بندرعباس - ايرنا - تا قبل از انقلاب اسلامي لوازم و تجهيزات نظامي كشور وارداتي و عاريه اي بود و مستشاران خارجي نقش پر رنگي در ارتش را داشتند اما در روزهاي اخير با به آب اندازي زير دريايي هاي كلاس طارق و ناوشكن سهند بارديگر خود باوري و خود اتكايي را به جهان نشان داد.

با پيروزي انقلاب اسلامي مستشاران خارجي با هدف از كار انداختن سلاح و تجهيزات نظامي ايران كه توسط رژيم شاهنشاهي از آمريكا و ساير كشورهاي اروپايي و شوري خريداري شده بود كشور را تا اواخر تابستان سال 1358 هجري شمسي ترك كردند.
دشمنان انتظار داشتند با خروج 50 هزار مستشار خارجي از كشور با توجه به نقش پر رنگ آنها در همه شئون ارتش ايران اسلامي قادر به بهره گيري از سلاح و تجهيزات خود نباشد ولي اين باعث شد نيروهاي مسلح كشور دست بر زانوي خود گذارده و بلند شوند.
ارتشي كه انتظار مي رفت با خروج مستشاران نظامي در بهره گيري از سلاح ها و تجهيزات خود با مشكل روبه رو شود با همه سختي ها اين كار را انجام داد و اكنون با گذشت بيش از 40 سال از آغاز انقلاب اسلامي توانسته در عرصه هاي مختلف موفقيت هاي بزرگي كسب كند.

**ساخت انواع سلاح و تجهيزات
پيش از پيروزي انقلاب اسلامي ايران اقدام به خريد گسترده سلاح هاي جنگي اعم از كاميون، نفربرهاي زرهي، توپ هاي جنگي، تانك، موشك هاي ضد هوايي، هواپيما، ناو، ناوچه و غيره مي كرد كه در نگهداري آنها هم به مستشاران خارجي وابسته بوديم.
نيروهاي مسلح و بويژه ارتش در دوران دفاع مقدس تجربه هاي گران بهايي در زمينه تعمير و بهينه سازي تجهيزات نظامي بدست آورد و در گذر زمان توانست سلاح هاي گذشته را به خوبي حفظ كرده و بر توان خود بيفزايد.
عرصه دريا يكي از پيچيده ترين و تخصصي ترين زمينه هاي فعاليت نظامي محسوب مي شود كه ارتش جمهوري اسلامي ايران با طراحي و ساخت ناوشكن جماران توان خود را در اين زمينه به منصه ظهور رساند.
اين ناوشكن 30 بهمن سا ل 88 با حضور مقام معظم رهبري در بندرعباس به آب انداخته شد و سپس در ماموريت هاي مختلف بكار گرفته شد و جماران 2 در شمال كشور ساخته و بكار گرفته شد.
اما داستان توانمندي هاي نيروي دريايي ارتش به ساخت ناوشكن كلاس موج (جماران) خلاصه نمي شود و اين نيرو سه سال پس از آن زيردريايي طارق را با ساخت 18 هزار قطعه مورد بازسازي و به آب اندازي قرار داد.
ساخت و تعويض 18 هزار قطعه زيردريايي فوق سنگين طارق آن هم در شرايطي كه كشور سازنده حتي نقشه هاي آنرا در اختيار ايران قرار نمي دهد كار بزرگي است.
تعمير زيردريايي طارق از هر جهت كار بزرگي بود كه براي انجام آن بايد 200 تخصص بكار گرفته مي شد ولي با تلاش و همت جوانان و متخصصان اين مرز و بوم شكل گرفت و امروز شاهد ساخت و به آب اندازي زيردريايي هاي كلاس غدير هستيم.
ناوشكن سهند كه امروز شنبه به آب انداخته شده تاكيدي 2 باره بر ضرب المثل «خواستن توانستن است» بود كه نشان داد اگر به جوانان و متخصصان كشور تكيه كنيم باز هم مي توانيم.
خبرها از رونمايي هاي ديگر در نيروي دريايي در هفته ها و ماه هاي پيش رو و سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي حكايت دارد كه هر كدام از سلاح ها و تجهيزاتي كه رونمايي مي شود گواه و تاكيدي بر نهادينه شدن روحيه خوباوري ايرانيان است.
ايران اسلامي كشوري است كه از سلاح هاي عاريه اي زمان شاه به سلاح هاي بومي ساخت خود رسيده، كشوري كه به جاري تكيه بر نيروهاي مستشاري خارجي به نيروهاي توانمند خود تكيه داد و مسير پيشرفت را با وجود تحريم ها در پيش گرفته، مسيري كه سختي و آساني خاص خود را دارد ولي بايد آنرا پيمود تا به موفقيت رسيد و از تلاش براي بهتر شدن و موفقيت دست نكشيد.

