مضرات مواد مخدر آگاه باشند با لج كردن با خانواده به سوي مواد مخدر مي روند و بايد با كمك مردم، موسسات خيريه و مردم نهاد، افراد ذينفوذ بويژه معلمان و منابر و مساجد به عنوان ظرفيت هاي جامعه براي آموزش و پيشگيري مواد مخدر استفاده شود.
شاهكويي تصريح كرد: بايد پدر و مادر در روز نيم ساعت با فرزندان خود صحبت كنند و به حرف هاي آنها گوش كنند زيرا فرزندان نياز به روابط عاطفي و خانوادگي دارند و اگر اين كارها انجام نشود و آموزش ها در سطح جامعه افزايش پيدا نكند حتما آمار اعتياد در جامعه كاهش پيدا نخواهد كرد.
وي ادامه داد:جوانان براي لذت پذيري ، كم تجربگي و ريسك پذيري بالا ، فريب شبكه هاي مجازي و اجتماعي را مي خورند و در دام اعتياد و مواد مخدر گرفتار مي شوند درحالي كه درمان موادصنعتي مانند ماري جويانا، شيشه و كريستال بسيار سخت است اما در مواد مخدر سنتي دوره هاي درماني وجود دارد.
شاهكويي خواستار راه اندازي كميته راهبردي پيشگيري از مواد مخدر در دانشگاه هاي لاهيجان با محوريت دانشگاه آزاد شد و گفت: بخش خصوصي در اين زمينه مي تواند نقش داشته باشد و 90درصد درمان معتادين توسط بخش خصوصي انجام مي شود و اين بخش بازوي نيرومندي براي دولت به شمار مي رود.
به گفته وي منع كشت خشخاش و شاه دانه هم در دستور كار قرار دارد و اگر كشفي صورت گيرد، با آن به شدت برخورد مي شود.
سرپرست فرمانداري شهرستان لاهيجان نيز گفت:جامعه به اعتياد به عنوان يك بلاي اجتماعي مبتلاست و تمام تلاش ها بر اين است كه با موادمخدر به عنوان يك آسيب اجتماعي برخورد شود.
اميرجانبازي افزود: تمامي موارد و تفاهم نامه ها در خصوص مبارزه مواد مخدر بايد عملياتي شود و پيشگيري و كاهش آسيب هاي اجتماعي با تلاش همه انجام گيرد.
در اين جلسه همچنين سرهنگ مومني جانشين نيروي انتظامي شهرستان لاهيجان نيز گفت: اعتياد نوعي بيماري محسوب مي شود و بايد نسبت به درمان آن پيگيري جدي داشته باشيم .
وي با اشاره به عملكرد نيروي انتظامي شهرستان در جهت برگزاري دوره هاي آموزشي در مدارس و مربيان اداره بهزيستي و برپايي نمايشگاه در دانشگاه و مدارس اظهار داشت: از ابتداي امسال تعداد 253نفر عمده فروش ، 419 نگهدارنده و 28 قاچاقچي عمده مواد مخدر در سطح شهرستان لاهيجان دستيگر شده اند.
شهرستان لاهيجان در 40 كيلومتري شرق مركز استان گيلان واقع است.
6029 / 2007