«روح اله خدارحمي» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا اظهار داشت: شركت سيمرغ كه يكي از بزرگترين توليدكنندگان تخم مرغ در خاورميانه به شمار مي رود، در دست واگذاري است.
وي افزود: مراحل پذيرش اوليه آن در بازار سرمايه انجام شده و در مرحله تحويل شركت از سهامي خاص به عام و تغييرات در اداره ثبت هستيم و بزودي نماد اين شركت در بورس اوراق بهادار عرضه خواهد شد.
آگهي واگذاري اين شركت هفته آينده منتشر و سهام آن در بورس عرضه مي شود.
وي درباره تركيب سهامداران سيمرغ اظهار داشت: بجز بانك كشاورزي، دو بانك ديگر هم سهامدار آنها هستند كه اين بانك با دريافت وكالت از آنها قصد دارد 100 درصد سهام آن را واگذار كند.
** مجلس از واگذاري كشت و صنعت كارون حمايت كند
مديرعامل بانك كشاورزي درباره واگذاري شركت كشت و صنعت كارون نيز توضيح داد: آگهي مزايده اوليه اين شركت منتشر شده است اما برخي نمايندگان مجلس به واگذاري آن اعتراض دارند.
وي خروج بانك ها از بنگاه داري را يك تكليف قانوني دانست و گفت: براساس ماده 16 قانون رفع موانع توليد كه سه سال از اجراي آن گذشته است، بانك ها مكلف به واگذاري اموال خود هستند و بايد هر ساله 33 درصد از اموال بانكي واگذار شود.
خدارحمي تاكيد كرد: اصلاح نظام بانكي و خروج آنها از بنگاهداري مورد تاكيد رهبر معظم انقلاب و رييس جمهوري است.
به گفته وي، اگر براساس ماده 17 قانون رفع موانع توليد واگذاري هاي اموال مازاد بانك ها انجام نشود، علاوه بر جريمه مالياتي با نرخ 28 درصد، با مديرعامل بانك و هيات مديره مورد برخورد انتظامي و قانوني مي شود و بنابراين انتظار مي رود نمايندگان مجلس بانك ها را در اين واگذاري ها و انجام تكاليف قانوني حمايت كنند.
«نمايندگان مجلس نه تنها گاهي از اين واگذاري ها حمايت نمي كنند بلكه بنا به دغدغه ها و ملاحظاتي با ما مخالفت مي كنند زيرا در گذشته برخي واگذاري ها موفقيت آميز نبوده و يا مشكلاتي ايجاد كرده است.»
وي اظهارداشت: بنابراين ما به دغدغه ها و نگراني هاي نمايندگان مجلس در اين خصوص اهميت مي دهيم و تلاش داريم واگذاري ها با رعايت دقيق قانون، ضوابط واگذاري ها، بررسي اهليت خريداران اين شركت ها و در فضايي شفاف به صحيح ترين شكل ممكن صورت گيرد.
اين مقام مسئول در بانك كشاورزي پيشنهاد داد: همانگونه كه ما به نمايندگان و سياست گذاران در مجلس شوراي اسلامي اطمينان و اعتماد داريم نياز است كه آنان نيز در اين خصوص به ما اعتماد كنند زيرا ماهيت اين شركت كشاورزي بوده و به نفع منطقه است كه توليد و اشتغال افزايش يابد.
خدارحمي تصريح كرد: ارزش واگذاري دو شركت سيمرغ و كشت و صنعت كارون بالغ بر 2 هزار و 500 ميليارد تومان (25 هزار ميليارد ريال) است.
وي يادآور شد: براساس قانون، در سال 96 بانك كشاورزي جز بانك هايي بود كه عملكرد خوبي در زمينه واگذاري ها و فروش املاك داشت به طوري كه اقدام به واگذاري سه شركت كشت و صنعت ميان آب، شركت ماهي كارون، شركت شهداب اروميه به ارزش بالغ بر 240 ميليارد تومان كرد و 100 درصد اين شركت ها به بخش خصوصي واگذار شد.
شركت كشت و صنعت كارون در دهه پنجاه خورشيدي تاسيس شده و يكي از شركت هاي بزرگ در توليد نيشكر در استان خوزستان به شمار مي رود.
به گزارش ايرنا، خروج بانك ها از بنگاهداري و واگذاري شركت ها و اموال راكد آنها به بخش خصوصي با تصويب قانون رفع موانع توليد در سال 93 كليد خورد اما بانك ها در اجراي آن تعلل كردند؛ با اين حال بانك مركزي برنامه زمان بندي سه ساله براي واگذاري اين شركت ها و اموال در نظر گرفته است.
در دولت دوازدهم برنامه اصلاح نظام بانكي در اولويت حوزه اقتصاد كلان قرار دارد كه در صدر آن خروج بانك ها از بنگاهداري است.
اقتصام**9186*2025
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۱
تهران- ايرنا- رئيس هيات مديره و مديرعامل بانك كشاورزي گفت: طبق قانون و برنامه دولت براي خروج بانك ها از بنگاهداري، تا پايان امسال 2 شركت سيمرغ و كشت و صنعت كارون به بخش خصوصي واگذار مي شوند.