**پيش بيني فناوري هاي مقابله برتر در برابر آمريكا
جانشين وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح گفت: فناوري هاي تهديد كننده آمريكايي ها را شناسايي كرده ايم و براي مقابله، فناوري هاي مقابله اي برتر نامتقارن و علمي پيش بيني و طراحي هاي لازم انجام شده است.
سردار قاسم تقي زاده در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: رزمايش هاي آنها را رصد كرده و داده هاي خوبي درباره آنها بدست آورده ايم و رصد دشمنان به صورت مداوم ادامه دارد و با شناخت بدست آمده در سال هاي مختلف تهديد ها براي ما كاهش يافته و نقاط ضعف آنها را مي شناسيم.
جانشين وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در بخش ديگري از سخنان خود به خبرنگار ايرنا گفت: در زمينه موشك هاي زمين به زمين جزو چهار يا پنج كشور برتر و در برخي ديگر از زمينه هاي دفاعي جزو سه يا چهار كشور برتر دنيا هستيم كه دليل آن شناخت و تلاش براي شناخت بيشتر نقاط ضعف و قوت سلاح هاي دشمن اعم از رژيم صهيونيستي و آمريكا است.
سردار تقي زاده ياد آور شد: اطلاعات خوبي را در اين زمينه بدست آورده و مي آوريم و براي مقابله با تهديدهاي آنها برنامه تعريف كرده ايم و به همين سبب دشمنان هرگز جرات حمله به ايران نخواهند داشت.

** استفاده از دانش بومي براي ساخت انواع تجهيزات نظامي
جانشين وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح كه هفته گذشته به منظور به آب اندازي زير دريايي طارق به بندرعباس سفر كرده بود اظهار داشت: در عرصه هاي مختلف هم سطح دانش روز دنيا قرار داريم و از توان متخصصان ايراني و دانشمندان وزارت دفاع، دانشگاه ها و شركت هاي دانش بنيان براي ساخت انواع تجهيزات استفاده مي كنيم.
سردار تقي زاده خاطر نشان كرد: براي ساخت زيردريايي غدير، 10 دانشگاه و 2 موسسه تحقيقاتي و شركت هاي دانش بنيان همكاري كرده اند.
به گفته وي در عرصه هوايي هم اين توانمندي ها به كار گرفته شده و در عرصه رزم زميني نيز آخرين دستاوردها عليه داعش به كار برده شده است وهمچنين در صنايع كروز و ضد كشتي دستاوردهاي بسيار پيچيده و حتي برتر از كارهايي كه درغرب انجام شده، به دست آورده ايم.

** نيروي دريايي افتخارات فراواني براي نظام اسلامي آفريد
فرمانده كل ارتش جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت: زمان افول تضييع كنندگان حقوق بشر دور نيست و روزي فرا مي رسد كه بشريت از شر آنان آسوده خواهند شد.
امير سرلشكر عبدالرحيم موسوي ادامه داد: امروز در تاريخ نيروي دريايي بسيار مهم است، روح شهيدان سهند در اين ميدان حاضر و ناظر و شاهد و شهادت مي دهند كه فرزندان اين مرز و بوم توانسته اند و مي توانند هر ناممكني را ممكن كنند.
وي ياد آور شد: اين روزهاي مهم در تقويم نيروي دريايي كشورمان كم نبوده و در چهار دهه پس از پيروزي انقلاب اسلامي، نيروي دريايي خط روشن پر افتخاري را طي كرده است.
فرمانده كل ارتش جمهوري اسلامي ايران ادامه داد: دفاع جانانه و فراموش نشدني تكاوران نيروي دريايي در خرمشهر، حماسه هفتم آذر كه كمر دشمن بعثي را شكست و نيروي دريايي آن را تا پايان جنگ از عرصه خارج كرد، تامين امنيت دريايي و همچنين اسكورت 10 هزار شناور تجاري از نقاط حساس آن روزها است
امير لشكرموسوي تصريح كرد: نيروي دريايي كه در رژيم گذشته وابسته به كشورهاي ديگر بود با پيروزي انقلاب اسلامي به ناگهان انرژي متراكم خود را آزاد كرد و افتخارات فراوان براي نظام اسلامي آفريد.
وي ابرازداشت: اين روحيه است كه ما را حافظ و حاكم امنيت خليج فارس، تنگه هرمز و درياي عمان كرده است و مي توانيم تحركات قدرت هاي فرامنطقه را خنثي كرده و امنيت را حفظ كنيم.
اين مقام مسوول ادامه داد: روز به روز آن ايام فراموش نشدني خاطره اي شگفت از نيروي دريايي در دل دارد و پس از پايان جنگ و از زمان فرماندهي دريادار سياري فصل جديدي در پيشرفت هاي نيروي دريايي آغاز شد.
وي بيان داشت: مبارزه با دزدان دريايي و افزايش ماموريت اين نيرو تا مدار 10 درجه، تاسيس منطفه دريايي جاسك، توسعه منطقه چابهار، ساخت شناورهاي جديد با كمك بخش صنايع وزارت دفاع و دانشگاه ها و شركت هاي دانش بنيان برخي از نقاط دوران فرماندهي ايشان بود.
وي اضافه كرد: اگرچه ساخت ناوشكن جماران يك نقطه عطف محسوب مي شود ولي توانايي طراحي، ساخت، ارتقا و تعميير شناورها فراتر از ساخت يك ناوشكن است كه به بركت ايران اسلامي نداجا بدان دست يافته است.
وي گفت: از سال گذشته نيز كه امير دريادار خانزادي سكان نيروي دريايي را بر عهده گرفت، دوران اوج گيري نيروي دريايي با بهره گيري از تجربه هاي گذشته وارد عصر تازه اي شده است.

