تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۹

تهران - ایرنا - رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به جایگاه خانه ملت در كشور، وجود آرا سیاسی مختلف را از نقاط قوت مجلس شورای اسلامی دانست و گفت: قانونگذاری فقط وظیفه مجلس است.

به گزارش ایرنا، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی شامگاه شنبه به مناسبت سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس و روز مجلس در گفت و گو زنده تلویزیونی، با اشاره به اینكه قانونگذاری فقط وظیفه مجلس است، گفت: دستگاه ها و شوراها وظیفه و اختیار قانونگذاری ندارند.
وی در پاسخ به این سوال كه درباره شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی و اخیرا هم تشكیل شورای نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام بحث هایی مطرح شد كه احساس می شود كه بخشی از اختیارات مجلس كم شده و موازی كاری هایی در حال صورت گرفتن است، نظر شما چیست؟ اظهار داشت: در قانون اساسی مرجع اصلی قانون گذاری مجلس است و هیچ كجای دیگر نمی تواند قانون گذاری كند. ما هم دو مجلسی نیستم و یك مجلس داریم بنابراین اصل قانون گذاری در مجلس است.
لاریجانی همچنین گفت: شوراهایی كه گفته می شود اگر كار خود را انجام دهند، مزاحمتی برای كار مجلس ندارد. مثلا شورای عالی انقلاب فرهنگی بیشتر سیاست های فرهنگی را دنبال می كند و هماهنگی های اجرایی در حوزه فرهنگ و آموزش را انجام می دهد و نباید قانونگذاری كند و یك بار هم در دولت قبل برای مسایل خانواده قانون گذاری كرده بود كه من دیدم مصوبه را رهبری برگرداندند و گفتند كه باید در مجلس تصویب شود.
رییس مجلس ادامه داد: حتی شورای عالی هماهنگی اقتصادی هم بنا به شرایط اضطرار به وجود آمد. در شرایط فعلی چاره ای نبود جز اینكه تصمیمات سریع گرفته شود، ایشان تاكید كردند كه اگر باید قانونی تغییر كند باید به صورت دو فوریتی یا سه فوریتی به مجلس ببرند و سفارش می كنم كه سریع تر پیگیری كنند.
لاریجانی افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانون اساسی جایگاه دارد ولی نه برای قانون گذاری، مجمع مرجعی است كه اگر ما با شورای نگهبان اختلاف پیدا كردیم، نظر نهایی را می دهد كه سران قوا و افراد دیگری كه انتخاب شده اند در آن حضور داشته و بین نظر مجلس و شورای نگهبان بررسی می كنند.
رییس مجلس ادامه داد: یك بخش دیگر هم كه مربوط به سیاست های كلی نظام است كه وظیفه مجمع است كه البته وظیفه رهبری است كه در قانون گفته شده پس از مشورت با مجمع، بنابراین مجمع جنبه مشورتی دارد، نظرات را به رهبری می دهد، ایشان هرجا را كه قبول كردند ابلاغ می كنند. بنابراین در این دو اختلاف نظری نیست، یعنی آنها نمی توانند قانون گذاری كنند.
لاریجانی همچنین گفت: مساله ای كه اخیرا پیش آمد كه در مجلس هم بازتاب داشت در مورد كار هیات عالی نظارت مجمع بود. اگر در اجرای سیاست های كلی طرح و یا لایحه ای آمد، نظری داشت به كمیسیون بدهد و كمیسیون نظرش را بررسی می كند.
وی خاطرنشان كرد: یكی دو مورد چون قبل از این كه به كمیسیون برود به شورای نگهبان داده شد، این بازتاب ها را داشت. البته یك تفاوت نظری هم است كه آیا شورای نگهبان خودش باید در موارد سیاست های كلی به نتیجه برسد یا مجمع كه آن بحث دیگری است كه بین خودشان مطرح است. به هر صورت اگر هركدام از اینها سرجای خود كار كنند ربطی به قانونگذاری ندارد، اما اگر دخالت بكنند كه البته موردهای نادری بوده است اشكال دارد كه باید جلوی آن گرفته شود.
رییس مجلس شورای اسلامی در بخشی از سخنانش گفت: نمایندگان بیشترین ارتباط را با مردم دارند و از این جهت مسئولیت سنگینی بر دوش آنان است و علاوه بر مسایل منطقه ای باید توجه ویژه به مسایل ملی داشته باشند.
وی با تاكید بر اینكه درگیری ذهنی همه ما حل مشكلات كشور است، گفت: در برخی موارد نیاز است كه با همراهی دولت وقت بیشتری گذاشته شود تا ریشه مشكلات را بشناسیم و در جهت حل آنها گام برداریم.
ادامه دارد...
سیام1058**1535