تهران- ایرنا - مركز فرماندهی نیروی هوایی آمریكا، اعلام كرد كه ارتش این كشور از اول سال جاری میلادی تاكنون، با 5 هزار و 982 بمب و مهمات در افغانستان مواضع طالبان و سایر گروه های تروریستی را هدف قرار دادند اما به گفته منابع آگاه تعداد زیادی غیر نظامی در این بمباران ها كشته شده اند.

این ادعای آمریكا در بمباران مواضع طالبان در حالی است كه طبق اعلام سازمان ملل، بمباران ها و شلیك موشك از سوی آمریكا و ائتلاف تحت امر آن در افغانستان باعث كشته و زخمی شدن غیرنظامیان این كشور شده است.
مركز مطالعات نورس هفته پیش اعلام كرده بود كه بر اساس آخرین آمار به دست آمده افزون بر 147 هزار نفر نظامی و غیرنظامی از آغاز جنگ آمریكا در افغانستان در سال 2001 تاكنون جان خود را از دست داده‌اند.
روزنامه 'استارز اند استریپس' ارتش آمریكا به نقل از مركز فرماندهی نیروی هوایی این كشور افزود، هواپیماهای ائتلاف تحت امر آمریكا در افغانستان از ابتدای 2018 تا پایان اكتبر حدود 6 هزار و 600 سورتی پرواز كردند.
آمریكا در سال 2011، با 5 هزار و 400 بمب و مهمات مواضع طالبان و دیگر گروه ها در افغانستان هدف قرار داده بود. درواقع، آمار سال جاری میلادی حاكی از بالاترین تعداد بمب ها و مهمات استفاده شده از سوی آمریكا علیه طالبان و دیگر گروه ها در افغانستان است.
طبق اعلام این مركز فرماندهی، آمریكا از جنگنده‌‎ های 'اف 16'، هواپیماهای 'ی سی-130' و موشك ‌های مختلف در جنگ با طالبان و گروه‌ های دیگر درافغانستان استفاده كرده است.
مركز فرماندهی نیروی هوایی آمریكا خاطر نشان كرد، استفاده از بمب و مهمات در راستای راهبرد دولت 'دونالد ترامپ' برای واداشتن طالبان به مذاكره است.
به گزارش مركز مطالعات نورس مستقر در تركیه، بعد از گذشت 17 سال از جنگ طولانی مدت آمریكا در افغانستان شمار قربانیان نظامی و غیرنظامی این جنگ روز به‌روز در حال افزایش است و از طرف دیگر هیچ نشانی از تضعیف شدن نیروهای تروریستی به ‌ویژه طالبان وجود ندارد.
طی مطالعه اخیر مركز نورس، از اكتبر سال 2001 تا اكتبر سال 2018 شمار دو هزار و 401 نیروی ارتش آمریكا، شش نیروی غیرنظامی وزارت دفاع آمریكا، سه هزار و 973 پیمانكار آمریكایی، 58 هزار و 596 نیروی نظامی افغان، یكهزار و 141 نیروی كشورهای ائتلاف به رهبری آمریكا، 42 هزار و 100 نیروی مخالف از گروه‌های تروریستی، 38 هزار و 340 شهروند غیرنظامی افغان، 54 خبرنگار رسانه‌های بین‌الملل و 409 نیروی ارگان‌های بشردوستانه جان خود را در این جنگ طولانی مدت آمریكا از دست داده‌اند.
فرمانده سابق ارتش آمریكا چند روز پیش از ناكارآمدی توان نظامی كشورش برابر طالبان گفت و ازآن سو اقدامات نماینده ویژه واشنگتن برای صلح افغانستان همراه با افشای مذاكراتش با طالبان این فرض را قوت بخشیده كه آمریكا صحنه را برای بازگشت حكومت طالبان آماده می كند.
به گزارش ایرنا، نشانه های شكست راهبرد آمریكا بعد از 18 سال حضور در افغانستان و ناتوانی آن كشور و همپیمانانش در برابر گروه طالبان هر از گاهی شفاف تر می شود و وقتی روسیه از این شكست به وضوح سخن می گوید بلندگوهای آمریكایی تلاش می كنند این حقیقت را به رقابت دو كشور نسبت بدهند.
روسیه جمعه 18 آبان ماه نشستی را با حضور نمایندگان طالبان، 9 كشور منطقه ، اعضای شورای عالی صلح افغانستان و یك كارشناس سفارت آمریكا در مسكو برگزار كرد و طرف های افغان در این نشست نظرات خود را برای صلح افغانستان ارائه كردند و هر چند در عمل پیشرفتی صورت نگرفت اما همه طرف ها از مثبت بودن نشست اطمینان داشتند.
البته شماری از كارشناسان و اغلب مردم افغانستان به رخدادی با عنوان شكست آمریكا در برابر طالبان باور ندارند و استدلال می كنند كه پیشروی های طالبان در برابر دولت و نظامیان خارجی تمامی تحت نظر آمریكا به عنوان یك بازی پنهانی برای بازگرداندن طالبان به قدرت است و در نهایت این رویكرد مانند استخوان لای زخم امنیت در افغانستان عمل خواهد كرد.
افكارعمومی در افغانستان معتقد است كه گروه طالبان امروز قدرتی بیشتر از سال 2001 میلادی كه حدود 95 درصد خاك این كشور را تحت سلطه داشت، ندارد اما آمریكا درآن سال موفق شد در اندك زمان حاكمیت طالبان را برچیند اما امروز اقدام موثری انجام نمی دهد.
آساق**1088**1663**