تهران- ایرنا- بخش كشاورزی سالیانه به چهار میلیون تن كود پایه (اوره، فسفاته و پتاسه) نیاز دارد اما در حالی كه مصرف كل كشور از میانگین جهانی پایین‌تر بوده به گفته مدیرعامل شركت خدمات حمایتی كشاورزی، مصرف كود در برخی استان ها «غیرمتعارف» است.

به گزارش ایرنا از تارنمای شركت خدمات حمایتی كشاورزی، «حمید رسولی» امروز (شنبه) در جلسه پایش كودهای كشاورزی اعلام كرد: با توجه به مصرف غیرمتعارف كود در برخی استان ها نسبت به سه سال گذشته، از شركت های تابع، وزارت جهاد كشاورزی و مسئولان سازمان های جهاد كشاورزی در استان ها خواسته شد نظارت و كنترل های بیشتری بر فرآیند توزیع كودهای یارانه ای در استان ها اعمال كنند.
رسولی تاكید كرد برای تولید محصول سالم، نظارت و كنترل بر توزیع و مصرف كودهای كشاورزی یارانه ای در سراسر كشور تشدید می شود.
به گزارش ایرنا، طبق آمارها بخش كشاورزی كشور سالیانه به چهار میلیون تن كود پایه (اوره، فسفاته و پتاسه) نیاز دارد كه فقط نزدیك 2 میلیون و 400 هزار تن در اختیار كشاورزان قرار می گیرد؛ زیرا میانگین مصرف كود در بخش كشاورزی ایران نسبت به میانگین جهانی پایین‌تر است و آنان بیش از این میزان كود مصرف نمی كنند.
در ذخایر راهبردی كشور 300 هزار تن انواع كودهای ازته، فسفاته و پتاسه وجود دارد كه بدون هیچ افزایش قیمتی در اختیار كشاورزان قرار می گیرد.
شركت خدمات حمایتی كشاورزی 3400 كارگزاری دارد و برای ارایه خدمات مناسب به یك میلیون و 100 هزار نفر از كشاورزان به توزیع كود، آزمون خاك، ارایه مشاوره و حتی فروش تلفنی با سامانه 1559 اقدام می كند.

اقتصام*9186*1961*