تهران- ايرنا- مديرعامل شركت فرودگاه‌ها و ناوبري هوايي ايران گفت: با امضاي چهار قرارداد و توافقنامه به ارزش يك هزار و 600 ميليارد ريال براي نخستين بار امكان استفاده از فناوري هاي برتر هوانوردي و فرودگاهي در كشور توسط شركت هاي دانش بنيان فراهم شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا «رحمت الله مه آبادي» روز دوشنبه در آيين بومي سازي زيرساخت هاي صنعت هوانوردي ايران اظهار داشت: تا 2 سال پيش، سامانه هاي صنعت هوانوردي كشور به دليل تحريم هاي سخت و ظالمانه در بدترين شرايط ممكن قرار داشت و بيشتر سامانه هاي هوانوردي و فرودگاهي كشور از فرسودگي زياد رنج مي‌برد، اما متخصصان ايراني اجازه ندادند صنعت هوانوردي و فرودگاهي كشور با توجه به شرايطي كه پيش آمده بود زمينگير شود.
وي افزود: با امضاي سند برجام فرصت مناسبي براي ما فراهم شد تا بتوانيم با خريد 10 هزار ميليارد ريال سامانه و تجهيزات فناوري هوايي، شاهد تحولات بزرگي در اين عرصه باشيم .
به گفته مه آبادي با خريد يك فروند هواپيماي استراتژيك و مدرن «فلايت چك» و خريد 6 دستگاه رادار اوليه و ثانويه و صدها دستگاه گيرنده و فرستنده هم اكنون شاهد آرامش در فضاي سرزميني و فرودگاه‌هاي كشور هستيم.
مديرعامل شركت فرودگاه‌ها و ناوبري هوايي تاكيد كرد: امروز نيز با امضاي چهار قرارداد و توافقنامه مهم به ارزش يك هزار و 600 ميليارد ريال با موضوع طراحي و ساخت برج سيار مراقبت پرواز جهت استقرار در پنج نقطه كشور، استفاده از توانمندي‌هاي داخلي، عملي شده است.
مه آبادي ادامه داد: اين طرح مي تواند بومي‌سازي فناوري‌هاي جديد در عرصه فرودگاهي و صنعت هوانوردي را در كشور بيش از پيش تقويت كند.
وي تأكيد كرد: «سيميلاتور سه بعدي» مراقبت پرواز براي نخستين در كشور توليد شده و به زودي در مراسمي به بهره‌برداري مي‌رسد.
به گزارش ايرنا، در اين مراسم 4 قرارداد و تفاهم نامه طراحي و ساخت سامانه هاي كمك ناوبري، راداري و برج مراقبت سيار با رعايت استانداردهاي صنعت هوانوردي غيرنظامي بين شركت هاي دانش بنيان، جهاد دانشگاهي، شركت فرودگاه ها و ناوبري هوايي ايران و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري به امضا رسيد.
اقتصام** 1108**2022