فاطمه زهرا توكلی شنبه در آستانه روز جهانی معلولین در گفت و گو با ایرنا افزود: لرستان از نظر شیوع معلولیت جز 10 استان اول كشور است و در برخی موارد همانند معلولیت های جسمی و حركتی جز استان های با شیوع بالا محسوب می شود.
وی گفت: یكی از علت های بروز معلولیت ها موارد ژنتیكی و مادرزادی است كه نقش ازدواج های فامیلی در بروز اینگونه موارد بسیار موثر است.
توكلی با اشاره به وجود خانواده های چند معلولی در لرستان اظهار داشت: اكنون تعداد هزار و 200 خانواده استان دارای چند معلول و كم توان هستند و در یك مورد نیز خانواده ای با پنج معلول شناسایی شده است.
مدیر كل بهزیستی لرستان ادامه داد: ارائه خدمات آموزشی، آگاه سازی، اجرای طرح های غربالگری و ارجاع برای انجام آزمایش های ژنتیك ویژه افرادی كه در معرض ابتلا به معلولیت های ژنتیكی هستند از جمله برنامه های بهزیستی در راستای كنترل و كاهش كم توانی ها است.
توكلی با اشاره به برخی غربالگری ها از بدو تولد گفت: سال گذشته حدود 94 درصد نوزادان متولد شده از نظر شنوایی غربالگری و مواردی از آنان نیز برای طی مراحل درمانی و كاشت حلزون به مراكز ویژه معرفی شدند.
وی افزود: طرح غربالگری تنبلی چشم نیز همه ساله از آبان ماه آغاز می شود و تا پایان اسفند با هدف پوشش صد در صدی كودكان 3 تا 6 سال ادامه دارد.
مدیر كل بهزیستی لرستان با تاكید بر موضوع آگاه سازی عمومی از طریق برنامه های كارشناسی گفت: علاوه بر معلولیت های حاصل از مسائل ژنتیكی، اكنون حدود 900 بیمار ضایعه نخاعی ناشی از حادثه رانندگی در استان وجود دارد.
دوازدهم آذر ماه بعنوان روزجهانی معلولان نام نهاده شده است.
1920 /6060
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۲
خرم آباد- ایرنا - مدیر كل بهزیستی لرستان گفت: یك میلیون و 300 هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی كشور هستند كه سهم استان از این تعداد 52 هزار نفر است.