** يك زيردريايي فوق پيشرفته به نداجا ملحق مي شود
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي گفت: در راستاي خودكفايي هرچه بيشتر اين نيرو يك زيردريايي فوق پيشرفته كه به دست متخصصان وزارت دفاع ساخته شده، بهمن ماه امسال به اين نيرو ملحق مي شود.
امير دريادار خانزادي اظهار داشت: دشمن بداند اين زيردريايي براي آنهايي كه فكر تجاوز به مرزهاي از سرشان مي گذرد دست بلندي است كه سيلي محكمي به آنان خواهد زد.
وي گفت: امروز اگر از پيوستن زير دريايي سخن مي گوييم، بايد بدانيم ساخت زير دريايي در راس همه فناوري هاي پيشرفته قرار دارد.
وي افزود: دريا عرصه اي است كه حضور در آن نياز به ظرفيت ها و دانش و تجربه و تخصص و مهارت دارد و اگر كشوري مستقل در دريا حضور يابد، به اين معناست كه به سطح بالايي از دانش، قدرت و فناوري رسيده است.
وي بيان داشت: علاوه بر ناوشكن سهند كه روز شنبه هفته آينده به ناوگان نداجا افزوده مي شود، در هفته ها و ماه هاي آينده شاهد الحاق و رونمايي هاي مختلفي خواهيم شد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي اظهارداشت: پيوستن شناورهايي از كلاس موج ( جماران ) يك نمونه از اين الحاق ها و رونمايي هاست.
امير دريا دار خانزادي ادامه داد: زمان پيوستن جماران به نداجا بسياري در عرصه بين المللي بسياري مي پرسيدند اين شناور حركت مي كند؟ كه نشان مي دهد كشورهاي منطقه و فرامنطقه اي باور نمي كردند ايران اسلامي زير فشارهاي شكننده، توانايي ساخت ناوشكن با قابليت حمل بالگرد، پرتاب موشك و حضور معنادار در عرصه آب هاي آزاد را داشته باشد.
وي گفت: شاهد تكرار ساخت مشابه ناوشكن جماران در شمال كشور به نام ناوشكن دماوند بوديم كه چند سال بعد با صخره ها برخورد كرد و هم اكنون اين ناوشكن تعمير و بازسازي شده و آماده بازگشت به آب است.
وي اضافه كرد: پيشرفت هاي جمهوري اسلامي ايران براي دست يابي به امنيت جمعي است و كساني كه همراه شوند از آن بهره مند مي شوند و اجازه نمي دهيم كانون نا امني در منطقه شكل بگيرد.

** كشورهاي محدودي توان ساخت تجهيزات نيروهاي دريايي را دارند
فرمانده منطقه يكم نيروي دريايي ارتش مستقر دربندرعباس نيز گفت: كشورهاي زيادي در سازمان رزم نيروهاي مسلح خود نيروي دريايي دارند ولي محدودند كشورهاي محدودي زيردريايي دارند.
امير دريادار دوم مجتبي محمدي افزود: همچنين تعداد كشورهايي كه زيردريايي هاي خود را مي سازند، كاربري، نگهداري و تعمير مي كنند و نيروهايشان را آموزش مي دهند محدود است.
وي ادامه داد: ايران اسلامي به بركت انقلاب اسلامي اين توانمندي ها را با هم دارد و مي تواند سلاح ها و تجهيزات مورد نياز را طراحي و توليد كند.
ظرف سه روز اخير پنجشنبه گذشته تا امروز شنبه نيروي دريايي ارتش سه فروند شناور شامل 2 زير دريايي كلاس طارق و ناوشكن پيشرفته سهند را در بندرعباس به آب انداخت.
گزارش از عزت الله معمار باشي خبرنگار ايرنا
3219 /6048