ارومیه- ایرنا- امر به معروف و نهی از منكر كه از فروع دین مبین اسلام به شمار می رود، از جمله مهمترین تاكیدات قرآنی و از اهداف اساسی قیام حسینی است؛ فرایضی كه عمل به آن قوام جامعه اسلامی را موجب می شود.

به گزارش ایرنا، دین مبین اسلام در كنار پنج اصل توحید، نبوت، معاد، عدل و امامت، دارای 10 فروع به عنوان ركن احكام الهی است كه علاوه بر نماز، روزه، حج، جهاد، خمس، زكات، تولی و تبری، 2 فریضه مهم امر به معروف و نهی از منكر در آن جایگاه ویژه ای دارد و طبق بسیاری از روایت های اسلامی، مهمترین فریضه اجتماعی به شمار می رود.
خلیفه الله دانستن آمر به معروف و ناهی از منكر در حدیثی از پیامبر اكرم (ص)، دارا بودن جایگاه متعالی این 2 فریضه در مقابل دیگر فرایض دینی و نماد غیرت پنداشتن عاملان به این فرایض از جمله احادیث مربوط به امر به معروف و نهی از منكر است.
در سال های پس از انقلاب شكوهمند اسلامی با راه اندازی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منكر، توجه به احیای این فرایض در كانون توجه قرار گرفت و پس از آن نیز به مناسبت شهادت حضرت امام حسین (ع) و یاران باوفای آن حضرت، هفته اول ماه محرم به نام این 2 فریضه الهی نامگذاری شد تا تلنگری برای عمل به وظیفه توسط مومنان و مسلمانان باشد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در این خصوص معتقد است كه امر به معروف و نهی از منكر نقطه هدف حملات دشمنان اسلام محسوب می شود و باید برای مقابله با این هجمه ها برنامه ریزی شود.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی افزود: هجمه فرهنگی دشمنان در خصوص فریضه امر به معروف و نهی از منكر بسیار سنگین است كه نشان از جایگاه متعالی این فرایض دارد.
وی اضافه كرد: باید بسترسازی مناسبی برای اشاعه فرهنگ متعالی امر به معروف و نهی از منكر صورت گیرد تا مردم با ابعاد مختلف این فرایض آشنا شوند.
وی بیان كرد: این بسترسازی می تواند در زمینه پاسخگویی به سوالات مردمی نیز مفید باشد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی حفظ كرامت مسلمانان را مورد تاكید قرار داد و گفت: رعایت عفاف و پوشش مناسب از جمله ارزش‌های محوری جامعه بوده و رعایت آن وظیفه همگانی است.
حجت الاسلام والمسلمین قریشی افزود: ظرفیت های ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منكر نیز باید در سطح جامعه به صورت دقیق شناسایی شود.
وی اضافه كرد: اجرای برنامه های ابتكاری در راستای ترویج فرهنگ متعالی عفاف و حجاب به عنوان بخش مهمی از امر به معروف و نهی از منكر در جامعه امروزی ضروری است.
وی با اشاره به اینكه قیام امام حسین (ع) در راستای احیای فریضه امر به معروف و نهی از منكر بود، بیان كرد: امروزه نهادهای زیادی اجرا كننده فریضه امر به معروف و نهی از منكر است و باید پیرو امام حسین (ع) در این خصوص باشند.
امام جمعه سلماس نیز در این خصوص گفت: بی توجهی به اصل امر به معروف و نهی از منكر زمینه ساز بسیاری از معضلات اجتماعی و عمل به این موضوع مهم زمینه ساز اجرای واجبات الهی است.
حجت الاسلام سیدمحمد موسوی افزود: پیشرفت و توسعه مسلمانان در یك جامعه سالم زمانی محقق می شود كه آحاد جامعه به ویژه نخبگان، خود را در مقابل كجروی ها مسوول بدانند.
وی بیان كرد: احیای فرایض امر به معروف و نهی از منكر در راستای اعتلای روزافزون جامعه اسلامی و رشد معنوی جامعه بسیار اثرگذار است.
وی تاكید كرد: همه مردم باید خود را در این راستا مسوول بدانند و به وظیفه شرعی خود در خصوص امر به معروف و نهی از منكر عمل كنند ولی رعایت شرایط درج شده در احكام این فریضه نیز بسیار مهم است.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منكر آذربایجان غربی نیز با اشاره به اینكه دشمنان هیچ وقت دست از دشمنی با جمهوری اسلامی ایران برنخواهند داشت، افزود: امر به معروف و نهی از منكر مهمترین سد برای مقابله با تلاش آنان و به ویژه در حوزه تهاجم فرهنگی است.
سردار ناصر اصلانی افزود: اگر امروز در جامعه اسلامی امر به معروف و نهی از منكر را جدی نگیریم، دشمنان از این فرصت نهایت استفاده را می برند و به همین علت باید علاوه بر احیای این 2 فریضه، آنها را به نسل های بعد نیز منتقل كنیم.
وی اضافه كرد: شعار 'ما انقلابی هستیم' را تا زمانی كه پرچم سیدالشهدا (ع) پابرجاست، باید سر دهیم تا فرهنگ عاشورایی و امر به معروف و نهی از منكر هر روز بیش از روز گذشته در جامعه اسلامی همه گیر شود.
وی ادامه داد: همگانی كردن امر به معروف و نهی از منكر در جامعه، بهره گیری حداكثری از ظرفیت رسانه های استان، استفاده از توانمندی اساتید حوزه و دانشگاه و بهره گیری از ظرفیت سازمان ها باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، با توجه به آموزه های اسلامی و تاكید علما مبنی بر ادای این فریضه، همه مردم باید خود را آمر به معروف و ناهی از منكر بدانند و فارغ از هفته ای كه به این نام نامگذاری شده، در طول سال به احیای این فریضه در راستای اعتلای جامعه اسلامی همت گمارند.
8137/3072
گزارش از: سیده فاطمه سجادی