شيراز- ايرنا- معاون هماهنگي امور عمراني استانداري فارس گفت: حمايت از سازمان نظام مهندسي و اقدامات و فعاليت هاي مهندسان براي بهبود كيفيت ساخت و ساز در حقيت حمايت از سرمايه گذاري و سرمايه هاي شهروندان است.

به گزارش ايرنا، عنايت الله رحيمي دوشنبه در جمع هيات رئيسه نظام مهندسي ساختمان فارس در شيراز افزود: با توجه به اهميت بحث رعايت ضوابط مقررات ملي ساختمان و لزوم نظارت مهندسان بر روند ساخت و سازها، سازمان نظام مهندسي بايد به عنوان متولي اين امر حمايت شود.
وي ادامه داد: قطعا اين حمايت علاوه بر اينكه به حفظ سرمايه هاي ملي كمك مي كند، امنيت و آسايش خانواده ها و شهروندان را نيز به دنبال خواهد داشت.
رحيمي اظهار داشت:با توجه به وجود گسل هاي فعال زلزله در فارس و شيراز، زماني مي توان به اهميت نقش مهندسان ناظر پي برد كه مي بينيم به ساختمان ها و بناهاي ساخته شده تحت نظارت مهندسان هيچ آسيبي وارد نشده اما ساختمان هايي كه بدون نظارت مهندسان ساخته شده آسيب هاي جدي ديده اند.
او اضافه كرد: بنابراين رعايت ضوابط فني در ساخت و سازها امري ضروري است و نظارت ها بايد به هر قيمتي كه شده انجام شود و به هيچ وجه در اين زمينه كوتاهي صورت نگيرد.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري فارس با اشاره به تصويب قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان در سال 1374 گفت: با تصويب اين قانون، ساخت و سازهاي كشور به سمت مطلوبيت بهتر و بيشتر حركت كرد كه اميدواريم اين روند با سرعت بيشتري تداوم يابد.
رحيمي افزود: شهرداري هاي استان نيز بايد بيش از پيش از خدمات و تجربيات اعضاي سازمان نظام مهندسي ساختمان بهره ببرند.
وي با اشاره به اعتبار و جايگاه سازمان نظام مهندسي ساختمان در نزد شهروندان گفت:بايد دقت كنيم كه اين سازمان به يك ساختار اداري دولتي تبديل نشود و نبايد اجازه داد كه بروكراسي زياد باعث ناكارآمدي اين مجموعه شود و سرعت حركت و پيشرفت آن را كاهش دهد.
او اظهار داشت: اگر بنا باشد شهرونداني كه به نظام مهندسي مراجعه مي كنند براي دريافت يك مجوز و گواهي و تاييديه، دائم در اين مجموعه در رفت و آمد داشته باشند، قطعا اين اتفاق خوشايند نخواهد بود و زمينه ساز نارضايتي شهروندان خواهد شد.
رحيمي، ضمن تاكيد بر لزوم فعاليت شوراي شهر و سازمان نظام مهندسي در چارچوب وظايف تعريف شده براي آنها گفت: علاوه بر شوراهاي اسلامي شهرها كه نبايد به مسائل ساخت و ساز و حيطه ضوابط و مقررات ملي ساختمان و شهرسازي ورود كنند، مهندسان نيز نبايد در حيطه قانونگذاري محلي وارد شوند.
وي دريافت تاييديه نظام مهندسي ساختمان از سوي مدارس و مهدهاي كودك را امري ضروري دانست و افزود: امروز شاهد هستيم كه برخي مدارس و مهدهاي كودك در ساختمان هاي غير مقاوم و ناپايدار شكل گرفته و فعاليت مي كنند كه اين قطعا يك معضل خواهد بود و بايد ضمن مكاتبه با آموزش و پرورش تاكيد شود كه اين مدارس براي ادامه فعاليت خود حتما بايد تاييديه نظام مهندسي داشته باشند.
او ادامه داد: مدارس و مهدهاي كودك جزو ساختمان هاي با اهميت بالا محسوب مي شوند و بنابراين لازم است كه بناي آنها مقاوم، مستحكم و مورد تاييد نظام مهندسي ساختمان باشد.
6122 /1876