به گزارش ایرنا ناخدایكم ابوالفضل دستگردی پیش از خطبه های نمازجمعه بیرجند افزود: مجموع مرزهای ایران 11 هزار و 240 كیلومتر است كه 63 درصد مرز خشكی و 37 درصد مرز آبی است و در حال حاضر 90 درصد تجارت جهانی از طریق حمل و نقل دریایی انجام می شود.
وی گفت: ایران كشوری است كه در شمال و جنوب در مجاورت دریا قرار دارد و گستردگی و پیوستگی بدنه های آب در سطح كره زمین یك سیستم پیوسته تحرك را ایجاد كرده است.
رئیس دبیرخانه اشراف كلی فرماندهی نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران دارای سه حوزه دریایی عمان، خزر و خلیج فارس است همچنین دارای مرزهای گسترده آبی بوده كه یك سوم مرزهای كشور را شامل می شود.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران دارای 15 همسایه است كه سه كشور افغانستان، تركیه و ارمنستان دارای مرز زمینی و هشت كشور قزاقستان، امارات، عمان، قطر، عربستان، كویت و روسیه دارای مرز دریایی هستند.
ناخدا دستگردی گفت: همچنین جمهوری اسلامی ایران با چهار همسایه پاكستان، تركمنستان، آذربایجان و عراق همزمان دارای مرز دریایی و زمینی است.
وی افزود: روزانه 17 میلیون بشكه نفت از تنگه هرمز، 10 میلیون بشكه از تنگه مالاگا و سه میلیون بشكه از تنگه باب المندب عبور می كند كه بالغ بر 60 درصد نفت و 45 درصد گاز جهان در منطقه خلیج فارس قرار دارد.
ناخدا دستگردی با بیان اینكه فقط هفت درصد صادرات و واردات كشور از 63 درصد مرزهای زمینی انجام می شود گفت: همچنین 93 درصد صادرات و 83 درصد واردات كشور به ویژه تمام صادرات نفت از طریق دریا صورت می پذیرد.
رئیس دبیرخانه اشراف كلی فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: یك سوم حمل و نقل دریایی از طریق اقیانوس انجام می شود كه اهمیت خلیج فارس، اقیانوس هند و نیروی دریایی را چند برابر می كند.
وی گفت: بیش از 90 درصد صادرات و واردات كشور و 100 درصد صادرات نفتی از طریق بنادر انجام می شود لذا بهره گیری از ظرفیت های موجود در سواحل و نواحی دریایی به ویژه مكران كه مشرف بر شمال اقیانوس هند است این امكان را فراهم می كند كه عموم مردم از فرصت ها و مزیت های اقتصادی بهره مند شوند.
ناخدا دستگردی اضافه كرد: همچنین این امكان فراهم می شود تا ضمن فراهم سازی امكان دسترسی كشورهای محصور در خشكی آسیای میانه و قفقاز از طریق سواحل مكران به دریا منافع كشورها با منافع جمهوری اسلامی پیوند خورده و زمینه ساز ارتقای ژئوپلتیكی و جایگاه ایران در سطح منطقه و جهان باشد.
وی به هفتم آذرماه روز نیروی دریایی اشاره كرد و گفت: هفتم آذرماه سال 1359 دلاورمردان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با كمترین امكانات بزرگترین ضربه را بر پیكر نیروی دریایی بعث عراق وارد كرده و شجاعانه از حقانیت سرزمین ایران اسلامی دفاع كردند.
ناخدا دستگردی افزود: نیروی دریایی در آن شرایط حساس در یكهزار و 500 عملیات دریایی با اسكرت بیش از 10 هزار فروند كشتی تجاری و نفتكش كه در تیررس دشمن بودند توانست حدود 300 میلیون تن كالای مورد نیاز مردم و رزمندگان جبهه ها را به داخل كشور منتقل كند.
رئیس دبیرخانه اشراف كلی فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: در 40 سال گذشته نیروی دریایی اقدامات زیادی در زمینه ساخت یگان های سطحی، ناوشكن ها، ناوهای موشك انداز و زیرسطحی توانسته انجام دهد.
وی به ساخت ناوشكن موشك انداز كلاس سینا اشاره كرد و گفت: طراحی و ساخت انواع ناوشكن های درفش، جوشن و سپر نیز به كلاس سینا افزوده شد و توان جمهوری اسلامی ایران افزایش یافت.
ناخدا دستگردی به ساخت ناوشكن جماران و الحاق آن به ناوگان نزاجا اشاره كرد و افزود: فرمانده معظم كل قوا بهمن ماه 88 در منطقه یكم بندرعباس دستور الحاق ناوشكن جماران به عنوان اولین ناوشكن بومی ایرانی را به ناوگان جنوب صادر فرمودند.
وی اظهار داشت: معظم له خود دستور ساخت ناوشكن جماران را داده بودند كه با همكاری 120 دانشگاه ایرانی و تلاش بی وقفه و سنگین تحقیقاتی و تخصصی نیروی دریایی ارتش ساخته و از یك میلیون و 400 هزار نوع قطعه، سامانه و مجموعه پیچیده تشكیل شده است.
رئیس دبیرخانه اشراف كلی فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بیان كرد: با طراحی و بومی سازی جماران ایران به جمع 13 كشور جهان كه از قابلیت طراحی، ساخت و تجهیز ناوشكن های پیچیده دارند پیوست و مصداق عینی بر اینكه ما می توانیم را به جهانیان نشان داد.
ناخدا دستگردی گفت: تمامی مراحل طراحی، ساخت و تجهیز ناوشكن سهند نیز برای تقویت ناوگان جنوب در داخل كشور انجام شده است و نیروی دریایی با اتكا به كارشناسان و همكاری صنعت و دانشگاه توانسته به این موفقیت دست یابد.
وی به ساخت زیردریایی تاكتیكی كلاس غدیر نیز اشاره كرد و گفت: هفته گذشته شاهد الحاق 2 فروند از این زیردریایی به ناوگان جنوب بودیم.
رئیس دبیرخانه اشراف كلی فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران طراحی و ساخت اولین زیردریایی نیمه سنگین فاتح در كشور را از دیگر دستاوردها عنوان كرد و گفت: تامین امنیت خطوط مواصلاتی و مبارزه با دزدان دریایی از دیگر مباحثی است كه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حال پیگیری و رصد آن است.
وی اظهار داشت: 58 ناوگروه اطلاعاتی رزمی نیروی دریایی راهبردی به اقیانوس هند، خلیج عدن، باب المندب، دریای سرخ، دریای مدیترانه، اقیانوس اطلس، تنگه مالاگا و دریای چین برای تامین امنیت خطوط مواصلاتی اعزام شدند.
7557*3028
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۵
بیرجند - ایرنا - رئیس دبیرخانه اشراف كلی فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران با 12 همسایه خود یعنی 80 درصد همسایگان دارای مرز دریایی است.