تهران - ایرنا - سازمان ملل اعلام كرد كه حملات هفته اخیر جنگنده های آمریكایی در هلمند افغانستان حداقل جان 27 شهروند این ولایت را گرفت.

پایگاه خبری آمریكایی 'عرب نیوز' روز شنبه به نقل از این گزارش سازمان ملل نوشت: با تشدید حملات آمریكایی ها به مواضع طالبان طی هفته اخیر و حمله جنگنده های آمریكایی در این ولایت، بسیاری از غیرنظامیان به ویژه زنان و كودكان جان خود را از دست دادند.
حمله بالگردهای آمریكایی در یك عملیات مشترك با نیروهای افغانی در روز سه شنبه به مجتمعی در منطقه گرمسیر در این ولایت جان تعداد قابل توجهی از زنان و كودكان این منطقه را گرفت.
این گزارش، موضع چند ماه اخیر آمریكایی ها در قبال طالبان در افغانستان را بسیار خشمگینانه و مخرب توصیف كرد و افزود: این تغییر موضع شدید به منزله آن است كه عملیات هوایی در افغانستان افزایش یافته و در نتیجه جان شهروندان بیشتری در این كشور در خطر قرار داده است.
به گونه ای كه یك بیانیه امروز دستیار نمایندگی سازمان ملل در افغانستان از افزایش قابل توجه تلفات غیرنظامیان بر اثر حملات هوایی آمریكایی در این كشور خبر داد و به طور ویژه از افزایش كشتار كودكان در این حملات ابراز نگرانی شدید كرد.
این نمایندگی آمار تلفات زنان و كودكان در حمله روز سه شنبه را 10 كودك و 8 زن عنوان كرد و در عین حال افزود كه در این حمله هوایی آمریكایی ها سه كودك از جمله یك كودك 8 ساله نیز به شدت زخمی كرده است.
براساس آمار سازمان ملل، در 9 ماه اول سال جاری میلادی (2018)، 649 شهروند غیر نظامی افغانی در این حملات جان خود را از دست دادند كه این رقم در مقایسه با هر سال دیگر از سال 2009 بیشتر بوده است.
این رقم نشان می دهد كه سال جاری یكی از خونین ترین سال های تاریخ معاصر افغانستان بوده است چرا كه حتی بیش از 2 هزار و 300 غیرنظامی دیگر این كشور نیز در عملیات های انتحاری تروریست ها جان خود را از دست داده اند.
براساس گزارشی كه حتی مركز فرماندهی نیروی هوایی آمریكا از سال 2006 منتشر كرده است این نیرو در 10 ماه اول امسال بیش از هر سال دیگری در 10 سال اخیر بر فراز خاك افغانستان بمب و راكت پرتاب كرده است.
براساس این گزارش، آمار حملات هوایی وزارت دفاع آمریكا (پنتاگون) حاكی است كه نیروی هوایی از ژانویه تا اكتبر 5 هزار و 982 بمب و راكت در افغانستان استفاده كرده است.
این در حالی است كه آمار نزدیك به این رقم مربوط به كل سال 2011 و 4 هزار و 896 بمب و راكت بوده است كه این امر بیانگر آن است كه این آمار در زمان باراك اوباما، رئیس چمهوری سابق آمریكا نیز رشد قابل توجهی داشته است.
گزارشات حاكی است كه حتی این رقم در 10 ماه اول امسال در مقایسه با سال گذشته نیز تا یك سوم افزایش داشت.
توجیه دولت جدید آمریكا از این افزایش قابل توجه استفاده از بمب در افغانستان این است كه تلاش می كند گروه تروریستی طالبان را به هر نحو ممكن به میز مذاكره صلح بكشاند.
به رغم این آمار و ارقام از گسترش حضور نظامی آمریكا در افغانستان و استفاده آمریكا از جنگنده های اف-16 و هواپیماهای ای سی-130 و موشك های گوناگون در جنگ با طالبان و دیگر گروه های تروریستی در افغانستان، گزارشات حاكی است كه طالبان همچنان به پیشرفت های خود در این كشور ادامه داده و در مقایسه با 17 سال گذشته مواضع بیشتری از این كشور را تحت كنترل خود در آورده است.
تا جایی كه دولت افغانستان امروزه فقط بر 55،5 درصد از خاك خود تسلط دارد، یعنی كنترل كمتر از حدی كه این كشور در سال 2015 در اختیار داشت.
این دولت حتی به تازگی با دفاع از جنگ كنونی درافغانستان گفته است كه هرگاه نیروهای امریكایی به افغانستان نروند، باید درداخل كشور شان بجنگند.
این در حالی است كه شبكه تلویزیونی سی ان بی سی آمریكا روز چهارشنبه اعلام كرده بود كه دولت ترامپ قصد دارد تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 آمریكا نیروهای خود را از افغانستان بیرون بكشد.
آساق**1378**1663**