تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۳

بجنورد- ایرنا- كارشناس مسئول چغندرقند سازمان جهاد كشاورزی خراسان شمالی گفت: برخی از چغندركاران به علت قیمت بالای این محصول در بازار از تحویل آن به كارخانه قند خودداری كرده و آن را به دامداران می فروشند.

فاطمه ستایش مهر روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اكنون قیمت چغندرقند در بازار نسبت به قیمت تضمینی بالاتر است به همین علت برخی از كشاورزان محصول خود را در بازار به دامدار عرضه می كنند.
وی افزود: به علت قیمت بالای علوفه دامی، برخی از دامداران هم از چغندرقند به عنوان علوفه دامی استفاده می كنند.
به گزارش ایرنا هم اكنون قیمت هر كیلوگرم چغندرقند در بازار پنج تا هفت هزار ریال به فروش می رسد.
ستایش مهر قیمت تضمینی چغندرقند تحویلی به كارخانه های قند را سه هزار و 122 ریال با عیار 16 درصد دانست و گفت: با توجه به میزان عیار قیمت چغندرقند تحویلی به كارخانه ها از این میزان كمتر و یا بیشتر خواهد شد.
این كارشناس چغندرقند خراسان شمالی اظهار داشت: كارخانه قند شیروان در سال زراعی گذشته یكهزار و 200 میلیارد ریال مطالبه كشاورزان این استان و همچنین سایر استان ها را پرداخت كرده كه بخشی از آن در سال زراعی جاری بوده است.
وی اظهار داشت: اما در سال زراعی جاری پرداخت 50 درصد بهای چغندرقند تحویلی بعد از دو هفته صورت می گیرد و تا 45 روز كل مطالبات به كشاورزان پرداخت می شود و روند تحویل نیز آسان تر شده است.
ستایش مهر در بخش دیگری از سخنانش به كشاورزان توصیه كرد تا چغندرقند تولیدی را به كارخانه های قند تحویل دهند و افزود: چغندرقند علوفه ای نیز وجود دارد كه برای مصرف دام ها استفاده می شود كه از وزن بسیار بالایی برخوردار است.
كارشناس چغندرقند سازمان جهادكشاورزی خراسان شمالی گفت: چغندركاران استان به علت سرمازدگی در سال های گذشته، به كشت پاییزه این محصول روی خوش نشان ندادند.
وی با بیان اینكه برنامه ریزی شده بود تا امسال 500 هكتار از اراضی زراعی این استان چغندرقند نشایی انتظاری پاییزه كشت شود گفت: در این نوع كشت بذر چغندرقند در فصل پاییز در یكی از استان گرمسیر از جمله گلستان كشت و بعد از سرما به استان منتقل و به صورت نشایی در مزارع استقرار می یابد اما این طرح نیز به علت اختصاص نیافتن اعتبارات مورد نیاز اجرایی نشد.
هم اكنون برداشت محصول چغندرقند از سطح 2 هزار و 800 هكتار از كشتزارهای این استان آغاز شده است كه پیش بینی می شود از این سطح 90 هزار تن محصول برداشت شود.
كارخانه قند شیروان یكی از قدیمی ترین واحدهای تبدیلی در خطه شمال شرق كشور است كه ظرفیت اسمی تبدیل این واحد مصرف چهار هزار تن چغندر قند در شبانه روز است.
این كارخانه در 15 كیلومتری جاده شیروان بجنورد قرار دارد.
بیشترین سطح زیر كشت چغندر قند مربوط به شهرستان های شیروان، فاروج، اسفراین و مانه و سملقان است.
خراسان شمالی با ‎ 344هزار هكتار عرصه كشاورزی ‎ 307هزار هكتار زراعت با ‎ 32گونه زراعی و ‎ 38هزار هكتار باغ با ‎ 28گونه باغی دارد.
3007/ 6042