به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود پزشكیان عصر جمعه در آیین گرامیداشت روز مجلس و هشتاد و یكمین سالگرد شهادت مدرس اظهارداشت: شهید مدرس از عدل گفت و برای عدالت جنگید، اگر بی عدالتی می دید فریاد می زد اما ما فاصله زیادی با راه او داریم.
وی افزود: گرامیداشت یاد شهید مدرس این است كه باید بدانیم در جامعه براساس عدالت عمل كنیم، در برابر بی عدالتی بایستیم و بعد، از عدل سخن بگوییم.
پزشكیان ادامه داد: امسال چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب است، ما طی این سال ها باید عدالت را در كشورمان برقرار می كردیم كه نكردیم، ما باید همه سلایق، ادیان، قومیت ها را مورد توجه قرار دهیم، چرا باید بعد از چهل سال دور مجلس حصار بكشیم و مردم با 10 واسطه بتوانند با نمایندگان خود ارتباط داشته باشند؟
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسكو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به توسعه های نامتوازن در سرانه بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در استان های كشور اظهار داشت: برخی از نمایندگان به دنبال جذب امكانات بیشتر به استان خود هستند و بی عدالتی را جسارت و زرنگی فرض می كنند و هیچ نقدی بر خود نمی گیرند.
وی گفت: رهبر ما پیشتاز عدالت است اما گرفتاری مسئولان ما امروز این است كه بر اساس عدالت عمل نمی كنیم.
پزشكیان افزود: مدرس معتقد بود كه اگر در كشور بر اساس عدالت عمل كنیم، هیچ قدرتی نمی تواند چشم طمع به ما داشته باشد و براین اساس اگر بر اساس عدالت عمل كنیم مهاجرپذیر خواهیم بود یا مهاجرفرست؟ پناهگاه مردم می شویم یا گریزگاه مردم؟
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: وقتی ما برای مردم پناهگاه و كمك حال باشیم، آنان به طرف ما می آیند، پس ما چه كردیم كه مردم از ما فرار می كنند؟ چرا مردم باید از ما دوری كنند یا ما از مردم دوری كنیم؟ باید بپذیریم كه در قبال مشكلات جامعه مقصر هستیم.
وی با اشاره به اینكه تمام دعواهای امامان و پیامبران برای تحقق عدالت در جامعه بود، گفت: امام زمان(عج) برای برقراری عدل و عدالت در جامعه خواهند آمد، اگر كسی امروز فریاد می زند به دلیل بی عدالتی است.
پزشكیان با تاكید بر اینكه ما باید راه و اهداف افرادی همچون شهید مدرس را برای اقامه عدالت در جامعه ادامه دهیم، افزود: امروز همه از ما انتظار عدالت را دارند و باید برای آن تلاش كنیم، اگر عدالت نباشد و ما ساكت بنشینیم نمی توانیم فردا پاسخگوی خدا و شهدا باشیم.
آیین گرامیداشت روز مجلس و هشتاد و یكمین سالگرد شهادت سیدحسن مدرس عصر جمعه با حضور مسعود پزشكیان نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی، معصومه آقاپور علیشاهی نماینده مردم شبستر، سیدتقی كبیری نماینده مردم خوی و فردین فرمند نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی، پیروز حناچی شهردار تهران و جمعی دیگر از مسئولان، نمایندگان و تاریخ پژوهان در خانه موزه شهیدمدرس برگزار شد.
سید حسن مدرس (۱۲۸۷/۱۲۴۹ش-۱۳۵۶ق/۱۳۱۶ش) فقیه و سیاستمدار شیعی است. مدرس كه از علمای اصفهان بود در دوران مشروطه، به حمایت از مشروطهخواهان پرداخت. وی در دوره دوم مجلس، از طرف فقها به عنوان یكی از مجتهدانی تعیین شد كه طبق قانون اساسی مشروطه میبایست بر هماهنگی مصوبات مجلس با شرع اسلام نظارت داشته باشند.
او از دوره سوم تا دوره ششم نیز برای چهار دوره نماینده مردم تهران در مجلس شورای ملی بود. در دوره جنگ جهانی اول، كمیته دفاع ملی را تشكیل داد و به قم مهاجرت كرد. سید حسن مدرس با اقدامات رضاخان مخالفت میكرد. رضاخان او را تبعید كرد و به شهادت رساند. در ایران دهم آذر، به مناسبت شهادت او، به نام «روز مجلس» نامگذاری شده است.
تهرام/7245/ 1539 /
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۴
تهران-ایرنا- نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با انتقاد از برگزاری آیین گرامیداشت شهید سید حسن مدرس بدون توجه به اهداف و پیروی از راه این شهید گفت: وظیفه ما اقامه عدالت شهید مدرس در جامعه است، در غیراینصورت هر سخن و بزرگداشتی راه به جایی نخواهد برد.