باكو – ایرنا – معاون موسسه فدرالی شیلات روسیه گفت: وضعیت ماهیان خاویاری در دریای خزر نگران كننده است و با وجود توقف صید تجاری این ماهیان ،بهبودی در شرایط دیده نمی شود.

«واسیلی سوكولوف» روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در باكو افزود:بر اساس تحقیقاتی كه انجام دادیم حداقل به 13 سال زمان برای احیای ذخایر ماهیان خاویاری در دریای خزر نیاز داریم .
وی با اشاره به تصمیم اخیر كمیسیون حفاظت و بهره برداری منابع زنده آبی دریای خزر درباره تمدید ممنوعیت صید ماهیان خایاری تا پایان سال 2019 میلادی، افزود: از سال آینده كشورهای حاشیه خزر می توانند كنترل دراز مدت برای حفاظت ماهیان خاویاری در دریای خزر به كار بگیرند.
ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری از سال 2010 میلادی آغاز شده است .
معاون موسسه فدرالی شیلات روسیه، دومین اجلاس كمیسیون حفاظت و بهره برداری منابع زنده آبی دریای خزر برگزار شده روزهای 6 تا 8 آذرماه در باكو را ثمر بخش عنوان كرد و گفت: این كمیسیون از ظرفیت های زیادی برای حفاظت از منابع آبزی دریای خزر برخوردار است .
سوكولوف افزود: همه كشورهای ساحلی خزر، عزم راسخ برای بهبود شرایط زیست محیطی و منابع زنده دریای خزر دارند و برای اینكه یك دریای بهبود یافته در تمام ابعاد برای نسل آینده باقی بگذاریم باید همه كشورها همكاری های تنگاتنك داشته باشند .
این مقام روسیه گفت: مشكلات و تهدیدات زیادی برای منابع زنده دریای خزر وجود دارد ولی تهدید عمده در این زمینه صید غیر قانونی منابع زنده خزر است و همه پنج كشور ساحلی هدفشان جلوگیری و پایان دادن به صید غیر مجاز است.
سوكولوف گفت: آلودگی دریای خزر و ریختن ضایعات صنعتی و خانگی به خزر نیز تامثیر منفی بر منابع زنده این دریا دارد .
وی اظهار داشت : بروز گونه شانه دار 'منمیوپسیس' كه از دریاهای دیگر از طریق آب توازن كشتی ها به دریای خزر منتقل شده، پیآمد منفی برای منابع تغذیه ماهیان از جمله ماهیان خاویاری دارد.
این مقام روسی اظهار داشت : برای احیای ماهیان خاویاری در دریای خزر همه كشورها باید در راستای بازسازی و بازپروری این ماهیان به طور مشترك تلاش كنند.
سوكولوف تصریح كرد: پنج كشورحاشیه دریای خزر می توانند در راستای احیای ماهیان خاویاری و بازسازی مصنوعی این گونه ها، تبادل اطلاعات علمی و تحقیقاتی داشته و تجربیات خود در این زمینه بطور گسترده به اشتراك بگذارند .
وی همچنین آلودگی دریا با مواد ناشی از فعالیت بسیاری از شركت در دریای خزر را از مشكلات زیست محیطی این دریا عنوان كرد.
خاورم ** 337**1579