به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، در فناوري هاي مورد استفاده براي ساخت سلول هاي خورشيدي و فوتوكاتاليزورها از تركيبات فلزي به منظور جذب و بهره برداري از پرتوهاي خورشيد استفاده مي شود. اما معمولا اين تركيبات فلزي كمياب و گران قيمت هستند.
اكنون محققان با بهره گيري از طراحي بسيار پيشرفته توانستند فلزات كميابي مانند ايريديم، روتنيم و اسميم را با آهن جايگزين كنند.
اين مولكول هاي جديد آهن قادرند پرتوهاي خورشيد را جذب كرده و آن را به مدتي نگه دارند كه با مولكول هاي ديگر واكنش داشته باشد. همچنين درخشش اين مولكول هاي آهن به اندازه اي است كه محققان براي اولين بار توانستند آن را در دماي اتاق و با چشم غيرمسلح ببينند.
به گفته محققان انتظار مي رفت اين تحقيقات در طول 10 سال به نتيجه برسد، اما محققان توانستند تنها در طول 5 سال به نتايج مطلوب دست يابند و ساختار مولكولي اتم هاي آهن را به گونه اي تغيير دهند كه امكان جايگزيني آن با ساير تركيبات فلزي گران قيمت فراهم شود.
بر اساس اين تحقيقات مي توان مولكول هاي آهن را در انواع جديد فوتوكاتاليزورها به منظور توليد سوخت خورشيد با توليد هيدروژن از تجزي آب يا توليد متانول از دي اكسيد كربن مورد استفاده قرار داد.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Science منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۸
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه لوند سوئد نوعي مولكول آهن ساختند كه هم به عنوان فوتو كاتاليزور براي توليد سوخت كاربرد دارد و هم مي توان در توليد سلول هاي خورشيدي از آن بهره گرفت.