به گزارش خبرنگار ايرنا، استان مازندران داراي 2 هزار و 800 اثر شناسايي شده تاريخي است كه از اين تعداد تاكنون 700 اثر تاريخي، 40 اثر معنوي، 20 اثر طبيعي و يك اثر جهاني به ثبت رسيده است و بقيه در فهرست تشكيل پرونده و فرايند قانوني ثبت قرار دارد.
حمام تاريخي روستاي سوته فريدونكنار يكي از آثار ميراثي و تاريخي مازندران است كه قدمتي يكصد ساله دارد و در سال 1386 به عنوان يكي از آثار تاريخي استان ثبت ملي شد.
اين حمام كه تا اواخر دهه 60 شمسي مورد استفاده مردم محلي قرار داشت، به علت عدم رسيدگي، فرسودگي و همچنين استقبال اهالي از حمام هاي خانگي بي استفاده شد و در مسير تخريب قرار گرفت.
سال گذشته با همكاري اهالي فرهنگي فريدونكنار و سازمان ميراث فرهنگي استان براي احياي اين بناي تاريخي و هويتي قدم هايي برداشته شد و با اختصاص 400 ميليون ريال اعتبار كار مرمت آن آغاز شد.
بر اساس گفته هاي مسئولان ميراث فرهنگي مازندران در نخستين مرحله از مرمت اين بنا، تلاش شد تا ظاهر بيروني بنا مرمت بشود تا در مراحل بعدي مسير مرمت به درون بنا باز شود.
در حال حاضر مرمت اين بنا با اعتبار سال گذشته وارد فاز دوم شده است اما به گفته مسئول ميراث فرهنگي شهرستان فريدونكنار اعتبار سال 97 كه بيش از 230 ميليون ريال است تخصيص يافته اما تحويل شهرستان نشده است.
** نياز اعتبار 2 ميليارد ريالي براي اتمام مرمت حمام تاريخي سوته
معاون ميراث اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مازندران روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ايرنا گفت: بر اساس پيش بيني كارشناسان، تكميل مرمت بناي حمام تاريخي سوته نيازمند حدود 2ميليارد ريال اعتبار است.
عبدالمطلب شريفي با اشاره به سنگيني ميزان اعتبار اين حمام افزود: سعي شده كار مرمت اين حمام به صورت دوره اي و مرحله به مرحله انجام شود تا با مشكل اعتبار برخورد نكند.
وي همچنين اعلام كرد: با مسئولان محلي براي تامين بخشي از اعتبار مرمت اين حمام نيز گفت و گوهايي شده تا از محل اعتبار كار مرمت سريع تر انجام شود.
معاون ميراث فرهنگي مازندران با اعلام اينكه كار مرمت بيرون بناي حمام مراحل پاياني را طي مي كند، گفت: براي بازسازي و مرمت داخل حمام نياز به نقشه كشي و طرح بندي هايي جداگانه دارد كه در حال رايزني با كارشناسان هستيم.
شريفي اهميت مرمت اينگونه بناها را در احياي هويت تاريخي ساكنين هر منطقه عنوان كرد و گفت: وجود چنين بناهايي نه تنها ما را نسبت به گذشته آگاه تر مي كند، بلكه سندي زنده از نوع زندگي و رفتار اجتماعي مردم در زمانهاي مختلف است.
وي همچنين به مشكلات بناهاي تاريخي در روستاها اشاره كرد و گفت:متاسفانه مردم محلي به اينگونه بناها به جهت بدون استفاده بودن آن به چشم مخروبه نگاه مي كنند و درصدد تخريب آن برمي آيند.
معاون ميراث فرهنگي مازندران آگاهي بخشي مردم محلي را يكي از برنامه هاي اين نهاد عنوان كرد و گفت: تاكنون در فريدونكنار ارتباط خوبي با مردم و شوراهاي محلي برقرار شد.
گفتني است كه از ابتداي دولت تدبير و اميد تاكنون تعداد بيش از 120 اثر تاريخي استان مازندران با اعتبار بيش از 90 ميليارد ريال مرمت شد.
9919/1899
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۶
ساري - ايرنا - مرحله دوم مرمت حمام تاريخي روستاي 'سوته' فريدونكنار كه قدمت آن به دوران قاجار باز مي گردد، آغاز شد.